Gedoodverfde finalist Sumera uit X Factor

Wat er zojuist op live televisie van RTL 4 is gebeurd is ongelofelijk. De gedoodverfde runner-up van JaapSumera – is uit X Factor gezet! Ten faveure van het talent Kelvin, die al eens eerder in de herkansing stond. Waar Sumera overduidelijk de meeste fans heeft, spanden juryleden Eric van Tijn en Gordon toch weer een vangnet onder Kelvin. Coaches Angela en Stacey zijn ondersteboven van deze uitslag en laten de tranen de vrije loop.

Verbazing en onbegrip
“Wij hebben tot vandaag gedacht dat je zou winnen. En nu lig je er uit! Je bent geweldig! Ik begrijp hier niets van”, aldus een hevig geëmotioneerde Angela Groothuizen. Zij is dolblij dat haar protégé Kelvin door is, hoewel ze eigenlijk al afscheid aan het nemen was van hem. Voor de herkansing sprak ze de zalvende woorden: “Hier staan twee talenten. Kelvin, van jou horen we over tien jaar nog steeds. Je bent dan 30, dat is nog hartstikke jong.” Alsof ze zich al had berust in het feit dat Kelvin naar huis zou worden gestuurd.

Stacey is furieus: “Deze twee juryleden kijk ik de komende week niet meer aan. En dat is geen grapje. Sumera is zo’n talent. Als niemand daar iets mee wil doen, dan ga ik het zelf doen. Dan ga ik het bewijzen!”

Herkansing
Op het moment dat Sumera en Kelvin in de herkansing stonden, dacht ik dat het een uitgemaakte zaak was: afscheid van Kelvin. Hoewel ik vanaf dag één fan van hem ben – en hem eind maart zelfs al tot winnaar uitriep van deze serie – zou ik zijn exit op basis van de prestaties vanavond niet onterecht hebben gevonden. Zijn optredens van Ain’t Got No – I Got Life + Cry Me a River waren netjes, maar sprankelden niet. Oordeelde ook de jury. Sumera had eigenlijk hetzelfde. Zij zong Smile en When Love Takes Over. Allebei netjes maar allebei niet op de toppen van haar kunnen.

Waar Sumera haar herkansing aangreep om eigenlijk hetzelfde te doen, haalde Kelvin alles uit de kan. Hij vloog door heel de studio en bracht op alle manieren de boodschap van Ain’t Got No – I Got Life over. “Op voorhand dacht ik dat ik voor Sumera zou kiezen. Maar na wat ik nu heb gezien, kies ik toch voor Kelvin”, sprak Eric van Tijn.

Gordon herinnerde Kelvin aan zijn eerdere herkansing. En bij eerdere jurycommentaren sprak hij al dat Kelvin veel te moeilijk deed. Maar bij Sumera miste hij de juiste uitstraling. De stem zit wel goed, maar waar is de rest van de x factor? Ook Gordon koos voor Kelvin.

Tactisch stemmen?
Het zou heel goed kunnen dat het een tactische zet was. X Factor is immers ook een strijd tussen de juryleden. Gordon en Eric zien vanavond mogelijk hun kans schoon een gevaarlijke concurrent buitenspel te zetten.

Want met name Gordon is al heel tactisch aan het jureren. Hij gaat onvoorwaardelijk achter zijn eigen act Bad Boyz staan (wat logisch is maar niet altijd terecht, gezien hun prestaties) maar zoekt ondertussen ook naar kritieken waarmee hij de concurrenten kan afvallen. Zelfs als er een subliem optreden is neergezet. Ook Stacey lijkt telkens iets harder te worden, maar speelt het nog niet zoals Gordon. Al zal daar na deze week vast verandering in komen.

Publieksfavoriet?
Toch, Sumera de publieksfavoriet… ze had vanavond niet genoeg stemmen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de volgende ronde. Was ze dan wel een publiekslieveling? In dit stadium van de talentenjacht baseert Nederland allang niet meer zijn stem op wie het best en minst goed heeft gepresteerd. Nederland heeft zijn favoriet al gekozen en zal vooral volgens dat stramien stemmen.

Dat verklaart ook waarom Dony nog steeds in de race zit. Waar hij muzikaal kwalitatief is stil blijven staan (vind ik) of zelfs wat steken laat vallen, krijgt hij toch telkens een vrijbrief van het publiek. Dony, die al voor de eerste auditie-aflevering favoriet was doordat hij door Wendy van Dijk in de markt werd gezet als ‘de Nederlandse Susan Boyle’. Het is een goed zanger maar wat mij betreft nog geen superster – en toch wil Nederland hem dolgraag knuffelen, getuige het stemverloop.

Complimenten trouwens voor Maaike. De laatste weken wist ze me telkens niet te verrassen of te intrigeren. Maar haar Son of a Preacherman was subliem! Alsof Maaike een compleet nieuw stemgeluid had gekregen. Met dit nummer bewoog ze zich als een vis in het water. Dat vond ik veel minder bij American Boy, waar haar uitspraak door de spraakwaterval niet best was en ook de timing te wensen overliet.

Controverse
De uitslagshow mag gerust controversieel worden genoemd. Ik denk dat heel veel mensen het totaal niet eens zijn met wat er vanavond is gebeurd. Schokkend. Kort na de uitslag was ‘Sumera’ een wereldwijd trending topic op Twitter, gerealiseerd door alleen de Hollanders. Een uur na de uitslag stond ook Kelvin in het lijstje. Spraakmakend. En daar is het de makers vast ook een beetje om te doen.

Volgende week is het thema paparazzi (?). Macy Gray komt zingen. Als ze bij X Factor nu echt de boel op stelten willen krijgen, moeten ze volgende week Jaap naar huis sturen. Dan kun je lachen.

Zie ook
- X Factor: Driemaal herkansing is scheepsrecht voor Daniëlle
- X Factor geruchten: Baseballs, Justin Bieber en Lady Gaga
- Sarina onverwacht exit in Hollandse avond X Factor
- Rocker Mathijs overleeft rockshow X Factor niet
- X Factor-kandidaten brengen Warchild-single uit
- 4Granted valt af in divashow X Factor
- X Factor: Fierce en Janna weg, Daniëlle nipt door

432 Reacties // Reageer

432 thoughts on “Gedoodverfde finalist Sumera uit X Factor

 1. hein

  Nep programma. Zij wil vast geen hitjes zingen voor die gasten. Niet meer kijken naar dit programma aub.

    /   Reply  / 
  1. Brio

   een woord waardeloos

     /   Reply  / 
   1. hein

    Dat er ook mensen zijn, die haar raar over vinden komen. WTF. Je kunt toch alleen maar verliefd worden op zo’n vrouw.

      /   Reply  / 
  2. Nick

   Ik sluit me bij je aan en dit is dan ook de laatste keer dat ik
   X-Factor heb gekeken en ik hoop dat een hoop mensen zich bij mij aansluiten. Boycotten dat nep programma.

   Echt schandalig dat de jury Sumera weg heeft gestemd. Hebben we eindelijk een kandidaat met een geweldig en uniek stemgeluid die er beeldschoon uitziet en internationaal kan doorbreken en dan krijg je dit. Dat noemt zichzelf dan een vakkundige jury.

     /   Reply  / 
   1. Said

    ik sluit me helemaal aan bij nick wat een (vakkundige jury ) zeg . Vooral die Gordon weet niet wat ie lult sumera als jij ooit doorbreekt dan zal ik jou cd kopen . En ik weet dat jij door zal breken want jij was gewoon de beste bij de auditie van sumera was gordon helemaal ondersteboven en die kelvin heeft niet met zn hart gezongen Sumera wel Sumera zingt altijd met haar hart … Sumera jij bent voor mij de beste … Jaap mag van mij nu wel winnen of Maaike …. fuck de badbboysZz die zijn echt zielig en kelvin is ook zielig hij gaat er toch uit volgende ronde dus hij had net zo goed Sumera laten doorgaan …. maar nog 1 ding Gordon zei al ik ga de domste keuze uit me leven maken domste keuze uit jou leven is dat je op mannen valt anders had sumera er nog ingezeten vuile vieze flikker gordon

      /   Reply  / 
    1. maria

     Said,
     Zou je dit soort grove uitlatingen willen bewaren voor op je toilet.
     Hier ben ik als lezer niet van gediend! Bovendien geeft het duidelijk aan dat je niet weet waar je over oordeelt. Je komt op deze wijze heel erg dom over!

       /   Reply  / 
 2. Jordy

  zielige jury hoor. Ze was de beste !

    /   Reply  / 
 3. joop

  volgende week maar iets anders kijken nu is er nix meer aan

    /   Reply  / 
  1. /

   idd nu is het niks meer aan/

     /   Reply  / 
   1. Stefan

    Ze hebben inderdaad wel langzaamaan alle goede eruitgewerkt, die juryleden. Fierce, Sarina, Sumera waren echt mijn favorieten.

    In het begin van de serie dacht ik ook echt: Wauw, veel uniek talent, maar er zijn nu bijna alleen maar van die standaardfiguurtjes over en dan Bakker Bart-Dony. Echt zonde door die jury.

    Nu maar duimen voor Maaike of Jaap dan maar

      /   Reply  / 
    1. Ruud

     Dus wel blijven kijken allemaal en met ons allen op Jaap en Maaike gaan stemmen….we moeten die Kelvin of Dony of “Badchoice” toch niet als winnaar overhouden…..

       /   Reply  / 
 4. /

  dit is te gek voor woorden.
  sumera was sowieso 1 van de beste!

    /   Reply  / 
 5. Stefan

  Ik vind het eerder zielig van het nederlandse publiek: hoe kun je nu nog op Dony stemmen….Ik zeg niet dat hij slecht is, maar als je hem vergelijkt met zijn concurrentie is hij veel en veel minder! Samen met Kelvin moest hij in de bottom zitten.

  als ik Stacey was had ik Gordon nooit meer aangekeken:P

    /   Reply  / 
  1. Stefan

   Alhoewel, correctie, t laastte optreden van Bad Boyz was ook rampzalig

     /   Reply  / 
   1. Chanti

    Bullshit.. ze waren vocaal gewoon goed.

      /   Reply  / 
    1. Said

     pardon wie was vocaal goed ? toch niet de badboyZz he die kunnen echt niks als ik hun vergelijk met vorig jaars duo ref en ross die waren vocaal pas goed ….dus kom die badboys nou niet aanmoedigen chanti ….want ze kunnen vocaal niks. SUMERAAAA is de beste en blijft de beste :)

       /   Reply  / 
 6. joop

  rare vogels die gasten ze verpesten hun eigen programma

    /   Reply  / 
 7. Madelon

  Dit is zoooo zonde
  sumera was gewoon een finalist. Dat wist iedereen

  en dan die gordon. Je zag het zo duidelijk in het filmpje ; eerst janken bij haar auditie, haar vertellen dat ze de Beyoncé van de lage landen is. En dan gewoon voor kelvin kiezen!! Het zou me niks verbazen als dit allemaal uit tactisch oogpunt is geweest. Want zonder Sumera maken de badboyz meer kans op de finale. Die mochten er trouwens wel uit. Die zijn gewoon qua zangkwaliteit de slechste

  Dit is echt een hele domme zet geweest!!

    /   Reply  / 
  1. aaron

   Ben het helemaal met je eens, dat zo dat irritante duo meer kans maakt op de finale

     /   Reply  / 
   1. Kelly

    Ja echt oneerlijk, ik vind het opeens niet meer leuk. Jaap, maaike en sumera vind ik meer de top 3. En zeker geen badboyz/ dony of kelvin! Nou hopelijk word het dan de finale jaap VS. maaike, want anders………….. Begrijp ik er echt niks meer van!

