Henkjan Smits: Carrière 11-jarige Sherilyn nu volkomen kansloos

So You Wannabe a Popstar is de zoektocht naar muzikaal talent in de leeftijd van 8 tot 88 jaar. Uit de eerste selectie is inderdaad een jong talent komen bovendrijven: Sherilyn Lekatompessy, die over twee weken de leeftijd van 12 bereikt. Maar nu al heeft ze een enorme strot, een goede Engelse uitspraak en vooral een eigen geluid. Niet zo gek dat het castingteam haar naar de finalerondes door liet gaan. Al reageert jurylid Henkjan Smits tegenover Zappen gematigd enthousiast. "Leuk dat ze meedoet, maar nu al een carrière is volkomen kansloos."

Kindsterren mogen van de Arbeidsinspectie namelijk maar een aantal keer per jaar werken. In het geval van Sherilyn zal dat ongeveer net zo veel behelsen als de tien liveshows van So You Wannabe a Popstar. Dat betekent dat er na de finale niet of nauwelijks ruimte is om op te treden of een plaat op te nemen. "Mijn mening daarover is bekend", doelt hij op de kandidatuur van Raffaëla bij Idols III, die door haar zwangerschap beperkt inzetbaar was.

Evengoed is Smits blij met de regels van de Arbeidsinspectie. "Dat wil ik er meteen bij vermelden. Het zou verschrikkelijk zijn als we kindsterretjes – zoals in Amerika – meteen voor de leeuwen mogen gooien en negen maanden lang kunnen uitwonen. En dat die kinderen er dan achterkomen, dat ze geen jeugd hebben gehad."

Over de kwaliteiten van Sherilyn zegt het jurylid: "Dit meisje is hartstikke goed en moet zich verder ontwikkelen. Het is fijn om in een vroeg stadium dit talent te ontdekken. Dan kun je haar in de gaten houden en kijken wat er gebeurt. Om met haar aan de slag te gaan als ze een leeftijd heeft bereikt waarop je meer mogelijkheden hebt."

De liveshows So You Wannabe a Popstar gaan vrijdag van start op SBS 6 met een sing off op zaterdag. De tien finalisten zullen vrijdag live een bekend nummer vertolken. Dit was geen eigen keuze, maar het lied is ze opgelegd. Vrijdag zal ook de rest van het interview met Henkjan Smits hier verschijnen.

Zie ook:
- Echte jury So You Wannabe a Popstar bekend
- Finalisten Popstar bekend: van 11 tot 52 jaar
- Zoek de verschillen: Idols en So You Wannabe a Popstar

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Henkjan Smits: Carrière 11-jarige Sherilyn nu volkomen kansloos

 1. Frank

  Beetje dom om dit nu te zeggen meneer Smits. Als je nu al weet dat een kind maar een paar keer per jaar mag werken (op tv komen) dan had je geen minimale leeftijd van 8 jaar moeten hanteren.

    /   Reply  / 
 2. Frank

  Beetje dom om dit nu te zeggen meneer Smits. Als je nu al weet dat een kind maar een paar keer per jaar mag werken (op tv komen) dan had je geen minimale leeftijd van 8 jaar moeten hanteren.

    /   Reply  / 
 3. yordi

  ze is goed en daar gaat het om. dus smitsje zijk niet

    /   Reply  / 
 4. yordi

  ze is goed en daar gaat het om. dus smitsje zijk niet

    /   Reply  / 
 5. Jorn

  Het gaat er niet om hoe goed of slecht ze is, maar over hoe haar carerie er uit gaat zien. Stel ze wint Sywbap dan mag ze geen eens optreden, dus geen promotie, dus geen echte popster met vele hits. Over een mooie carriere valt niet te praten.

  Ik ben het wel met Henk jan eens, maar vind wel dat hij dit eerder had moeten melden, ze hadden een leeftijd van 15/16 jaar moeten hanteren.

    /   Reply  / 
 6. Jorn

  Het gaat er niet om hoe goed of slecht ze is, maar over hoe haar carerie er uit gaat zien. Stel ze wint Sywbap dan mag ze geen eens optreden, dus geen promotie, dus geen echte popster met vele hits. Over een mooie carriere valt niet te praten.

  Ik ben het wel met Henk jan eens, maar vind wel dat hij dit eerder had moeten melden, ze hadden een leeftijd van 15/16 jaar moeten hanteren.

    /   Reply  / 
 7. michel

  ben het met henk-jan eens. de leeftijd had gewoon vanaf 15/16 moeten zijn. sbs6 heeft voor van 8 tot 88 gekozen en is niet de keus van henk- jan. de jury liet ahaar doorgaan omdat ze gewoon goed was! wel heel eerlijk maar ze kunnen er niet zo veel mee!

  verder niet zo zeuren op hen jan want hij geeft gewoon zn mening en daar is ie in sowaps ook voor!

