Aftellen tot Popstars

Als ze iets goed kunnen bij SBS, is het wel het hypen van nieuwe programma's. Ik zie al weken aankondigingen voor Net 5-series als Pushing Daisies en The Practice, maar ook de komst van Popstars en Het Beste Idee van NL is mij niet ontgaan. De talentenjacht Popstars begint eigenlijk pas volgende week vrijdag, maar SBS 6 gaat nu alvast opwarmen.

In een dagelijkse flits van 5 minuten zien we de eerste beelden van de zoektocht naar een nieuwe popgroep. Zenuwachtige mensen bij de audities, Gerard of Nance die het plaatje toelichten en natuurlijk wat tenenkrommend slechte perfomances van kandidaten.

We hebben het allemaal al voorbij zien komen in Idols, Popstars – the Rivals, X Factor, So You Wanna Be a Popstar en Holland's Got Talent. En toch zullen er dit najaar weer wekelijks een slordige miljoen kijkers klaar zitten voor de talentenjacht. Vanavond begint het gek maken ervan al.

Popstars (aftellen), 23.05 uur, SBS 6

Zie ook:
- Alleen maar bekenden in jury Popstars
- Joling en Nance herenigd voor talentenjacht Popstars

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Aftellen tot Popstars

 1. poppie

  ze slagen er weer in, vind het nu al weer een gezellig programma! knap hoor dat ze dat elke keer weer lukt.

    /   Reply  / 
 2. RJ

  bah, weer een onorigineel programma aan elkaar gekletst door zowat de enige presentatoren die SBS heeft, Gerard en Nance. Zal er geen minuut aan verspillen, aan die onzin. Knap hoor, dat het ze elke keer lukt om programma’s de nek om te draaien. En dat er een miljoen mensen naar kijken zegt meer over de belabberde smaak van de gemiddelde Nederlander dan over de kwaliteit van het gebodene.

    /   Reply  / 
 3. Joey

  Weer zo’n goedkope namaak van Idols.

    /   Reply  / 
 4. Tim20

  RTL GJ, jij kijkt zeker wél naar Idols en X-factor, en hebt ook vast naar Popstars The Rivals gekeken, en dat is preciés hetzelfde als deze SBS 6-show Popstars. Maar omdat SBS het uitzendt, is het ineens niet meer oke.
  Stel dat RTL4 deze show had gebracht, was je dan ook zo negatief? Vast niet.

  En ik denk dat het miljoenenpubliek (áls dat het al gaat trekken) meer een beeld geeft over jou dan over de gemiddelde Nederlander.

    /   Reply  / 
 5. RJ

  Alle programma’s die door SBS uitgezonden worden krijgen automatisch een goedkoop sfeertje. Dat is bij RTL wel anders. Het presentatieduo van SBS is absoluut niet mijn smaak, maar past wel weer perfect bij de goedkope “camping” uitstraling die SBS nastreeft.

  Het ontgaat me even hoe een miljoenenpubliek (miljoenen, yeah right, maar goed)een beeld kan geven over mij. Die gedachtenkronkel mag je me nog even uitleggen.

    /   Reply  / 
 6. MASIS

  Ik ben het wederom eens met RJ en komop tim20 geef toe..sbs doet het heel slecht als je het vergelijkt met rtl. stomme presentatoren,goedkope studio, slechte kwaliteit. Het klopt wat ze zeggen over sbs, het is echt een campingzender.

    /   Reply  / 
 7. Tim20

  Ik hoef niets toe te geven, want ik ben niet van plan SBS of RTL te verdedigen of aan te prijzen etc. Ik ben gewoon neutraal.
  Ik vind het dan wel erg triest als iemand alléén maar SBS, of alléén maar RTL, of alléén maar NPO kijkt om het principe. Ik vind als een programma aanstaat, kijk je het toch gewoon?!

  En oke, de decors van SBS zijn iets minder professioneel dan die van de NPO en RTL, maar dat heeft ook z`n charmes (vind ik!)

  En SBS doet het niet ‘heel slecht als je het vergelijkt met RTL’ hoor Masis, dat valt allemaal nog wel mee. Stomme presentatoren is jou mening. Er zijn genoeg mensen die het enig vinden om naar Joling en Nance te kijken! Dus dat argument slaat nergens op.

  En die campingzender van een paar jaar terug is aardig uitgegroeit tot een van de grootste familiezenders van Nederland.

  oke, geef een 5 écht goede redenen waarom SBS6 méér campingzender is dan alle andere nederlandse tv-zenders?