      /   Reply  / 
    1. Said

     Jah Kelly jij hebt gelijk als jaap of maaike niet wint dan is het echt bullshit ….maar toch was Sumera de beste en Gordon Blijft een Viezen flikker waarom kelvin kelvin vs sumera niemand heeft op sumera gestemt omdat iedereen d8 dat ze finale wel zou halen daarom is ze eruit want vergeet niet ze had nooit in die sing off mochen staan . anyways Sumera gaat het wel maken Jaap ook Dus Maaike mag wel winnen van mij Dus Allemaal stemmen op maaike … fuck bad boys en kelvin dony mag van mij ook finale halen alleen om ze ouders te laten komen dat zou toch wel vet zijn Dony Maaike en Jaap en dan Maaike als winnares haha ik denk t wel

       /   Reply  / 
     1. maria

      Said,
      Niet alleen je woordkeus is beneden peil; je nederlandse taal is zwaar onvoldoende. Concentreer je eerst op fatsoenlijn ABN voor je meent anderen te moeten schofferen.

        /  
     2. Said

      Als je maar begrijpt wat ik bedoel toch ik bedoel niet iedereen is even slim als jou maria …. dit is gewoon mijn mening …Fuck Gordon Fuck de badboys al die vrouwen zijn jaloers op sumera omdat het zo een topper is jammer maria maar niet iedereen is een topper Dus luister naar deze niet-ABN woorden Sumera gaat bekender worden dan iedereen die er nu nog inzit bij xfactor maria weet je wat jij moet doen gewoon lekker op die gare badboyz blijven stemmen dat zijn pas artiesten … Wuhahhahaha latersSs…. Sumera De BESTE !!!!!

        /  
 8. furkan

  HALLO WAAR SLAAT DIT OP jezus !!
  sumera ligt er uit weet je hoe focking erg!!echt waar die jury zijn allemaal bang van dat zij gaat winnnen gordon dan echt helemaal bang dat zij gaat winnen en badboyz niet, en angela? NEPPE TRANEN!! VAN ERIC had ik het al HELMAAL NIET VERWACHT.. bah ik was focking fan van dit programma maar nu NOOIT meer. EINDE XFACTOR!

    /   Reply  / 
  1. PJ

   nou dat dat neppe tranen zijn geloof ik niet hoor… zeker als je kijkt na al haar commentaren van de afgelopen weken, sumera was haar favoriet.. maar het is logisch dat je als coach voor je eigen zanger gaat! voor de rest ben ik het met je eens hor ;)

     /   Reply  / 
  2. Kelly

   ik ben het helemaal met je eeeens. man o man wat een kut progamma is het nu! het gaat toch om de gene wie het beste zingt?? nou bad boyz dony / kelvin kunnen echt NIET beter zingen als sumera.

     /   Reply  / 
 9. Onbegrijpelijk

  Hoe kan het dat kneuzen als ‘bad boyz’ en Kelvin erin blijven en iemand die zo goed is als Sumeera eruit ligt???

  En dan moet Gordon met z’n flopmuziek daar en beslissing over nemen?! Gewoon een lachertje, echt belachelijk!

    /   Reply  / 
  1. Kelly

   inderdaad, ECHT BELACHELIJK!

     /   Reply  / 
 10. PINHEAD

  Echt zwaar onterecht dit!!!!!!!! Dony had eruit gemoeten!! Elke week hetzelfde!! NL heeft dus echt geen smaak, maar dat wisten we al. Ik gun het Kelvin wel hoor, maar Sumera heeft gewoon een uniek stemgeluid. Ik ben echt kwaad! Wat een k*tzooi…

    /   Reply  / 
 11. ...

  X-Factor boeit me niet zoveel,
  Maar na vandaag begrijp ik misschien wel waarom, dit is echt schandalig, ze kon het best zingen en is door verslagen door iemand die springt en voor de rest niet kan zingen….

  Schandalig

    /   Reply  / 
  1. ..

   Mij intresseerde het vorig jaar en daarvoor ook echt helemaal niks. Ik dacht dit jaar; laat ik het eens volgen. Nou ik vind het schandalig deze keuze, en weet niet of ik het seizoen wel af ga kijken!!!!!!

     /   Reply  / 
 12. Martijn

  Zo’n ontknoping heb ik nog niet eerder gezien bij een talentenjacht. Dat de beste zangeres er nu al uit vliegt. Kelvin heeft gevochten in de herkansing en laat toch zien wat hij in huis heeft. Volgende keer graag in de reguliere show meteen presteren Kelvin!
  Is natuurlijk een schande dat mensen als Sumera en Sarina er al uit zijn en Dony en Badboyz er nog inzitten.

    /   Reply  / 
  1. Stefan

   Volledig mee eens!

     /   Reply  / 
 13. Rein

  en x-factor 2010 is voor mij voorbij… zo wat ga ik volgende week vrijdag eens doen? :) .

    /   Reply  / 
  1. cis

   vrijdag de televisie gewoon uit laten staan, maar in ieder geval niet meer op rtl 4, mijn tv verdraagt die kop van gordon niet meer.

     /   Reply  / 
 14. aaron

  De hele serie van X-Factor prijst Gorden haar de hemel in ,, en dan stuurt hij haar weg !

    /   Reply  / 
  1. cis

   als iedereen volgende week nou een sms stuurt met de tekst ‘gordon moet eruit’

     /   Reply  / 
 15. joop

  meer tijd om andere dingen te doen op vrijdagavond

    /   Reply  / 
 16. Daryl

  Nu is X-Factor niet meer leuk. Gordon zie je in het filmpje steeds Sumera ophemelen en dan op basis van een herkansingsoptreden tóch kiezen voor Kelvin. Erg hypocriet.

    /   Reply  / 
 17. Onbegrijpelijk

  Mijn advies: niet meer kijken!!! domme jury (alleen stacey schijnt verstand te hebben)

    /   Reply  / 
 18. B.K.

  Sumera eruit, eindelijk! Ik begon me hevig te irriteren aan haar blik in haar ogen, zowel tijdens als vlak na haar optredens. Ze toont nauwelijks emotie, en als ze dat wel doet, draait ze met haar rug naar de camera. Toon jezelf nou eens echt. Gordon zei precies wat ik zelf ook dacht: ze mist gewoon iets, voornamelijk wat betreft haar houding en blik in haar ogen. Ze zingt prima, zonder twijfel, maar daar draait het niet alleen om bij X Factor. Je kan nog zo mooi zingen, ik geniet dan meer van een goede en vermakelijke act waar iets minder goed gezongen wordt. Bij bijvoorbeeld Idols had ze het waarschijnlijk iets verder geschopt.

    /   Reply  / 
  1. furkan

   OMYGOOOOOOOOOD. B.K. BEN JE GEK OFSO?
   jij hebt dus echt geen smaak jezus ! hallo zij kan zo de winnares zijn!! heel NL VIND HET ONTERECHT NEDERLAND IS ECHT VERANDERD MET ZO;N KUTJURY! JEZUS SUMERA LIGT ER UIT!! SCHANDALIGGGGGGGG.

     /   Reply  / 
   1. Raymond

    Hoe fantastisch iemand ook kan zingen, als je zo’n foute attitude en kille blik hebt als Sumera, dan wordt je daar op afgerekend door het Nederlandse publiek en dat is hier gebeurd. Ok, de jury heeft het uiteindelijke besluit genomen, maar dat ze in de sing-off stond komt echt door haar ‘air’. En ik vind het prima, want ik irriteerde me altijd al rot aan haar houding. Nee, dan had ze aan Jaap maar een goed voorbeeld moeten nemen, dan had ze nog een kans gehad. En trouwens, als je zag hoe ze er de hele tijd bij stond op het podium nadat ze gehoord had dat ze was afgevallen, dat was ook stuitend. Er waren weliswaar tranen, maar voorderest bleef het een kil voor zich uit starende trut waar geen woord uit kwam. Trek gewoon je smoel open en zeg dat je blij bent dat je zo ver bent gekomen en bedankt iedereen. Echt supertriest. En echt heerlijk dat ze er uit ligt.

      /   Reply  / 
    1. Ruud

     *LOL eigenlijk heb je ook helemaal gelijk….zingen kon ze maar nee de X-factor had ze niet….ze stond bij mij op 3 en ja Kelvin had eruit gemoeten gisteren. Maar bij Sumera had ik ook niet echt het gevoel van de X-factor….haar hele houding stond ook mij niet aan….kijk inderdaad eens naar een Jaap en ook Maaike, hoe lekker spontaan EN goed kunnen zingen…..Ook Lisa vorig jaar….superstem en een hele spontane meid…..Sumera is mooi kan goed zingen maar is schijnbaar nog niet rijp voor het strijdtoneel….een beetje een watje om het zo maar uit te drukken al vanaf de voorrondes altijd dezelfde attitude, blik, onneuzelheid, zieligheid kan het niet anders omschrijven, maar PIT en SPIRIT nee die heeft ze nooit getoond…

       /   Reply  / 
     1. Anne

      Zelfs ik als vrouw, helemaal hetero ;) , kon verliefd worden op Sumera! Wat een prachtige vrouw! En alle mensen die vinden dat zij een ‘rare’ blik heeft, of een ‘air’ of arrogant is, zijn wat mij betreft erg kortzichtig. Sumera is een van de meest onzekere mensen die ik ken en probeert die onzekerheid te verdoezelen met een quasi-nonchalante/ ‘arrogante’ blik, maar daar kijk je toch zo doorheen! Ze is alles behalve arrogant, maar juist lief, onzeker en kwetsbaar. Zo.

        /  
     2. maria

      Wat is dat eigenlijk “de X factor”, wat wordt daarmee bedoeld? Iedereen heeft er zijn mond over vol van. Volgens mij geeft iedereen daar een hele andere invulling aan.

        /  
     3. Said

      Heel simpel Maria ….. De Xfactor kijk naar Sumera dan weet je wat de Xfactor is . Ik had je wel wat slimmer ingeschat hoor maria. maar ik zal het even uitleggen. Xfactor is een X aantal factoren hebben waar je in uitblinkt zoals : Zingen, Dansen, Uiterlijk, Entertainment, Enz.. Volgende keer niet zo slim overkomen want dat ben je niet punt uit. Sumeraaaaaaaaa De BESTE !!!!!

        /  
    2. Said

     Raymond jij valt zeker op mannnen. En anders ben je op je mond gevallen. De beste artist allertijden had ook podiumvrees dat is gewoon normaal … die kille blik vond ik juist aantrekkelijk hoe kan je het nou goed vinden dat sumera eruit is …. Kan niet anders dan dat jij VIEZE HOMO bent net als die Gordon en die badboysZz Tfoe 3liek Donder op man.

       /   Reply  / 
     1. maria

      En Said,
      Die grote mond van jou doet vermoeden dat jij zelf worstelt met je frustraties.
      Voor je antwoord geeft op de vraag of men wel weet wat onder de X factor wordt verstaan, moet je eerst onderzoeken wat het antwoord is.
      Dit is een zelfbedachte uitdrukking door de programmamakers. Een van de juryleden van het eerste uur (die er nu niet meer inzit) heeft er zelfs een boek over geschreven. Lees dat eens.
      Voor de goede orde: Ik vind Sumera een prachtige, talentvolle meid met een ontzettende prettige persoonlijkheid. Gordon is niet mijn favoriete jurylid. Maar waar ik ontzettend veel moeite mee heb is dat mensen zoals jij, als het niet loopt zoals ze willen, allerlei scheldwoorden op internet plaatsen en denken dat ze dat ongestraft kunnen doen. Met welk recht denk je dat je dat mag?
      Wat je ook bent hetero, homo, transsexsueel enz. Het is geen keuze en iedereen is even waardevol. Ik wed dat er onder jouw vrienden diverse homoseksuelen zijn. Die dat nooit aan jou kenbaar willen maken omdat ze dat niet durven. Dat is pas triest.
      En Said ken je het gezegde : “Holle vaten klinken het hardst”? Denk daar eens over na!