    /   Reply  / 
 8. michel

  ben het met henk-jan eens. de leeftijd had gewoon vanaf 15/16 moeten zijn. sbs6 heeft voor van 8 tot 88 gekozen en is niet de keus van henk- jan. de jury liet ahaar doorgaan omdat ze gewoon goed was! wel heel eerlijk maar ze kunnen er niet zo veel mee!

  verder niet zo zeuren op hen jan want hij geeft gewoon zn mening en daar is ie in sowaps ook voor!

    /   Reply  / 
 9. Marc

  Achja, dat krijg je he, als je weer kijkcijfers en kandidaten wilt krijgen met je ’8 tot 88′…

    /   Reply  / 
 10. Marc

  Achja, dat krijg je he, als je weer kijkcijfers en kandidaten wilt krijgen met je ’8 tot 88′…

    /   Reply  / 
 11. Dario

  Henkjan Smits is zelf volkomen kansloos, met z’n dikke V&D harses.

    /   Reply  / 
 12. Dario

  Henkjan Smits is zelf volkomen kansloos, met z’n dikke V&D harses.

    /   Reply  / 
 13. Kneuk

  Smits heeft gewoon gelijk. Laat haar eerst maar even op ‘leeftijd’ komen. Kleine meisje die zingen met een stemgeluid van een volwassen wijf is zo onecht.

  Dat zie je maar aan dat Amerikaanse meisje, nooit meer iets van gehoord

    /   Reply  / 
 14. Kneuk

  Smits heeft gewoon gelijk. Laat haar eerst maar even op ‘leeftijd’ komen. Kleine meisje die zingen met een stemgeluid van een volwassen wijf is zo onecht.

  Dat zie je maar aan dat Amerikaanse meisje, nooit meer iets van gehoord

    /   Reply  / 
 15. Suzan

  Ik ben het helemaal met Henk Jan eens, ze mag niet werken.
  Dus dat wordt niks!
  Hij had trouwens bij Raffaella ook gelijk.
  Hij kreeg iedereen over zich heen maar het is nu toch maar weer gebleken dat hij gewoon gelijk had!!

    /   Reply  / 
 16. Suzan

  Ik ben het helemaal met Henk Jan eens, ze mag niet werken.
  Dus dat wordt niks!
  Hij had trouwens bij Raffaella ook gelijk.
  Hij kreeg iedereen over zich heen maar het is nu toch maar weer gebleken dat hij gewoon gelijk had!!

    /   Reply  / 
 17. yordi

  als die henkjan dat vind moet ie niet zeggen dat popstar van 8 tot 88 is

    /   Reply  / 
 18. yordi

  als die henkjan dat vind moet ie niet zeggen dat popstar van 8 tot 88 is

    /   Reply  / 
 19. ellen

  toch jammer dat het vooral gaat over de commerciele inzetbaarheid en niet over de kwaliteiten

    /   Reply  / 
 20. ellen

  toch jammer dat het vooral gaat over de commerciele inzetbaarheid en niet over de kwaliteiten

    /   Reply  / 
 21. Willeke

  Ik vind het best wel moeilijk om nu al te beoordelen of Sherilyn kansloos is. Jantje Smit is het ook gelukt, dus waarom zou het haar niet lukken? Trouwens, Raffaëla had gelogen. Ze vertelde niet dat ze zwanger was. Dit meisjes is eerlijk en ze heeft een goede sound. Ik vond haar versie van Colors Of The Wind geweldig. Ik kreeg kippenvel toen ik het hoorde. Ik zou het echt heel jammer vinden als ze door haar leeftijd niet zou kunnen doorgaan met zingen. Ze stelden zelf voor om de leeftijd van 8 t/m 88 te doen, dan hadden ze maar iets anders moeten gaan verzinnen. Om even terug te komen op Kneuk’s reactie: Over welk Amerikaans meisje heb je het? Trouwens er zijn ook zat volwassenen die kappen met muziek hoor. Bijna iedereen die 2de werd met Idols heeft ook een platencontract, dus je moet het niet gaan vergelijken. Nouja, dit is mijn mening.

  X willeke

    /   Reply  / 
 22. Annoniem

  Weet je wat ik stom vind?
  niet dat ik voor henry ben ofzoow maar uhh ze hebben het geset van 8 tot en met 88 jaar en henkjan zegt van jah het is kansloos voor henry want hij is 51 enz.
  maar ten 1e: het is van 8 tot 88
  en ten 2e: dan had je hem maar niet door moeten laten gaan!
  en Sherilyn is gewoon goed als ze later tog weer weg moet omdat ze te jong is wrm hebben ze haar er dan in lten gaan als ze goed is dan is ze goed het slaat nergens op dat ze bepalen over je leeftijd!!!! het gaat tog om hoe je zingt?!?!
  En voor een 12jarige meisje zingt ze KEIGOED!!!!

    /   Reply  / 
 23. Vera

  Ja inderdaad maar ze hadden natuurlijk nooit verwacht dat een 11 jarig meisje naar deliveshow zou komen. Ze wilde jonge kinderen wel de kans geven maar zonder het idee dat ze natuurlijk écht door zouden komen. Ja toch!

    /   Reply  / 
 24. Pingback: Popstars: Ryan (5) doet auditie. Moeten we dat willen? (video) | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>