Vierkoppige jury in Idols IV

Zanger/presentator Gordon, tekstschrijver John Ewbank, producer Eric van Thijn en Buma Cultuur-directeur Jerney Kaagman. Dat zijn de vier leden die plaatsnemen in de jury van Idols IV. Zappen meldde vorige week al de namen van Eric en Gordon, later kwamen daar ook John Ewbank en Jerney Kaagman bij. Ook de naam van Marianne van Wijnkoop werd genoemd, zij is toch niet betrokken bij de talentenjacht. Vooral de keuze voor Gordon is opmerkelijk.

Gordon heeft toch het imago van lolbroek, geinponem en grapjas. Niet bepaald iemand die een serieus advies aan iemand kan uitbrengen. Anderzijds draait hij al wel meer dan tien jaar mee in het artiestencircuit, zij het met wisselend succes. Misschien kan hij wel een nieuw elan geven aan het programma. Hoewel de serieuze benadering van de jury mij altijd wel beviel. RTL roemt vooral het uitgesproken karakter van nieuw jurylid Gordon.

De inschrijving voor Idols IV is inmiddels begonnen, in augustus zullen de eerste audities plaatsvinden. Mogelijk kan het programma dan eind september op de buis. Qua tijdbestek heeft Idols dan een achterstand op So You Wannabe a Popstar, dat half augustus al begint met uitzenden.

Zie ook:
- 'Jerney Kaagman toch bij Idols IV'
- Idols-geruchten: Eric, Marianne en Gordon in de jury

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Vierkoppige jury in Idols IV

 1. Brian

  Idols is vanaf zaterdag 20 oktober wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

    /   Reply  / 
 2. Cynneke

  Popstar begint al in september.

  Jammer dat die kwal van een Gordon gevraagd is. Dat zal het programma toch een stuk minder leuk maken.

    /   Reply  / 
 3. Valpa

  Vind ik een goede jury.. iedereen is bekend genoeg bij de grote grijze massa! Gordon geeft net dat beetje humor dat RTL nodig heeft in deze ‘oorlog’ tegen SBS!

    /   Reply  / 
 4. richard

  kuch kuch, WAAAAAAAAATTTTTTTT? GORDON? Haha ik wist niet dat het al 1 april was joh….die moet een grap zijn

    /   Reply  / 
 5. Dario

  Het heeft vier koppen, en een poot, rara wat is het?

  De jury van Idols!

    /   Reply  / 
 6. linda d.

  Ik denk dat de enige geloofwaardige jurylid marianne van wijnkoop zou zijn. En gordon moet zich lekker met gerard bezig houden. Hij loopt over van ranzigheid, en dan moet híj gaan beoordelen hoe een ander zingt????
  Het moet niet gekker worden! Reden genoeg om niet naar idols te kijken, lijkt me!!
  Professioneel gezien, lijkt het me voor Marianne beter om bij een evt. verzoek, af te zien in zo’n jury plaats te nemen.
  Ewbank is componist/arrangeur en heeft de mazzel gehad dat Borsato op zijn pad is gekomen, maar is niet getalenteerd genoeg om adviezen te geven aan aanstormend talent.
  Amateurs in Nederland aan het werk!!!
  Marianne, tel je zegeningen, en wees blij dat je van dit zooitje die de jury genoemd word, bespaard blijft.

    /   Reply  / 
 7. maarten

  Beste Linda, hoe ongenuanceerd kun je zijn? Ewbank heeft de mazzel dat ie Borsato is tegen gekomen? De man is verantwoordelijk voor minstens 10 nummer 1 hits in Nederland. Eenzaam aan de top. Dat kan dus niemand hem nazeggen! Fijn dat je Gordon niet kan velen, ik moet er ook niets van hebben, maar Gordon heeft meer dan 15 top 40 noteringen wat dus meer is dan alle Idols-winnaars tot nu toe bij elkaar. Dat schittert tegenwoordig in musicals. Objectief gezien is deze aanvulling aan de jury uitermate groot; John en Gordon kunnen een dubbel-cd met hits samenstellen. En wat stelt Marianne van Wijnkoop daar tegenover? Beetje musicals doen bij Joop van den Ende ;-) .

    /   Reply  / 
 8. liza van den heuvel

  hoi!
  ik heb me aangemeld voor idols. al wat weekjes geleden nu, maar heb nog niets gehoord van ze. wanneer beginnen de voorrondes nu echt? ik weet dat het word uitgezonden op 20 oktober, maar neem aan dat het eerder word opgenomen allemaal,….weet iemand het?

  groetjes, liza van den heuvel.

    /   Reply  / 
 9. hondje

  hier heb ik niks aan

    /   Reply  / 
 10. mark

  ik wil heel graag weten waar ik iemand kan inschrijven, namelijk een vreindin van me dus laat me het please weten.

  alvast bedankt:D

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>