        /  
     2. Rein

      hahahaha, wat heeft homo zijn nu weer met de muzieksmaak te maken? Ik ben homo, maar ik zou van Sumera bijna hetero worden…

        /  
  2. jojubbetje

   domste reactie ooit jij hebt duidelijk geen smaak en geen verstand van muziek want daar draait het toch echt om zang kwaliteiten en muzikaliteit iets wat de bad boyz, kelvin toch niet hebben, maar dit land is zo oppervlakkig dat je je bijna schaamt om nederlander te zijn, zeker met mensen zoals jij die alleen maar voor neppe acts gaan en oppervlakkigheid. die meid had gewoon met die sarina van vorige keer de beste stem van het hele stel.

     /   Reply  / 
   1. dametje

    uhm, hoost waarschijnlijk ben jíj degene met de domste reactie aangezien jij wil beslissen welke smaak goed en welke smaak fout is. Niet iedereen vind Sumera leuk of goed. Het ligt er maar net aan wat voor een stem jou aanspreekt.
    Ik vond Sumera goed, en had ook zeker niet verwacht dat ze er nu al uit zou liggen maar dat ze niet zou winnen had ik al wel verwacht. Ze mist een stukje persoonlijkheid.

    En Sarina een kanjer? Kom op zeg als je na zoveel grote optredens nog steeds loopt te zeiken over je onzekerheid dan hoor je daar gewoon niet thuis.

      /   Reply  / 
    1. Said

     aub dametje laat me niet lachen Sumera heeft geen persoonlijkheid.Allemaal van die jaloerse kutsletjes. Sumera word beter dan iedereen let maar op. de beste wint nooit. de beste is er al uit … Sumera DE BESTE !!!!!!!

       /   Reply  / 
  3. hein

   Typisch reactie van iemand die geen kwaliteit in mensen herkend. Nederland is het land van de oppervlakkigheid.

     /   Reply  / 
   1. B.K.

    Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik vond Sumera echt een goede zangeres en sowieso een van de betere wat heel goed tot uiting kwam in haar auditie, maar bij de liveshows kwam het er gewoon niet uit. Zoals sommige mensen hier begon ze me een tikkeltje te irriteren met haar houding. Dat heeft niets, maar dan ook werkelijk niets met oppervlakkigheid te maken. Dat is een pure mening en ik ga ook niet als een gek tegen jullie tekeer. Houd het netjes aub ;)

      /   Reply  / 
    1. Ruud

     B.K. ik ben het volledig met je eens ook mijn mening is dat ze goed kan zingen n ze had zeker een 3e of 2e plaats verdiend, maar haar persoonlijkheid is geen persoonlijkheid voor iemand met de X-factor….voor mij is Jaap ook de favoriet. Laten we vooral op Jaap blijven stemmen omt e voorkomen dat hij in de sing off komt en door “Gordijn” en Eric naar huis wordt gestuurd. Laten we vooral zorgen dat de Dony en “Badchoice” aanhang er neit voor gaat zorgen dat Jaap eruit gaat….

       /   Reply  / 
    2. Said

     Jaloers ?

       /   Reply  / 
  4. cis

   okay… buiten het feit dat jij nodig een nieuwe tv moet kopen, wie vind jij dan dat er moet winnen, ik zeg niet dat sumera moet winnen maar zij had er nu nog niet uit gemoeten, maar kelvin had er wat mij betreft uitgevolgen, en vorige week waren de badboyw er wat mij betreft uitgegaan,

     /   Reply  / 
   1. B.K.

    Nieuwe tv is niet nodig, heb een prima 82 cm LCD tv van Samsung staan ;) .
    Jaap is wat mij betreft de winnaar van X Factor 2010. Wat bovendien ook wel weer eens prettig is, een man die een respectabele talentenjacht op tv wint (dan heb ik het dus niet over een Popstars).

      /   Reply  / 
  5. johnny

   hier ook al bezig met je kk reactie over sumera terig trut!

     /   Reply  / 
   1. Ruud

    hey Johnny hou je fatsoen

      /   Reply  / 
   2. maria

    Jonny,
    Kun je jouw mening even beter toelichten. Snap werkelijk niet wat je hier probeert te zeggen.

      /   Reply  / 
  6. Maci

   Heb je Badboyz dan wel niet gezien? Die denken dus echt dat ze de beste zijn en alles hebben. Na elke optreden elkaar 10 min vasthouden. WTF maakt het nou uit hoe ze kijkt en hoe haar houding is?! Ze is heus niet de enige die zo is. En de jury moet wakker worden, misschien doet ze dat niet met opzet als ze arrogant is. Gordon moet eens terugkijken toen die net bij Idols begon. Hoe hij alle ‘slechte’ kandidaten helemaal heeft afgezeikt.Hij moet al helemaal zijn mond houden

     /   Reply  / 
  7. Chanti

   Precies.. Sumera is een mooie vrouw.. en zingen kan ze absoluut! maar ze is gewoon nep.. op tv het lieve verlegen meisje uithangen maar ondertussen…!!
   En verder vraag ik me af waarom mensen zich zo druk maken om Dit progamma.
   MENSEN HET IS MAAR EEN TV PROGAMMA en wie dr ook uitgaat deze mensen komen er allemaal wel!
   1 van de BADBOYZ is mijn broertje en ik zie ook heus wel dat ze niet elke week goed zijn maar afgelopen show waren ze gewoon leuk en goed. mensen die daar commentaar op hadden zijn gewoon haters en kunnen beter niet meer kijken naar dat soort progamma’s.

   en dan nog.. jullie mening beinvloed nederland toch niet. iedereen heeft zn eigen mening over alles! gelukkig maar:D

     /   Reply  / 
   1. maria

    Aha nu komt de aap uit de mouw! Tja dan is objectiviteit ook wel erg moeilijk. Hoop dat je een erg grote familie hebt; kun je de belkosten een beetje delen!

      /   Reply  / 
    1. Said

     Badboys Vocaal Suckks !!!!!!!! REf en Ross van vorig jaar was 10 keer beter …. Chanti niet haten he …. Niet Haten omdat Sumera zo’n prachtige meid is …. Sumera heeft xfactor niet nodig ze breekt zowieso door en dan internationaal want hier in nederland is toch te klein voor haar. niet haten Chanti maar badboysZ kan beter een tv programma presenteren dat zie ik ze eerder doen. Ze zijn wel grappig en dat maakt ze gevaarlijk. Sumera De BESTE !!!!

       /   Reply  / 
 19. PINHEAD

  :@:@:@

    /   Reply  / 
 20. marcel

  schande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  sumera is zo goed…de nederlandse beyonce zei gordon…..en dan stemt hij haar weg?????
  niet meer kijken naar dit nep programma

    /   Reply  / 
  1. Jo

   Ja, Gordon is gewoon een egoistische klootzak!!!
   “De domste beslissing die hij ooit heeft gemaakt” dat is een understatement. Als je iemand met zoveel talent laat gaan, verlies je daarmee de grootste internationale kans die je krijgt.
   Want Sumera is gewoon de BESTE!!!! Als zij een CD zal maken zal ze een ster worden zeker weten!!!!!!!!!!!!!!!!
   Go Girl!! Maak je CD!

     /   Reply  / 
   1. Raymond

    Ze kan fantastisch zingen, maar ze heeft het aan haar kille arrogante houding zelf te danken dat ze er uit ligt. Ik ergerde me daar vanaf dag 1 al aan. Lekker voor haar dat ze er uit ligt.

      /   Reply  / 
    1. maria

     Nou Raymond,Ik denk dat je erg weinig mensenkennis hebt. Hindert niet hoor. Misschien leer je dat nog wel.

       /   Reply  / 
  2. Chanti

   Het is een tactiek he..
   Gordon weet ook wel dat Sumera beter is dan Kelvin. en ook beter dan de Badboyz. en dat is dus de rede dat hij haar eruit stemt.
   Voor hun is het ook een wedstrijd en op deze manier hebben zijn BADBOYZ meer kans om te winnen!

     /   Reply  / 
   1. Said

    Als badboys in de finale komt eet ik me schoen op .. Chanti begin maar alvast te duimen voor je badboyZ want vrijdag gaan ze eruit. Als kelvin eruit gaat had ie net zo goed vorige week eruit kunnen gaan en die Angela is ook een schijnheilige trut. een beetje lopen huilen voor Sumera die vriend van sumera bleef ook rustig ik had gordon de huid volgescholden pas maar op dat is straks niet een oogje krijgt op 1 van de badboys volgens mij lust hij ze allebei rouw … Echt Onterecht hoor Sumera DE BESTE !!! Sumera ik koop je cd zeker

      /   Reply  / 
 21. jorge

  Ren rond als een debiel, vergeet je text, zing vals en overwin de showgeile Jury.. Net als met de crap boys vorige week.

    /   Reply  / 
  1. cis

   ik ga de beelden ff terugkijken, volgens mij heeft hij aan gordons reet gezeten tijdens dat rondrennen, dat kan niet anders, want gordon zat bijna te soppen op zijn stoel

     /   Reply  / 
 22. Monika T

  Ik ga nooit meer X-FACTOR kijken wat een belachelijk programma. Dit doen ze alleen omdat ze dan volgende week volop in de belangstelling staan. Slimme PR truc maar slecht voor de kijkcijfers want die gaan ze nu Sumera eruit is zeker verliezen!

  MENSEN KIJK AUB GEEN X FACTOR MEER!

    /   Reply  / 
 23. Hoi sumera is top

  Ze is trending topic op twitter. Meer dan terecht natuurlijk

    /   Reply  / 
 24. Jessica

  Het was gewoon terecht..
  Ze had een arrogante blik, beetje jammer..
  Wel een mooie stem!

    /   Reply  / 
  1. Angela

   ik dacht dat ik de enige was. Ik wil benadrukken dat ik dit niet zeg naar aanleiding van Gordon. ik vond haar bij de audities al verschrikkelijk nep en arrogant. Gemaakte onzekerheid, ik weet waar ik het over heb, ze doet zich anders voor dan ze is.

     /   Reply  / 
   1. hein

    Jaloers? Op en top echt die Sumera, dat ziet een klein kind.

      /   Reply  / 
   2. jojubbetje

    MENSENNNNNNNN, het gaat om het zingen het is een zang talent show, als is ze zo arrogant als de koningin dan nog who cares, misschien ben jij gewoon jaloers op het feit dat haar wimpers mooier zijn ofzo, oppervlakkigheid troef in je reactie.

      /   Reply  / 
    1. Angela

     ik ben niet jaloers, ik vind ook niet zo belangrijk wat de rest van mijn vind. Maar ik ben wel knapper dan Sumera ( ook al ben ik nu kaal door de bestralingen )

       /   Reply  / 
     1. cis

      gaat het nou om zang of uiterlijk bij een programma die op zoek is naar een zanger of zangeres?

      als ik een cd draai dan zie ik toch ook niet hoe iemand kijkt of doet? kom op hee.

