Wesley Klein terechte winnaar Popstars 2010

Wesley Klein (21) is de verwachte winnaar van Popstars 2010 geworden met 57% van de stemmen. Hij presteerde de hele avond het meest stabiel en ook het best met Rood (Marco Borsato), Angels (Robbie Williams) en de single You Raise Me Up. Niet alleen is hij de beste zanger, ook straalt hij het meeste uit, beweegt hij zich het best op het podium en heeft hij de looks van een popster. Dat de betontimmerman de talentenjacht op zijn naam zou schrijven, was eigenlijk geen verrassing meer. Toch kende de avond een verrassend verloop.

Onder de maat
Want de andere favoriet Kim Stolker presteerde zwaar onder haar maat. Stemproblemen, werden opgevoerd. Kan zijn, maar Kim straalt ook nog teveel onzekerheid uit. Ze werd door de jury met fluwelen handschoentjes aangepakt na haar tweede optreden, dat echt onvoldoende was. Kim was op dat moment gebroken en stond als een dood bloempje op het podium, al het bloed uit haar gezicht weggelopen.

Kristel onterecht weg
Kim had dan ook als tweede moeten afvallen na Joshua, maar het is tot ieders verbazing Kristel die het veld moet ruimen. Kristel, die ook volgens de jury beter presteerde – getuige de hoge cijfers – maar toch genadeloos hard werd aangepakt na haar optreden van Pink. Had meer power in moeten zitten, oordelen Henkjan, Patricia en Maurice. Dat moet dan iets in de zaal zijn geweest, hier in de huiskamer kwam het prima uit de verf.

Single ontzield
Afijn, Kim en Wesley mogen weer een ronde verder en de single zingen: You Raise Me Up, een nummer dat ergens het midden houdt tussen Disney-muziek, musical en een keltische inslag. Zelf houd ik daar niet van, maar producersduo Fluitsma & Van Tijn hebben er wel een heel ontzielde variant van gemaakt. Net zo potsierlijk als de muziek uit Titanic en in de verte hoor je ook nog De Bestemming van Marco Borsato. Wat is dat toch een overschat producersduo, wanneer scoorden zij voor het laatst een hit (buiten de single van een talentenjacht om?)

Wesley
Dat gezegd hebbende: Kim en Wesley roeiden met de riemen die ze hadden en brachten een overtuigend optreden. Ik schreef gisteren al dat het nummer Wesley op zijn lijf is geschreven (alleen de Engelse taal vormt een kleine barrière) en de kijker thuis heeft dat ook gehoord. Wesley wint Popstars 2010 glansrijk. Ik voorzie een succesrijke carrière als Wesley zich stort op het Nederlandstalige genre (en een goede producer in de arm neemt).

Derde seizoen
SBS 6 mag tevreden zijn. Een half jaar lang amusement op de vrijdagavond met behoorlijke kijkcijfers. Volgend jaar wel de liveshows thematiseren en iets afwisselender introfilmpjes draaien. Dan zijn de liveshows wat minder inwisselbaar en heb je echt een heel mooi programma.

Bekijk Wesley met You Raise Me Up:

Zie ook:
- Popstars-groep Red uit elkaar
- Finale Popstars 2010: Wesley gedoodverfde winnaar
- Popstars-single heet You Raise Me Up
- Finale Popstars met Wesley, Joshua, Kim en Kristel
- Hollandse avond in kwartfinale Popstars
- Mystery Popstar Robin uit Popstars
- Finale Popstars op 29 januari
- Uitslag Popstars laat week op zich wachten
- Popstars-kandidaten vol met medicijnen het podium op
- Emmily (15) nog niet klaar voor bestaan als Popstar
-
Xander onterecht uit Popstars

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Wesley Klein terechte winnaar Popstars 2010

 1. René

  Ik vind de manier waarop SBS6 Idols heeft omgebouwd tot iets verschrikkelijks echt om misselijk van te worden. De winnaar was al lang duidelijk, de jury krijgt instructies om toch vooral positief te blijven tegen beide kandidaten op het allerlaatst, Uri Geller wordt ontzettend gepromoot, de jury, Gerard Joling. Ik heb er de kracht niet meer voor. VERSCHRIKKELIJK!

    /   Reply  / 
  1. stef

   Ik ben het er mee eens. Idols was stukken beter. veel meer variatie en gwn een veel beter programma. X-Factor kan er nog mee door maar Popstars is drie keer niks.

     /   Reply  / 
 2. Richard

  Mooi gezegd Herman!!