    /   Reply  / 
 8. MASIS

  Ja maar dat is het juist!!

  de programma’s van SBS zijn gewoon niet leuk, ze proberen RTL met alles na te doen maar het lukt ze gewoon niet. Als het nou echt goed en professioneel was keek ik erna maar nee hoor. Het is ook echt altijd hetzelfde met altijd dezelfde mensen in de jury enz.
  Ze hebben daar zoveel presentatoren lopen maar waarom steeds weer gerard en nance alles laten doen? Aan de kijkcijfers hun je zien dat NL joling en nance zat is want ookal hebben ze nog steeds ong. 1 miljoen kijkers, dit is veel minder dan de eerste serie van SDOHI…ze melken gewoon alles uit en zijn totaal niet vernieuwend. RTL wel, en weet mij steeds weer te verrassen.

    /   Reply  / 
 9. RJ

  *sluit zich bij MASIS aan*

  Het campingniveau van SBS:

  1. Hart van Nederland
  2. Shownieuws
  3. Alle liveshows gepresenteerd door Gerard/Nance
  4. Schreeuwerige reclame voor eigen programma’s
  5. Goedkope uitstraling van alle programma’s

  OK dat waren er 5. Kan nog wel even doorgaan hoor, je roept maar.

    /   Reply  / 
 10. Tim20

  Ach, ik vroeg eigenlijk om 5 goede redenen, maar laat ik er maar niet meer op ingaan. Blijkbaar kunnen mensen zo zielig zijn om fan te zijn van een TV zender of station.
  Of je nou een SBS fan bent, of een RTL fan, allebei even triest…

  laten we deze discussie dus maar sluiten

    /   Reply  / 
 11. MASIS

  of anders gezegd tim:

  uitgeluld.;)

    /   Reply  / 
 12. JK

  ik vind trouwens dat SBS, NET5 en Veronica er beter in geslaagd zijn elke zender een doelgroep te geven.. RTL is dan wel professioneler maar alles is een beetje omsamenhangend, daarom vind ik het ‘campinggevoel’ van SBS juist zo goed, het heeft tenminste iets!

    /   Reply  / 
 13. RJ

  Ik ben helemaal niet fan van een zender… de zender die hier in het huis het meeste opstaat is Comedy Central.

    /   Reply  / 
 14. WJ

  Ik heb m’n best gedaan, maar ik kan maar niet wennen aan Gerard Joling als presentator. Dat is-ie natuurlijk ook niet. Hij is vooral hysterisch, plat en in elke betekenis vanb het woord luidruchtig. En als la Joling Popstars aankondigt met “het wordt natuurlijk ENIG” haak ik al bijna weer af. Al is waarschijnlijk accurater dan de officiële aankondiging in de promo’s: “De grootste familieshow van het jaar”. Ik ben geen SBS-fan, ook geen RTL-fan (de meeste televisiekijkers zetten zichzelf niet in zo’n hokje), maar de herrie en de glitters van Joling bederven wat mij betreft dit soort (toch al niet bijster originele) shows

    /   Reply  / 
 15. MASIS

  Je hebt echt helemaal gelijk WJ!

  Ik kan niet tegen Joling, ook niet tegen de programma’s die Gordon presenteert trouwens. Ok je bent gay maar blijf normaal doen, je hoeft het niet zo opvallend te laten zien.

  Martijn Krabbe, Robert ten Brink en Reinout Oerlemans..dat zijn pas GOEDE presentatoren en niet de 2 valse nichten geer & goor.

    /   Reply  / 
 16. Jesse

  Ben het eens met de vijf punten van RJ. SBS is gewoon érg amateuristisch en vindt zichzelf erg goed en interresant. Punt.

    /   Reply  / 
 17. Linda

  Ik ben het helemaal eens met degenen die zeggen dat sbs een goedkoop sfeertje heeft, een echte camping-zender.
  Het duo joling en nance maken het er ook niet beter op. gatver zeg…
  Ook de studio’s en kleding die ze dragen vind ik bij rtl veel mooier dan bij sbs! Ik kijk veel liever naar rtl, dat geeft mij een fijner gevoel, dan sbs. Het is verschrikkelijk hoe sbs altijd zegt hoe goed hun ‘nieuwe talentenjacht’ wel niet is, en dat het de vorige keer een MEGA succes was (waar ik zelf helemaal niks van heb gemerkt, maar dat zal dan wel aan mij liggen…ahum.)

    /   Reply  / 
 18. josefien

  Waar maken jullie je toch zo druk om.
  Dan kijken jullie toch niet!
  Denken jullie echt dat de miljoenenkijkers van SBS6 druk maken om wat jullie; linda, Masis, Jessie en alle andere losers.
  Laat die mensen toch gewoon hun programma’s maken. Trouwens Masis voor jou te informatie;
  De meeste talentenjachten op SBS6 worden door eyeworks gemaakt. Dus door de medewerkers van Reinout Oerlemans.
  De programma’s van SBS6 vind ik veel leuker dan RTL4. Nee…Wendy en Martijn die doen het leuk,…maar niet heus.
  Maar goed dat is mijn mening.

  Bye Bye

  Josefien

    /   Reply  / 
 19. Zuurkool .com

  Nou, het was me een uitzending! Veel bloot en andere wanhopige pogingen de volgende ronde te halen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>