        /  
     2. JPL76

      Ik denk dat we door al dit geschreeuw heen vergeten wat echt belangrijk is in dit leven,kijk maar naar Angela.Ik wil je heel veel sterkte wensen met je herstel,en dat je weer helemaal mag opknappen.

        /  
    2. dametje

     Ga jij eerst eens naar de titel van het programma lezen dan zal je begrijpen dat het niet alleen om zang gaat. Het gaat om de X factor en dan gaat het niet alleen om zang maar ook om persoonlijkheid.

       /   Reply  / 
    3. Chanti

     Jaloers slaat nergens op iedereen heeft zijn mening!
     En daarnaast, mannen kijken alleen naar haar MOOIE UITERLIJK volgen hun pik en verder niks. ze is ook mooi inderdaad maarr..
     Ze heeft niet de X-FACTOR!
     zingen kan ze absoluut maar de X-factor zit gewoon niet in haar!

       /   Reply  / 
   3. /

    hahaha gottegot wil je niet net doen of je angela bent ;P .

      /   Reply  / 
  2. Elle

   Als ze anders in de camera kijkt is ze weer breekbaar.Sumera is gewoon goed en gaat er ook wel komen met Stacey. Terecht dat Stacey woest is

     /   Reply  / 
 25. Herb

  Wat een waardeloze uitslag zeg. Zoals gezegd in eerdere reacties is een van de favorieten er gewoon uitgestemd, omdat de andere herkanser met rondjes lopen door het publiek de juryleden voor zich probeerde te winnen. Maaike was deze uitzending veruit de beste. Samen met Jaap zie ik haar in de finale komen. De rest zal het gewoonweg niet halen tegen deze talenten… maar ja, met Gordon in de jury weet je het nooit zolang ‘zijn’ BadBoys er nog in zitten. Tijd om die weg te stemmen.

    /   Reply  / 
 26. tatiana

  Sumera heeft gewoon een natuurlijke (on-Gordiaanse) bescheidenheid en verlegenheid, die hij uitlegt als arrogant. En vervolgens volgt heel boeren Nederlands Gordon’s “gevoel”. Wat een gelul.

    /   Reply  / 
  1. bettie

   Was Gordon niet gewoon aan het projecteren toen hij het had over een kille Sumera met een arrogante blik?

   Veel plezier met de “toppers”, Gordon. Waar mensen vooral heen gaan om mee te bleeren en niet omdat jij en je vrienden zo fantastisch zijn.

   Belachelijk wat er gisteravond gebeurde en ik wens Stacey en Sumera veel succes!

     /   Reply  / 
  2. monique

   Ik ben het hier helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Wat hier gebeurd is, daar kan ik nog steeds met mijn pet niet bij.
   Vanaf het begin waren Jaap en Sumera voor mij favoriet,mensen met veel talent en die het niet nodig hebben om rond te rennen of andere tierelantijnen aan hun zang toe te voegen.
   Dit is echt een MISSER van de bovenste plank en ik hoop van harte dat Sumera ze nog EEN POEPIE ZAL LATEN RUIKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   en wens haar nog heel veel succes toe bij haar carriere.

     /   Reply  / 
 27. Mieke

  Och…een kandidaat voor elk jurylid nog over, toevallig hoor :(

    /   Reply  / 
 28. Krembol

  Niet te geloven wat er net is gebeurt
  werkelijkwaar, die gordon kan maar beter
  verhuizen met zn volgestompte nichtenhoofd.

  Die 2 Kontkameraden van hem die mogen eruit,
  sumera misschien wat verlegen maar n GEWELDIGE zangeres.

  Ik sluit me aan bij angela en Stacey!

    /   Reply  / 
  1. maria

   Krembol,
   Kun je dit ook anders zeggen? Ben niet gediend van dit soort schuttingtaal.
   Probeer eens een inburgeringcursus. Steek je vast een hoop van op.

     /   Reply  / 
 29. Daryl

  Ik ben die volgevreten trol van een Dony ook spuugzat. Waarom wordt die jongen niet op een dieet gezet? Ik word er echt misselijk van. De beste artiesten zijn Sumera en Jaap!

    /   Reply  / 
  1. jojubbetje

   Het gaat om het zingennnnnnnnnn, niet om het feit dat die jongen dik is, oppervlakkige die je zelf bent. zucht domme mensjes wonen hier toch in dit land

     /   Reply  / 
   1. cis

    mee eens
    ik vind hem goed, en eindelijk krijgt een dik iemand een kans te laten horen wat ie kan, en hij kan goed zingen! jammer dat mensen andere aanvallen op hun uiterlijk, die zouden eerst zelf eens in de spiegel moeten kijken, want iemand op zo’n manier neerhalen siert je echt niet

      /   Reply  / 
 30. Angela

  Volgens mij ben ik de enige die blij is, ik vind het lullig voor de mensen die fan van haar zijn! EIndelijk dat nare mens er uit, wat vind ik dat een nep-figuur ( vind dus mijn mening geen feit ). Jullie hoeven het niet met me eens te zijn maar ik heb wel recht op mijn mening, toch?

  Ik ben fan van Maaike maar die zullen jullie wel niets vinden.

    /   Reply  / 
  1. B.K.

   Ik ben het met je eens hoor, zoals je in een reactie van mij hierboven kan lezen. Ik vond haar bij de auditie echt goed, zeker een finale plaats waardig. Als je het ook zag in dat filmpje op het einde, ze keek bij de auditie heel anders uit haar ogen, zo veel sprankelender dan nu. Hetzelfde kon gezegd worden van Sarina: die keek ook als een geschrokken hert.

     /   Reply  / 
  2. Stefan

   Maaike to win hoor:P Al is het nu alleen maar op Stacey te laten winnen. 1 ding mag over vanavond ook wel gezegd worden en dat is dat Maaike veruit de beste was!

     /   Reply  / 
 31. blabla

  NIET NORMAAL DIT.
  Sumera is gewoon het beste.
  Maargoed zij komt er wel zonder x factor ;)

    /   Reply  / 
 32. Eric

  Wat een slechte grap. Als zanger Rinus had meegedaan (Hey Marloes wil met je onder de douche) had die ook nog kans gehad. Het enige volwaardige jurylid Stacey had het bij het juiste eind. Dit programma is vanavond echt zijn geloofwaardigheid kwijt geraakt. Wat een afgang!!!!

    /   Reply  / 
  1. dametje

   schat, dat programma had al geen geloofwaardigheid meer toen de allereerste aflevering ooit geweest was. Kom op hoeveel van zulke programma’s bestaan er nu al? Het is alleen maar om geld te verdienen en wij gekken doen er ook nog aan mee. Van hoeveel mensen hoor je na 2 jaar nog wat? Als het gaat om een echte zang carrièr
   Het is nog niet eens een handvol

     /   Reply  / 
 33. harry

  Nou geloof ik dat ik de enige ben hier, maar ik ben helemaal niet verbaasd. Het gaat om de X-factor dus niet alleen om een goede stem! Sumera had voor mij een hoge irritatiegraad en dat breekbare stemmetje heb ik ook voldoende gehoord. Ik kijk volgende week dus weer gewoon voor Jaap en Maaike!

    /   Reply  / 
  1. Samantha

   thanks .. :P een van de weinige met smaak hier ..
   alleen ik wou dat maaike een jury lid had gekregen .. wandt stacey is echt een teef

     /   Reply  / 
  2. jojubbetje

   dus jij koopt cd,s alleen maar omdat de cover mooi is en niet voor de muziek?? hoe oppervlakkig en dom kun je zijn

     /   Reply  / 
   1. harry

    Tuurlijk jojubbetje, dan zou ik de cd van Sumera direct kopen, want mooi is ze wel. Maar ik zou ‘m niet afspelen. Kwestie van smaak, niet van iq (in mijn geval dan).

      /   Reply  / 
    1. maria

     En hoe zit het met je EQ?

       /   Reply  / 
  3. Ruud

   Mee eens Harry….we gaan voor Jaap en Maaike (maar vooral voor Jaap hoop ik) du sblijven kijken en op deze 2 stemmen zodat die irritante “BADCHOICE” ;-) er misschien uit gestemd worden volgende week…

     /   Reply  / 
 34. Mo

  HAHAHAH,
  Ik vind dit zo erg…
  Sumera is eruit, vorige keer was het ook al Sarina en Danielle.
  \Dit gaat echt kijkcijfers kostennn

  want ik ga sowieso niet meer kijken

    /   Reply  / 
 35. Bernardus

  Belachelijk. Sumera een verlegen meisje, maar juist wanneer zij op het podium stond was het de zelfverzekerde, prachtige vrouw met die sensationele stem ala Beyonce. En dat dit nu gebeurd is ronduit triest. Als de jury echt deskundig was geweest hadden zij anoniem voor Sumera gestemd. Echter heeft zij het programma niet nodig, als zij niet wordt opgemerkt door een platenmaatschappij dan zou dat heel erg raar zijn. Nog een keer..Belachelijk.

    /   Reply  / 
 36. donnna

  bah, bah, bah !! Ik kan het niet geloven ! Sumera is een top talent van internationaal niveau !
  Ik kan niet geloven dat Gordon zojuist voor Kelvin koos. Kelvin had een goede come-back in de herkansing maar hij kan lang niet tippen aan het niveau van Sumera.
  Dit is echt typisch Nederlands hea !! Als het eerlijk was verlopen, hadden Dony en Kelvin in de herkansing moeten staan.

  Sumera komt er wel !

    /   Reply  / 
 37. Blondje

  Ik begrijp echt helemaal niks van deze uitslag.
  De beste zangeres ligt er gewoon uit!
  En het blijkt wel weer dat het nederlandse publiek gewoon geen smaak heeft! want die hebben niet genoeg gestemd anders had ze er niet in gestaan.
  En zo iemand als Dony die zeker minder is dan iedereen die er nu nog in zit gaat gewoon iedere week door! gewoon onbegrijpelijk!! dony mag er nou wel een keer uit hij kan het niveau van de rest gewoon niet halen!!
  Ik ben echt boos over deze belachelijke uitslag!!

    /   Reply  / 
 38. Robbin

  Het is pure wanhopigheid van Gordon. Sumera afrekenen op ‘de blik in haar ogen’, het was gewoon iets zoeken van hem waarop ze eruit zou moeten.

  Kijk naar de Badboys. Het grootste nontalent dat ik gezien heb bij Xfactor. Maar toch zijn ze samen met Donny door, onbegrijpelijk.

  Maaijke, Jaap, wie wordt de derde finalist?

    /   Reply  / 
  1. Ruud

   Als je naar Gordon zijn ogen keek was het net alsof hij aan de drugs was…hij was een beetje van de wap waardoor hij een verkeerde keuze heeft gemaakt….volgende keer met je vingers van die zooi afblijven GORDIJN!!

     /   Reply  / 
  2. maria

   We wonen in nederland hoor!
   Wat dacht je van de finale tussen de Badboyz, Donny en Kelvin?
   Het is kennelijk een komisch programma dus de beste eruit.Vervolgens wint de minste van de 3 en die krijgt een platencontract, Vervolgens wordt er een zgn. nr 1 hit gescoord en daarna nooit meer.! Lachen toch?

     /   Reply  / 
 39. Lisa

  WTF dit slaat helemaal nergens op.. Ben hartstikke fan van dit programma, maar helaas nu wil ik het niet meer zien. Gordon was heel de avond al bezig met z’n rare commentaren :s als hij gewoon naar talent kijkt en eerlijk is had kelvin er uit gemoeten.. Ben van de bank gevallen van verbazing :(

    /   Reply  / 
 40. Daryl

  Rondjes rennen om de jury, met je guppenogen nog even emotioneel de camera bespelen, je tokkiemoeder somber in beeld…. en je bent door naar de volgende ronde!