    /   Reply  / 
 3. renaldo tak

  Goed gejat nummer zeker geen officele nummer een
  ken zeker betere versies

    /   Reply  / 
 4. Bart

  Nance verdiend een betere medepresentator. Wat presenteert Gerard Joling slecht!!! Het is echt te triest voor woorden.
  Wat de show betreft; Wat was er in hemelsnaam met Kim aan de hand. Ik vond haar altijd super; er was nu niks meer van over. Net of ze de strijd al voor de uitzending had opgegeven. Heel Jammer, want ze kan veeeel beter. Dat heeft ze alle liveshows laten zien. Dus wat dat betreft Wesley; een terecht winnaar. De Nederlandse artiesten scoren, kijk maar naar de Top 100. Dus Wesley kan er wel eens een leuke carriere aan overhouden. Dan moet hij wel Nederlands gaan zingen natuurlijk….
  O ja, het enige wat ik echt miste in deze popstars finale was……Dewi!!! Verreweg de bete van iedereen en dan niet eens in de Finale, jammer!!

    /   Reply  / 
 5. ferry

  Bah, wat een waardeloos nummer. De EO kan dit zo uitzenden, het is gewoon een vreselijk braaf christelijk nummer wat je gauw moet vergeten. Maar goed, er lopen nog een hoop van die veel te brave streng opgevoede types met oogkleppen op in dit land.

  Wesley, die moet gewoon zsm een échte songwriter zoeken, of gewoon een paar covers zingen van Andre Hazes of zo. Gewoon lekker galmen joh!!! En als ie dan toch een gevoelig duet wil, dan Kim erbij.

  Volkomen terecht dat ze 2e is, ondanks de problemen vandaag. Die Kristel heeft steeds geprofiteerd van het feit dat er in het zuiden erg veel naar dit soort programmas gekeken wordt, maar bij de finale keek heel nederland.

  maar Fluitsma en van Thijn, schaam je, zo’n nummer… het had een stuk moderner, vrijer en vrolijker gemogen. Amen

    /   Reply  / 
 6. Laatbloeier

  Ik gun Wesley het succes waar hij voor heeft gewerkt, maar kan niet anders zeggen dan dat we er weer een eendagsvlieg bij hebben!

    /   Reply  / 
 7. Bart

  Ik had verwacht dat RED! ook wel even langs kwam.
  Maar ik lees net dat RED! niet meer bestaat. Het staat vemeld op de Hyves site van Deon. Nou, kom maar op boycotidols….ha,ha

    /   Reply  / 
 8. AD

  Ben benieuwd of hij door de audities van X Factor zou zijn gekomen waar de standaard toch vrij hoog ligt.

    /   Reply  / 
 9. BBeek

  Goed luisteren naar het nummer…The wind beneath my wings..????…van Bette Middler..? vergelijk het maar eens…
  Maar dat houd mij er niet van om te zeggen dat hij wel goed is.
  Ik zie ze veel slechter voorbij komen op TV.
  Ik had zelf Kim verwacht dus zat er niet ver naast..

    /   Reply  / 
 10. Marieke

  Goede en sympathieke nieuwe zanger erbij. Terechte winnaar en Kristel en Kim verdiend om 2 en 3 te worden. Ik vind die winnaar een prettig en warm stemgeluid hebben. Ik denk, dat Wesley wel een grote zanger gaat worden.

    /   Reply  / 
 11. Robbieboy

  Ja, net zoals Red een hele bekende groep zou worden, zeker?

    /   Reply  / 
 12. Annelies

  Het nummer “You raise me up” is wereldwijd bekend geworden door Josh Groban. Het is geen nieuw nummer en zeker niet geschreven door Fluitsma & Van Tijn.

  Dit wetend, staat de hele betrouwbaarheid van dit soort TV-programma’s behoorlijk ter discussie.

  Als er al gelogen wordt over het schrijven van de zgn. nieuwe hit van de “gekozen” Popster, is de vraag heel makkelijk. Waar liegt men nog meer over?

  “You raise me up” is NIET geschreven door Fluitsma en v. Tijn: het is een bekend nummer, gezongen door vele artiesten wereldwijd, waar Josh Groban er slechts 1 van is.

  Hoe lang nog, laat het Nederlandse volk zich bedriegen?

    /   Reply  / 
  1. kijker

   Hallelujah van Lisa is net als You raise me up wereldwijd gecoverd

     /   Reply  / 
 13. ferry

  Maar dat mag toch zomaar niet, een nummer kopieren en er je eigen naam bij zetten? Dan verwacht ik hommeles voor die 2 heren.

  Geeft niks, Wesley wordt wel verder gepromoot, al heeft Joling en de andere TOPpers wel pech dat ie hetero is.

    /   Reply  / 
 14. Jaap

  Ik ben het er helemaal mee eens.

    /   Reply  / 
 15. Pingback: De Nieuwe Uri Geller 2010: The Joker en de magneetvrouw | Zappen

 16. JaapJan

  Allemaal niet waar, kim zong nog fantastisch met you raise me up, die wesley kan geen engels, ook nog zo dom genoeg om zijn award te breken, kim zingt fantastich, en is beter dan wesley.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>