Idols wildcard pechcard? Jury legt lot dertiende finalist in handen kijkers

Leuk hoor, die wildcardshow van Idols, maar natuurlijk volstrekt overbodig. Want de kandidaten die eerder een wildcard kregen van de Idols jury, schopten het niet ver. Maar toch zit ik vanavond voor de buis, om te zien wie de laatste finalist wordt. Zal deze net zo afgebekt worden als Alice Hoes twee jaar terug?

In Idols I kreeg Joël de wildcard van de Idols jury. Hij schopte het tot de zesde plek, en ging na Idols in zee met de tukker Bas, die ook al tamelijk vroeg afhaakte in de finale. Ze moesten het vooral hebben van de optredens in kroegen en scholen; een hit hebben ze nooit gescoord. En dan was er natuurlijk de legendarische Alice.
Het probleem (als je het zo wilt zien) van Alice, is dat ze te graag wilde. In Idols I werd ze in de workshops naar huis gestuurd. Een jaar later strandde ze daar weer, maar toen kreeg ze de wildcard van de jury. Het bleek desastreuze gevolgen te hebben. Want zo rond de eerste finaleshow ontdekte juryvoorzitter Henk Jan Smits een gruwelijke fout te hebben gemaakt. Afgaande op zijn niet-malse woorden, was Alice zo ongeveer het grootste non-talent dat hij had gezien.

Stinkende heelmeesters maken zachte wonden, zal Henk Jan wel gedacht hebben. Bij hem werkte het averechts. Kijkend Nederland was zo geschokt door de kritiek, dat ze underdog Alice massaal een hart onder de riem staken. De sms-jes stroomden binnen, waardoor Alice mocht blijven terugkomen. En elke week werd Henk Jan duidelijker in zijn woorden, elke week kostte het Alice meer en meer moeite de tranen te bedwingen.

Totdat Henk Jan zei dat Alice ‘het wel aardig’ had gedaan. De fans dachten dat Alice wel safe was, maar juist die avond werd ze weggestemd. Misschien wel voor haar eigen bestwil. Na Idols II is Alice in een zwart gat gevallen als het op muziek aankomt. Wel is ze zo nu en dan te zien in de kindersoap Hotnews.nl

Gezien de geschiedenis gaat de winnaar van de wildcardshow van vanavond het ook niet ver schoppen. Maar een lot als dat van Alice, dat gunnen we niemand. Succes allemaal, maar weet wat je je op het hoofd kan halen. Overigens is het niet de jury die de dertiende finalist aanwijst; voor het eerst krijgt het publiek die schone taak.

Zie ook:
- Idols bewaart lekkerste (?) voor het laatste: Harm en Raffaëla
- Idols duikt fors onder de twee miljoen kijkers

Idols wildcardshow, 20.00 uur, RTL 4

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Idols wildcard pechcard? Jury legt lot dertiende finalist in handen kijkers

 1. Magali

  Dat mens is zo gemaakt..met dr ‘In the pocket’!!!! Die Serge lijkt me wel een normale gozer, maar ik denk dat dat juist het probleem is..niks bijzonders?

    /   Reply  / 
 2. Nigel

  Alice was zo leuk. Wel een meesterlijke beschrijving hierboven trouwens.

    /   Reply  / 
 3. katja

  nou, die serge is tot nu toe al best ver gekomen , hij doet het in ieder geval beter dan alice

    /   Reply  / 
 4. Judy

  idd katja, serge is vet goed!

    /   Reply  / 
 5. Vinnie

  idols 2 was ik voor Alice…
  von haar wel goed (A)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>