    /   Reply  / 
  1. Lia

   Wat een enorm constructieve bijdrage…

     /   Reply  / 
  2. maria

   Toe Mathijs dit trucje uithaalde kon hij vertrekken. Dus de tweede keer is het kennelijk pas leuk!

     /   Reply  / 
 41. chantal

  wat hier vanavond bij x-factor gebeurde kon ik echt niet geloven…! sumera, zo`n mooie, lieve vrouw met zo`n prachtige stem die bijna elke aflevering de mensen wel wist te raken… en kelvin, die liedjes gewoon nazingt zonder eigen stem geluid en sorry, maar naar mijn mening, over de gehele x-factor 2010 echt gewoon slecht song. Dan ligt sumera er nog uit???? dit kan gewoon echt niet! Sumera is echt 1 van de beste, samen met Jaap en Maaike… die hadden in de finale moeten zitten met zn 3e… nu is er niets meer aan… want donny begint steeds slechter te zingen, en the badboyz vind ik vocaal al helemaal niet geweldig! Sumera moet terug!

    /   Reply  / 
  1. Ruud

   Die 3 waren inderdaad de finale waardig…….tenminste van de 6 die er gisteren nog over waren….

     /   Reply  / 
 42. Sanne

  Dat Sumera in de herkansing stond, kon gewoon echt niet. Écht te belachelijk voor woorden. Maar de herkansing van Kelvin was gewoon supersterk & het klinkt cliché maar Sumera komt er echt wel! Er staan zoveel mensen wél achter haar. Overduidelijk was dat Dony en badboyz in de herkansing hadden moeten staan..

    /   Reply  / 
 43. marie

  Het is echt ronduit BELACHELIJK dat SUMERA eruit is.
  Ik ga volgende week echt niet meer kijken.
  Dat Sumera veel beter was dat Kelvin (en Dony en Bad Boys) mag duidelijk zijn.
  Ik hoop echt dat Stacey met haar een plaat gaat opnemen.

    /   Reply  / 
 44. Sumerettes

  Voor het eerst moeten huilen bij een programma als x factor, als er iemand uitgaat.
  Sumera, pareltje, wat een ongelofelijke klootzakken.
  Van ons mochten er wel twee acts uit deze avond; bad boyz ( damn wat ziet iedereen in die nepperds?!) en dony. Een knuffelbeer kunnen we ook wel op de rommelmarkt vinden.
  En dat stomme jurylid van een G ( zijn naam kotsen we dus kunnen we niet meer schrijven): WIE DURFT ER VOLGENDE WEEK NOG NAAR HET CONCERT VAN DE TOPPERS TE GAAN… BOYCOTTEN DIE HAP.
  Sumera, jij hebt zo’n programma niet nodig, misschien red je je nu wel beter, en mag je gewoon bescheiden blijven met een GOUDEN stem.
  Wij vinden jou mooier dan mooi en hebben geen spijt van de duizend smsjes voor jou.

  Liefs,

  De Sumerettes

    /   Reply  / 
  1. mudanza

   Toppers??? Floppers!!!

     /   Reply  / 
 45. LeonT

  belachelijk, kan er nog neit bij met mn hoofd. Sumera was en blijft mn absolute favoriet. Wat een uniek talent, een superstem, prachtige uitstraling.
  Serieus: elke uitslag kijken de juryleden wie tot nu toe het beste heeft gepresteerd; overduidelijk was het in dit geval Sumera. Kelvin heeft in de liveshows een hoop rotzooi gemaakt (hij is goed hoor, maar een paar keer ook niet goed geweest) terwijl Sumera elke week de hemel in werd geprezen. En na een minder optreden wordt ze er uit geknikkerd. Als je het mij vraagt, enkel uit tactisch oogpunt. Eric was mijn favoriete en meest respectabele jurylid, maar dat is nu Stacey. Gordon mag van mij ook oprotten. Eerst zeggen dat ze de nieuwe Beyoncé is, en dan toch voor Kelvin kiezen.
  1 woord: BELACHELIJK.
  Ik kijk niet meer!

    /   Reply  / 
 46. Hansel

  Idd een reden nu om niet meer te kijken. Die gordon is continue de boel aan het beïnvloeden. Bah….

  Het was leuk de enige echte finales was sumera Jaap en Maaike de rest hoort er al lang niet meer in te zitten. Door dat gedraai van gordon is de show verneukt en verworden tot een parodie. Laat hem maar bij de tv kantine blijven hangen ipv dit te doen waar hij denkt dat hij goed in is.

    /   Reply  / 
 47. Martijn

  Kelvin heeft het gewoon goed aangepakt. De jury was gewoon in shock toen Kelvin door de hele studio heen holde. Zou mij niks verbazen als Eric en Gordon spijt krijgen van hun beslissing als ze zijn bijgekomen.

    /   Reply  / 
  1. Ruud

   Gordijn zal na het afkicken wel snappen dat hij een verkeerde beslissing heeft genomen….man als je die ogen van hem zag en die lelijke kop dan leek het alsof hij aan de drugs zat….en dan dat opgefokte bij zijn eigen BADCHOICE jongetjes….volgens mij had hij te veel COKE of SPEED gesnoven….Afblijven van die rotzooi GORDIJN!!!

     /   Reply  / 
   1. Chanti

    ha-ha wat ben je weer grappig ruud! kan je serieus niks beters verzinnen?

      /   Reply  / 
    1. Ruud

     Ja Panty ik weet het ik ben grappig…..;-) Je broertje was overigens niet het slechtste hoor afgelopen vrijdag…heb je mij niet horen zeggen…..ik had hen op 4 staan….van de 6….hehehehe dus voor mij zaten ze nog niet eens in de sing off….

       /   Reply  / 
 48. paulus

  Jammer van het programma.
  Zo maak je iets moois kapot.
  Als het zo moet kun je er beter mee stoppen.
  Gordon en Eric hadden hier kunnen corrigeren maar ik ben bang dat hun persoonlike belangen voorgingen.
  Nog even doorgaan en niemand kijkt nog naar jullie.

    /   Reply  / 
  1. ECHOTRIPPIN

   ja persoonlijke belangen van een stel incompetente figuren. zonde van het programma

     /   Reply  / 
   1. cis

    ze zouden eigenlijk op staande voet ontslagen moeten worden, want dit heeft absoluut niets te maken met jureren. als ik mijn werk niet goed doe kan ik ook vertrekken, dus weg met die twee idioten

      /   Reply  / 
 49. Bart

  Ik hoef hier eigenlijk helemaal geen woorden aan vuil te maken. Kan me helemaal aansluiten bij vrijwel alle reacties hierboven…

    /   Reply  / 
 50. PINHEAD

  Iedereen stemt op Dony omdat ie zo schattig is en omdat ie dan z’n ouders ziet in de halve finale, maar het werd gewoon tijd dat ie eruit ging want hij wordt gewoon saai. De beste is er nu uit! Bluh ik schaam me echt voor dit land,dat ze zo’n talent laten gaan!! Maar ze gaat het echt wel maken, Stacey gaat lekker met haar samenwerken! Stacey heeft teminste smaak!

    /   Reply  / 
 51. Claudia

  Ik denk dat de jury nu toch hun rol verkeerd gebruiken. De mensen stemmen. Hier komen de kandidaten uit die de minste stemmen hebben gehad ! De jury zou dan mijnsinziens diegene kunnen redden die naar hun idee het meeste talent heeft, mooiste vocale capaciteiten, en die zij dan ook vanaf het begin al als een van de top favorieten zien. Het is moreel onjuist om dan te kiezen om hun eigen kandidaten, wat zei indirect doen.

    /   Reply  / 
  1. maria

   Eindelijk eens een reactie van iemand die weet waar het over gaat.

     /   Reply  / 
   1. Ruud

    Dacht ook dat het zo zou moeten zijn maar nee dus..Kelvin die overall het minst presteerde mocht door omdat hij in de sing off het publiek wist te bespelen. Volgens mij moeten alle kandidaten gewoon het publiek in gaan rennen en maf gaan doen en zingen is dan niet meer belangrijk….als je het publiek gaat bespelen heb je schijnbaar volgens de jury de X-factor….nou mooi niet dus…

      /   Reply  / 
 52. Samantha

  ik ben echt blij dat Kelvin eruit is .. jammer voor Sumera wandt ze was wel goed .. maare ff over STACEY Wat een O&*^$%%^&*(*() AAAAAAAAAAAAAAAAAAA K*T WIJF .. Okee dat ze op sumera stemt dat is gwn haar recht ,, maar wat ze erna zei .. OMG als je denkt hin kiezen toch voor kelvin maak ik hem maar ff zwart .. aa vieze teef dat het is .. ik haat da wijf echt heel erg … en DONNY laat hem terug gaan naar z’n land naar zijn ouders en dat ie maar nie meer terug komt naar NL .. wa een Gezeik vanavond zeg tering

  Stemmen voor een nieuwe Jury Lid .. stacey heeft haar kansen verbruikt .. optiefen met die SLET

  xx

    /   Reply  / 
  1. Stefan

   Je bent nu niet echt veel beter bezig dan dat zij deed hoor:P Ik bedoel, jij scheld dr ook nog es uit…maargoed.

     /   Reply  / 
   1. Samantha

    haha weet ik maar ik doe het niet LIVE op TV …
    maare vonden jullie het normaal dan hoe Stacey deed

      /   Reply  / 
  2. sumerettes

   Nee jij bent snugger. Die naam van jou zegt al genoeg. En typen kun je ook al niet. Ach, best zielig eigenlijk.

     /   Reply  / 
   1. Samantha

    haha jij bent zielig ..

    en hoeso mijn naam :P … zullen we het daar maar niet over gaan hebben IVB jou naam :P

    Saai

      /   Reply  / 
    1. Ruud

     Nee Samantha je bent inderdaad niet snugger….als je al schrijft dat je blij bent dat Kelvin eruit is…hmmmmm…hij zit er nog in hoor…

     En Nederlands is schijnbaar nooit je sterkste vak geweest….beetje blond??????????? Dom blondje misschien? Een golden Retriever is nog slimmer…..jij hebt zeker de letter “A” op het plafond in je slaapkamer staan zodat je weet wat je moet roepen als je klaar komt….en waarschijnlijk loop je met een walkman met daarin een bandje dat je voorzegt: Adem in adem uit…adem in adem uit….

       /   Reply  / 
     1. samantha

      nou jij spoort niet .. ik zei dat ik blij was dat kelvin er nog in zit :P

        /  
     2. Ruud

      Nou Samantha lezen kun je dus ook al niet je schrijft toch echt: “ik ben echt blij dat Kelvin eruit is ..” over domme blondjes gesproken….nog dommer dan dom ben je dat bevestig je nog eens met al dat domme commentaar…

        /  
  3. maria

   Samantha, Voortaan maar op tijd naar bed gaan. Zo gaat het niet goed met je hoor.

     /   Reply  / 
   1. Ruud

    En niet met jezelf spelen…..dat is niet goed voor je hersenen….

      /   Reply  / 
 53. Robin

  Belachelijk!!!!
  Sumera was gewoon één van de beste. Kelvin gewoon één van de minste. Rent hij een keer als een aap door de studio kiest de jury voor hem?!!!!!! Als het niet aan de kwaliteit van de jury ligt, dan ligt het aan het feit dat ze niet professioneel hebben gehandeld en dit gewoon een tactische zet is. Schandalig!!

    /   Reply  / 
  1. Samantha

   beter een aap .. dan een hoer en pooier als Mentor :P haha

     /   Reply  / 
 54. AnonieM

  Sumera is gewoon de een van de beste in dit programma ik snap de reactie van angela heel goed zij had gen keus ze moest achter haar eigen kandidaat staan dus ik vraag julie om x- factor volgende week te boycotten of niet opvoeden en erics kandidaten te stemen ikzelf ga niet meer kijken want er zijn al soveel talenten uit x-factor nu sumera er uit is is gewoon te erg dus boycot x-factor a.u.b

    /   Reply  / 
 55. Robbin

  Wie hadden er deze avond in de sing off moeten staan?

  Gordon en Gabriella Cilmi!

    /   Reply  / 
  1. Samantha

   nee Gordon niet
   \

   :P zei wel

     /   Reply  / 
 56. amanda klu

  Ik vond Sumiera altijd al fake zingen.

  Groot gelijk dat ze eruit ligt.

    /   Reply  / 
  1. Angela

   jee, nog meer mensen die het met me eens zijn, ze is zoo fake!

     /   Reply  / 
   1. furkan

    JEZUS JULLIE HEBBEN dus echt geen leven he! get a life lozerS!

      /   Reply  / 
    1. Angela

     ik heb recht op mijn mening. Dat mag Ik ben geen loser en erg kinderachtig om me zo te noemen. Ik ben een psychologe van 30 en ik zie zo dat die Sumera nep is.

       /   Reply  / 
     1. marcel

      psychologen studeren psychologie omdat ze op zoek zijn naar zichzelf. Zoek verder!!

        /  
     2. maria

      Nou Angela daar geloof ik nu helemaal niets van dat jij een psycholoog bent. En waarom vertelde je dat je kaal bent?

        /  
   2. hein

    Mag ik je IQ raden?

      /   Reply  / 
   3. Samantha

    niet alleen nep ook was ze echt een Bitch aan het worden wat stacey al is

      /   Reply  / 
    1. Rein

     hahahahahaha jouw reacties maken mijn dag weer goed, niets beters dan onnozele meisjes om uit te lachen :)

     Ga door, ga door

       /   Reply  / 
     1. Samantha

      haha thanks .. die mensen hebben hier echt geen smaak … en over da BOycotte da moeten ze bij stacey doen .. opbokke met da wijf

        /  
     2. Angela

      volgens mij heb je niet door dat hij jou bedoelt en niet die anderen. ( of heb ik het nou verkeerd haha )

        /  
     3. hein

      Je hebt gelijk rein. Laten we maar lachen. Dat mensen zo’n lieve meid arrogant noemen hahahaha

        /  
     4. sumerettes

      Rein = hilarisch!
      En Samantha, jij bent nog veel grappiger. En nu niet weer denken dat het positief is he.

        /  
     5. Tamara

      jij bent echt een zielig mens

        /  
  2. Chanti

   juist ze is NEP.

     /   Reply  / 
 57. René

  Wat een nep-juryleden zijn de irritante Gordon en ruggegraatloze van Tijn. Gordon zorgt ervoor dat zijn jongetjes doorkomen en kraakt alle andere deelnemers, die vaak veel beter zijn, genadeloos af. Vanavond maar doorzeiken over de blik van Sumera. Waar heeft-ie het over, hij kon geen minpunten vinden, dus dan maar over haar arrogante blik doorzeuren.Sumera is een uniek talent !! en als er eentje arrogant is…..
  En die van Tijn…… zal ik geen woord aan vuil maken.
  Volgende week kijk ik niet, en hoop dat Jaap of Maaike uiteindelijk zal winnen. Ik ga ziten wachten tot Sumera weer op de buis komt, dat wordt weer genieten van die heerlijke stem.

    /   Reply  / 
 58. Britt

  Shit zeg, wat een onzin dit! Echt heel erg onredelijk. Het gaat alleen maar om het wedstrijdje tussen de juryleden maar naar ‘t echte talent wordt niet gekeken lijkt wel. En dan ook nog Gorden met z’n slap gezever, eerst Sumera allemaal ophemelen en haar dan weg sturen! Debiel programma, voor mij geen nut meer om te kijken nu.

    /   Reply  / 
 59. furkan

  VERSCHRIKKELIJK! RTL 4 SCHAAM JE … MENSEN GAAN NU KIJKENN NAAR SBS 6 MISS. DAAR EEN NIEUW TALENTENJACHT ! X FACTOR HOEFT WAT MIJ BETREFT NIET MEER OP DE BUIS TE KOMEN! EN ER MOET VEEL AANDACHT KOMEN VOOR SUMERA. WAT EEN SCHANDE GORDON VIEZE H*** ANGELA? JEZUSS ALS JE ZO GAAT JANKEN WAAROM STUUR JE HAAR DAN WEG? EN ERIC MET JE DOMME DIKKE DONY DIE TOG NIKS KAN! SUMERA WAS DE BESTE ECHT WAAR EN DANIELLE OOK EN SARINA WAT IS ER GEBEURD MET NEDERLAND? KIJK DAN HOE MENSEN ALLEMAAL REAGEREN.. RTL 4 EN X FACTOR SCHAAM JE DOOD DAT ZULKE DINGEN NOG UITGEZONDEN WORDEN DAAR BEN IK FALIEKANT MOLICUS TEGEN! JEZUS VAL DOOD ! SUMERA YOU ARE THE BEST!!!

    /   Reply  / 
  1. Robbin

   Uhm, SBS6.. TALENTENjacht?

     /   Reply  / 
 60. Rein

  Nou Herman, dit topic loopt goed :D

    /   Reply  / 
  1. Samantha

   haha ik wou het net twitteren :P

     /   Reply  / 
   1. Ruud

    Twitteren? weet jij wel wat dat is? Ga je daar ook zo’n taal gebruiken als hier?

      /   Reply  / 
  2. marcel

   Er wordt over gepraat,dus,,, KIJKCIJFERS…. commerciel tv NIET TE VERTROUWEN. Wordt wakker allemaal!

     /   Reply  / 
   1. Angela

    niet commerciele televisie is echter ook niet te vertrouwen, beter kunnen we allemaal een boek gaan lezen.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

   Inderdaad, zou dit ook zo zijn met het topic over de winnaar van de Uri geller show :D

     /   Reply  / 
   1. Tamara

    haha geen tijd om daarop te kijken :P

      /   Reply  / 
 61. marcel

  Erik wordt wel erg ongeloofwaardig als studio geluidsman. Eerst Danielle eruit en nu Sumera. Wat een SUKKEL!! Sumera hoort zonder twijfel in de top 2 thuis. Gorden lijkt ingehuurd als querulant zoals jacques d Ancona bij Hennie Huisman (Yak). Een politieke beslissing om Kelvin erin te houden en alweer een winnaar van Stacey te tekkelen. Stacey had de top 3 en is heel terecht BOOS. Net als ik.

    /   Reply  / 
 62. Birgit

  haha….laten we niet vergeten dat ze in de singoff zat omdat ze van het Nederlandse volk te weinig stemmen heeft gekregen. Als je t niet eens bent met de jury en iedereen haar zo geweldig vindt had ze toch gewoon meer reguliere stemmen gekregen. Blijkbaar vindt een deel van Nederland wat stemt dat ze niet goed genoeg is…..

    /   Reply  / 
  1. maria

   Ik geloof dat je het nog niet goed door hebt Birgit, Maar de meeste stemmen wil niet zeggen de meeste kijkers. Er zijn er die er zeer veel geld tegenaan gooien om hun favoriet te laten winnen! Dat doen ze omdat men in feite zelf winnaar wil worden. Want het is hun keus om wat voor reden dan ook. Sneu eigenlijk. Vooral als later blijkt dat hun keus een onterechte blijkt.

     /   Reply  / 
 63. donnaa

  Ja, iedereen stemt op Dony omdat ie ” zo schattig” is en op een ” beertje” lijkt. Maar daar gaat het toch niet om ?! En het is toch ook geen reden om iemand in de race te houden omdat ie zn ouders dan ziet..
  Ik snap echt niet dat mensen daarvoor stemmen…

  Maaike, Jaap en Sumera was een droomfinale geweest

    /   Reply  / 
  1. Ikkuh

   Dony heeft een X factor….. (gedrocht) factor zal je bedoelen …

     /   Reply  / 
   1. maria

    Waarom is het nodig op zulke gemene opmerkingen te plaatsen? Zit je niet lekker in je vel? En kijk eens in de spiegel.

      /   Reply  / 
 64. jojubbetje

  ik zeg nu finale maaike, jaap en bad boyz helaas. Jaap wint dan met overmacht.

    /   Reply  / 
  1. Stefan

   Nou, Maaike uit Enschede vind ik hard terugkomen. Durf ik nog niet 100% te zeggen

     /   Reply  / 
 65. Pepe

  WAT EEN BELAHCLIJKE ACTIE!!!!!
  Sumera, Jaap en Maaike waren finalemateriaal, de rest is goed maar zuigt ten opzichte van deze drie. Wat denken ze wel niet dat als je rent in het publiek, dat je dan een act neerzet? En attitude van Sumera, BULLSHIT! Kijk naar BEYONCE, is exact hetzelfde!

  EN DONY OMG, GAAT HET STEMMEN PER KILO??? DAAROM WAS HIJ DUS DOOR!

    /   Reply  / 
  1. Ikkuh

   In Indonesie haalde hij het ook al niet omdat ie te lelijk en te dik was werd er gezegd vanavond…. waarom dan hier wel ??
   Willen wij als nederland weer een keer iets bewijzen ???

   Het programma heet toch X Factor ???

     /   Reply  / 
 66. Robbin

  Meesterlijke laatste alinea van je artikel, Herman.

    /   Reply  / 
 67. S

  Echt grappig dit. Zoveel verontwaardiging. Ik denk dat als jullie echt zo in haar geloofden en ook hadden gestemd, ze niet in de sing off had gestaan.
  En Stacey meet met 2 maten. Tegen Kelvin zeggen dat dit zn 2e keer in de sing off was, terwijl haar Danielle er pas in de 3e keer sing iff uit ging. Lekker eerlijk ook!

    /   Reply  / 
 68. ECHOTRIPPIN

  Echt jammer. Ik vonde het tot nu toe leuk om naar te kijken. Maar ik denk niet dat ik dat ik het nog langer blijf volgen.
  Het was puur koppigheid en echotripperij die die mannetjes vertoonden.
  Dat Stelletje incompetente figuren hebben zojuist hun eigen programma om zeep geholpen.
  Had leuk kunnen worden, nu niet meer!!

  BEY BEY X FACTOR

    /   Reply  / 
 69. Stefan

  Ik kon vandag trouwens Gordon wel van de tafel afschieten! Wat een vuile drol om precies te beginnen met dansen als ze vals gaan bij BadBoyz! Wat een huichelaar! Die man moeten ze echt ontslaan en een ticket naar Mars geven. T liefst nog verder..anders hoor je soms zn lach zo galmen in de ruimte.

    /   Reply  / 
  1. sumerettes

   Stefan, we agree. wat een snothoop.
   Ach, hij moet zn geluk halen uit de toppers en twee kleine jongetjes met glimmende oorbelletjes.
   Volgens mij is hij diep ongelukkig, en slikt hij zoveel anti depressiva dat hij alleen nog maar debiele beslissingen kan nemen.

     /   Reply  / 
 70. Daryl

  Dat Sumera een beetje koel en afstandelijk overkomt op tv is waar. Maar je laat zo’n supertalent toch niet lopen?? En die dikke Dony, Kelvin en Bad Boys lekker door naar volgende week…. Het is nu niet leuk meer om te kijken. Stomme Gordon en Eric, die geilen gewoon op hun eigen acts.

    /   Reply  / 
  1. Angela

   hoewel ik blij ben dat Sumera naar huis is ben ik het wel eens met je dat ze meer recht had op een plek dan Dony, Bad Boyz en Kelvin.

   Maaike dan maar!

     /   Reply  / 
 71. furkan

  MENSEN MENSEN MENSEN, WAT EEN SCHANDE DIT.. KIJK DAN HOE NEDERLAND HELEMAAL ACTIEF IS GEWORDEN OVER DIT ONDERWERP.
  FOCK MENSEN DIE TEGEN SUMERA ZIJN, KUNNNE ZE HET ZELF BETER DAN? IK DACHT SUMERA GAAT WINNNEN VERSCHRIKKELIJK IK GA ME DOOD LACHEN ALS VOLGENDE WEE MAAIKE OF JAAP ERUIT GAAT GORDON JE BENT ECHT ZO BANG HE JE HEBT GWN GEKOZEN VOOR DE ONTERECHTE!
  SUMERA ZIJ GAAT ER KOMEN! NEDERLAND .. LAAAAAAAAAAGLAND.
  KANSLOOS!

    /   Reply  / 
  1. Angela

   wat overdreven om fok die mensen te roepen. wij hebben recht op onze mening. Ik zie heus wel liever Sumera dan Dony of Bad Boyz, maar aan het einde van de rit ben ik nog altijd blij dat ze weg is.

     /   Reply  / 
  2. maria

   Furkan wees maar blij dat je in dat “Laagland” woont en zo tolerant zijn en niet in een land waar ze je ophangen voor de taal die jij bezigt.

     /   Reply  / 
 72. Me

  Laat idols maar terug komen dan kan de jury doen wat ze moeten doen alleen coMmentaar geven en publiek laten beslissen

    /   Reply  / 
 73. jef

  Dit is echt verrot! Het is onterecht!
  Sumera die kon zo mooi zingen en daarnaast is ze gewoon een verlegen meisje dat moeilijk haar emoties kan uiten.
  Nou en! Poep! Who cares! Als je een single koopt met een fantastische mooie stem denk je ook niet aan een knappe kop dat huild!

  Het is gewoon een feit jongens! Histerisch in een optreden springen en iedereen van hun stoel af spugen dat kan je ook bij de circus dus dan moeten mensen maar daar heen!
  Niemand luisterd naar een single van Kelvin en zelfs niet na dit optreden! Ik zeg ja tegen Kelvin als in een Theater artiest! Ik zou hem graag daar willen aanshouwen.

  Maar een single en ook internationaal! SUMERA NO DOUBT!

  DIE JURIE! wat zijn die dom…. Ze keken niet eens naar overal perfomances! Sumera was het meest constant en ze moest het verdienen om erin te blijven zitten. Het was gewoon compleet naief en ronduit dom wat de jury heeft gedaan.

  OUDE KOEK DIE JURY… Ze moeten maar nieuwe sollicitaties klaar gaan maken want dit is gewoon beneden niveau van beoordelen!

  Ik ga niet meer kijken! En mensen doe dit vooral ook niet.
  Laat ze maar voelen met kijkcijfers….

    /   Reply  / 
  1. maria

   Zeg Jef, Mag jij wel zo laat opblijven?

     /   Reply  / 
 74. Koeno

  Dit KAN Niet! DIT KAN NIET!!! DIT KAAAAAN ECHT NIET! Grrrr Weg met Gordon en z’n tactische praatjes. Ik kan dit echt neit aan. X-factor is voor mij definitief voorbij. Sumera is echt de beste daar kunnen die hondenogen van jaap niet eens tegenop. Misschien is dit trouwens wel beter voor haar carriëre, want dan is ze iig niet ver-x-pest. Ik hoop dat Island haar tekent <3

    /   Reply  / 
 75. Kijk

  Wat was dat nou weer van Angela? Eerst op je eigen kandidaat stemmen en dan gaan huilen als de andere er uit gaat. Ze dacht dus dat Eric en/of Gordon voor Sumera gingen. Niet dus. Ze was dus voor Sumera maar ja, je moet toch achter je act staan.

    /   Reply  / 
 76. Anoniem

  Stacey heeft een platenlabel dus sumera komt er wel en iemand zij net dat angela nep tranen had maar dat zijn echte tranen hoor want zij moet wel voor kelvin kiezen Zij vond sumera ook de beste

    /   Reply  / 
 77. Caitlin

  Yes, Kelvin er nog in! Die jongen wordt zo ondergewaardeerd. Supermuzikaal en een zeer mooi stemgeluid en prachtige expressie.
  Sumera vond ik niet slecht, maar die arrogante blik, vooral na afloop van haar tweede big band-optreden. Gordon maakte daar terecht een opmerking over. Iedereen scheldt Gordon ook uit dat hij Sumera heeft weggestemd, maar daar was Eric toch ook echt voor nodig.
  Stacey was ook niet netjes door in haar commentaar na de sing-off nog even Kelvin af te zeiken. Angela stond daar boven en was een echte dame door niet hetzelfde te doen met Sumera. Maar ik vind dat geen van beide in de sing-off had moeten staan, want Dony is veruit de zwakste. Die mag volgende week vertrekken. Dat gezeik over die ouders van hem ben ik echt helemaal zat!

    /   Reply  / 
  1. Samantha

   ik ben het helemaal met je eens

     /   Reply  / 
  2. jef

   Prachtige expressie?? Pardon ik krijg altijd buikpijn van die jongen als ik hem zie! Hij doet me denken aan een doorgewinterde hamster! Ik weet niet wat jij binnen het kader van expressie ziet maar dit noem ik eerder een kop trekken vanwege aanbeien! Geen idool maar Theater zeg ik, Kelvin!

     /   Reply  / 
   1. Caitlin

    Dat is mijn mening. Ik mag dat vinden, zoals jij Sumera goed mag vinden. Alleen even één ding: Als iedereen die hier nu klaagt had gestemd, had Sumera niet in de sing-off gezeten. It’s as simple as that. Nederland is toch niet zo dol op haar als je denkt. Lisa won vorig jaar omdat ze een prachtstem had en een no-nonsense houding. Een arrogante uitstraling, ook al ben je niet arrogant, wordt hier niet gewaardeerd.

      /   Reply  / 
 78. Julia

  Hallo wat een gezeik! hoe dom ben je als je zo’n goede zangeres eruit laat gaan, het gaat hier om wie de x factor heeft, sumera maaike en Jaap dus! En dat kelivin een heel goed optreden heeft, Oké! Maar zijn zang was ook niet mooi. Pfff ik kijk nu echt niet meer hoor, onzin.

    /   Reply  / 
 79. Karel

  ONBEGRIJPELIJK!!
  JURY BLIJKT NIET TE BESEFFEN DAT ZE ZICHZELF MET HET WEGSTEMMEN VAN SUMERA FINAAL AFBREKEN. WAT EEN INCOMPETENT ZOOTJE! EINDELIJK KLASSE IN NEDERLAND EN DAN DIT.

    /   Reply  / 
 80. Robbin

  Zou iemand mij ook misschien kunnen vertellen wat het thema Paparazzi inhoud? Kiest Joop van Tellingen de nummers uit?

    /   Reply  / 
  1. Tamara

   haha ech he .. maare ik heb ook echt geen ideee

     /   Reply  / 
 81. Rein

  @angela: je had gelijk hoor :) . Maar dat had ze niet door… wat het NOG grappiger maakt hahaha

    /   Reply  / 
  1. Tamara

   IK HOOP DAT JE DOOD VALT EN ALS JE FUCKING FAMILIE OOK .. TERINGMONGOOL ..

   JIJ BENT ECHT ZIEK IN JE KOP … KANKER KIND … ECHT DOOD WENS IK JE DOOD

     /   Reply  / 
   1. Rein

    zo dan Tamara, de klasse druipt van je af.

      /   Reply  / 
    1. Tamara

     geen klasse wel stijl .. ken ik van du nie zeggen … KUT Mongool

       /   Reply  / 
     1. Rein

      stijl? Tja, die dames die op de wallen werken, bij die rooie lampjes, die hebben ook stijl ja… als je het zo wilt noemen. In de beschaafde wereld noemen we je nou soort gewoon een ordinair viswijf, maar ook die hebben een bepaalde stijl.. de ordinaire viswijvenstijl :) .

      Maar je zou ook zo maar eens van het kamp kunnen komen hoor!

        /  
    2. Ruud

     Hé Rein en heb je in de gaten dat het domme wicht zo ontzettend dom is dat ze de naam Samantha in Tamara verandert….alsof niemand dat in de gaten heeft *lol*….

       /   Reply  / 
     1. Chanti

      MENSEN jullie wijken af! tgaat om x-factor niet om jullie namen of ziektes of andere bullshit! ga die drama lekker op je hyves bespreken met elkaar. als ieman triest reageert. reageer dan gewoon niet trg:S

        /  
   2. Angela

    ik vind dit niet kunnen hoor, sorry, erg kwetsend schelden met kanker ik heb het zelf gehad.

      /   Reply  / 
    1. Tamara

     da spijt me

     MAARJHAA , JULLIE PRATEN OK NIE ECHT NORMAAL OVER MENSEN DUSJHAA

       /   Reply  / 
     1. Angela

      Maar wat vind je dan niet normaal wat ik zeg? Ik heb volgens mij niets kwetsends over haar gezegd ofzo. Ik hoef toch geen fan te zijn omdat heel nederland dat is. Ik zeg ook niet dat ze lelijk of een slechte zangeres is. Ik vind haar nep. ( en dat is alleen maar mijn mening )

        /  
   3. maria

    Vreselijk Tamara dit kan echt niet hoor. Deze reactie is wel heel ernstig!

      /   Reply  / 
 82. furkan

  angela ofso, jij mag miss. wel 30 zijn ! maar je hebt helemaal geen smaak omfg, ga leven zoeken ofso je ziet tog hoe goed zij is ze kon zo winnen ze is veel beter dan al die andere shit zoals DONY OF KELVIN OF BADBOYS JEZUS wat een booooooolshit!!
  bah haat aan zo’n uitslag stik erin X FACTOR! idols come backkkk.

    /   Reply  / 
  1. Angela

   ik heb wel een smaak en vind die zelf wel goed ( jaren 60 / 70 muziek ) dat het niet de jouwe is betekend niet dat ik GEEN smaak heb furkan. Je hebt verschillen van meningen, ik respecteer jou toch ook? Waarom roep je dan dat ik geen smaak heb.

     /   Reply  / 
   1. Tamara

    AAA JIJ BENT ECHT Z’N TERINGHOER // DENKT ECHT BEN 30 EN BEN THA BOM MAARE NEE MEISJE JE BENT GEWOON EEN ZIELIGE HOER

      /   Reply  / 
    1. Angela

     krijg je daar een kick van? Hoer en kanker roepen? Gebrek aan opvoeding.

       /   Reply  / 
     1. Tamara

      nope … maare jullie denken ook alles maar te kunnen zeggen he

        /  
   2. Ruud

    Samantha….Tamara…Furkan….het is volgens mij familie van elkaar…gebrek aan opvoeding inderdaad ze laten precies zien wat voor soort volk het is…..trek het je niet aan Angela. Ze zullen het zelf nooit ver schoppen met een grote bek…

      /   Reply  / 
    1. Sammy

     Laat ze lekker .. :P als ze er vrolijk van worden ..:P

       /   Reply  / 
     1. Ruud

      en Sammy is dat niet de afkorting van Samantha? Ook weer zo’n bekende smiley erbij…..uhhhh……….opvallend…

        /  
 83. Bart

  Ik heb alle seizoenen van Idols / x-factor enz. gezien. Maar dit is echt een dieptepunt. Door deze keuze maken ze het hele seizoen van x-factor kapot. De spanning is er meteen af. heel jammer…..
  Stel je voor straks Kelvin ook nog in de finale met Dony!!!!!!!!!
  Sumera had moeten winnen. Nu slechts nummer 5!!!!!! Ik kan het niet begrijpen.

    /   Reply  / 
 84. amanda klu

  Sumera, klasse? Eerder een soort tweederangs Björk.

    /   Reply  / 
  1. jef

   OMG jij hebt duidelijk geen verstand van zaken dude dus je kunt beter je mond houden hahaha! wat een poep opmerking!
   Om Sumera met Bjork te gaan vergelijken moet je wel dikke overdosis paddo’s in je system hebben hoor!

   Niks tegen Bjork ofzo, she’s the best!

   Check je hoofd na please!

     /   Reply  / 
 85. Daryl

  De enige die objectief kandidaten kan beoordelen is Angela. De rest van de juryleden lijkt er een sport van te maken om optredens buiten hun categorie af te kraken. Vooral Eric en Gordon maken zich hier schuldig aan. Jammer voor de kijkcijfers, want dit zal ze duur komen te staan dat Sumera weg is

    /   Reply  / 
 86. furkan

  BYE BYE X FACTOR !
  EN ANGELA ZEUR NIET ZO AANDACHTVRAAGSTER, iedereen kan zien dat sumera duizend x zo beter is dan al die anderen wat een BOELSHIT!
  en niks mening!! MENING WAT IK GEEF EN HAAST HEEL NL IS EEN FEIT SUMERA MOEST ER NIET UIT.
  en we zeggen bye bye x factor :)

    /   Reply  / 
  1. Angela

   waarom ben ik nou aandachtvraagster? ik vraag niet om aandacht ik mag toch wel op jou reageren?

     /   Reply  / 
 87. jan

  zeer onterecht echt jammer dat zon toppertje eruit licht dit gaat zeker kijkcijfers kosten

    /   Reply  / 
 88. Latoya

  Echt jonge, ik voorspel: finale met Bad boyz ( lekkerrrr), Dony en Kelvin.
  So blij jonge, Samantha, je hebt gelijk, Satey is echt een hoer.

    /   Reply  / 
  1. Latoya

   oh ik bedoel stacey, haha

     /   Reply  / 
  2. Tamara

   ik ben het er ook helemaal mee eens …

   x

     /   Reply  / 
  3. Robbin

   Latoya, alsjeblieft, ga een opleiding volgen.

     /   Reply  / 
  4. Sumerettes

   Latoya. Zucht. Je gebrek aan opleiding druipt duidelijk van je bericht af, we vinden het wel erg knap dat je zelf ontdekte dat je stacey’s naam verkeerd spelde. Hoezee.
   Maar voor de rest: Wat een doos ben je.

     /   Reply  / 
   1. Latoya

    Jesus, jij ben echt dom jonge. En Robbin, fuck jou. Ik doe egt wel een opleiding, ga jou nie seggen wat hoor, jij bent te dom voor mijn om dat te seggen.
    Sumeretes, wasda nu voor naam?! Echt dom.
    Tamara, luv you

      /   Reply  / 
    1. Rein

     productiewerk?

       /   Reply  / 
     1. Latoya

      Denk jij dak een hoer ben ofsow?! Sukkel

        /  
    2. maria

     Mag ik raden……. ook een inburgeringcursus?

       /   Reply  / 
 89. ECHOTRIPPIN

  Ach ja Sieneke had ook voor het songfestival gewonnen

  Dus alles wat te bizar en smaakloos is voor woorden gebeurd steeds weer

    /   Reply  / 
 90. Tamara

  @rein …

  nou nee , normaal ben ik heel beschaaft maare ik heb gewoon een hekel aan mensen die alles beter weten dusjhaa

    /   Reply  / 
  1. Rein

   maar liefje, soms weet iemand anders het ook beter ;) .

     /   Reply  / 
   1. Tamara

    maare soms ook niet ..

    ik heb juist een hekel aann het kamp :P dusjhaa

      /   Reply  / 
 91. Martijn

  Wat zich ook heeft afgespeeld, toch maakt dit tv spannend. Als er nooit is spectaculairs gebeurt is het ook zo saai. Er zijn nog zat goede artiesten over, dus om nou te zeggen dat we klaar zijn met x factor.

    /   Reply  / 
  1. ECHOTRIPPIN

   ja maar als middelmaat het van grote kwaliteit wint, vanwege wat incompente figuren in een jury is de spanning er wel af hoor!

     /   Reply  / 
 92. furkan

  @ ANGELA, van joune is gwn geen smaak je vraagt alleen maar om aandacht wat je niet krijgt jezus!!! weet je hoe erg kijk dan heel nederland is in sjoooooockk.. ze hebben sumera er uit laten gaan voor belangstellingg!! maar het einde van dit programma gaat niet geod aflopen dat kan ik je nu al zeggen….

    /   Reply  / 
 93. Tamara

  @angela .. ik ben TEGEN Sumera dat je het ff weet ,.. ik had het ook niet over haar maare over de mensen hier gewoon in het algemeen

    /   Reply  / 
  1. Rein

   ik zie jou toch als zo ongeveer als enige met ziektes en scheldwoorden gooien Tamara. Gedraag je nou eens even als een normaal persoon, in plaats van een cokesnuivende kampsnol, en dan zul je zien dat mensen ook normaal tegen jou doen.

     /   Reply  / 
   1. Angela

    ja hier ben ik het mee eens, eindelijk een fatsoenlijke reactie. Ik geloof dat ik maar stop hier, mensen vergeten volgens mij dat het maar een spelletje is.

      /   Reply  / 
   2. Miley suryc

    haha … :P zo leuk he mensen uitschelden :P ..

      /   Reply  / 
    1. Tamara

     ik ga ook .. HOUDOE …

       /   Reply  / 
 94. Egon

  Sumera eruit is met recht een belachelijke zaak. Ik zie de gezichten al op het internationale podium, wanneer ze dit als wereldster nog eens naverteld (afgang Holland).
  Kijk nu niet raar op als Jaap volgende week afvalt en daarna Maaike. Dus Dony, Bad Boyz en Kelvin in de finale!
  Voor iedereen die deze ergenis niet wil meemaken en het echte talent steunt, ga op vrijdagavond naar de sportschool of speel een ouderwets bordspel, maar laat vooral het kastje uit!

    /   Reply  / 
 95. furkan

  OMFG, ANGELA KIJK DAN NIEMAND IS HET HAAST MET JE EENS.
  kun je het nog niet begrijpen ofso… SUMERA LIGT ERUIT!!!!!!!!!!
  VAL DOOD RTL 4 en X FACTOR niemand moet meer kijken!!!

    /   Reply  / 
 96. meike

  Stacey heeft een platenlabel dus sumera komt er wel (hoop ik)

    /   Reply  / 
 97. paultje

  Iedereen die het niet eens is met deze uitslag:
  GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR MEER KIJKEN, GEEN X-FACTOR NIET MEER KIJKEN!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 98. Manuela

  het ligt aan de stemmers zelf wie er uit gegaan is had je maar meer moeten stemmen simpel as that!
  ik ben blij met de uitslag ik ben voor jaap en maaike die hebben sound!

    /   Reply  / 
 99. furkan

  EINDE X FACTOR EINDE RTL 4 EINDE SHOWBUSINNES!

    /   Reply  / 
 100. marcel

  Ik stel voor dat we vanaf nu allemaal massaal Dony stemmen. Daarmee laten we zien wat voor belachelijk programma dit is.

    /   Reply  / 
  1. cis

   ik ga heel anders stemmen
   ik sms het volgende

   ‘gordon eruit!’

     /   Reply  / 
   1. marcel

    Toch verzoek ik iedereen vriendelijk om zich voor te stellen hoe de jury voor schut gaat als Dony uiteindelijk wint. En het hele programma z’n geloofwaardigheid verliest. Inclusief pisnicht Gordon

      /   Reply  / 
 101. meisje.

  Ongelofelijk, wat een televisie.
  Ik die ook al vanaf het begin fan is van Kelvin ben zelfs verbaasd wat hier gebeurd. Kelvin is werkelijk een geweldig talent, als je even op youtube naar hem zoekt kom je geweldige dingen tegen.
  Maar stiekem was ook Sumera een favoriet van mij dus ik baal ook dat ze der uit is ookal is Kelvin door.
  Als we dan naar Dony kijken, dat heb ik onderhand wel gezien hoor. Ik snap niet wie daar nog op stemt?
  Kelvin is terecht door – mede door zijn herkansing -, maar Sumera onterecht eruit omdat er slechtere prestaties die avond zijn geleverd door bijvoorbeeld Dony of Badboyz, zou niet onterecht zijn geweest als een van hen met Kelvin in de singoff stond en dat hun er dan wel uitingen.

  Hopen dat Kelvin zich volgende week gaat bewijzen wat voor een talent hij wel niet in huis heeft!

    /   Reply  / 
 102. Stefan

  Ik vind het hele seizoen echt al een afknapper. In het begin dacht ik: Ja, leuke mensen, goed talent!

  En toen, begon het al met de jury visits dat goede wegmoesten. Maar toen in de liveshows Sarina! En nu dan Sumera.

  Maaike of Jaap moet winnen. Persoonlijk ben ik voor Maaike, Jaap doet me teveel denken aan die SBSlecht winnaar.

    /   Reply  / 
 103. Ikkuh

  Hoe stom kunnen we in Nederland zijn om te geloven dat een zangeres als Sumera er uit gestemd wordt en dat men een Dony erin laat??
  Dit lijkt allemaal van te voren bepaald te zijn !!!
  En dan die achterklap tussen Erik en Gordon…

  Hoe dom kunnen wij allemaal zijn om dit nog te geloven ??

  Eerst een kanjer als Sarina…. nu Sumera…. wie moet er dan winnen Jaap ???

    /   Reply  / 
  1. Remko

   Euhhh… ja

     /   Reply  / 
  2. Ruud

   Jaap ja….een rasartiest!

     /   Reply  / 
  3. Ikkuh

   Ruud,

   Jaap zou van mij ook mogen winnen als het een gelijke strijd zou zijn … Sumera, Jaap, Sarina en Maaike tussen hen zou het eigenlijk moeten gaan want de rest is geen knip voor de neus waard.

     /   Reply  / 
   1. Ruud

    Precies dat waren ook mijn 4 favorieten….!!!!

      /   Reply  / 
 104. anouk

  Nou vond Sumera echt super zingen, maar ik vond haar ook niet echt plezierig overkomen. Ik dacht nog heel lang dat ze door onzekerheid geen houding kon geven, maar ik was die blik ook al beetje zat.. Toch vind ik jammer dat ze eruit is, want ze zingt wel super.Kelvin vind ik helemaal niet zo goed en Dony is ook wel klaar. En dat gezeur met die ouders.. Ook al vind ik het niet netjes om van de één wel ouders te laten overvliegen en van de ander niet (misschien heb ik de reden daarvoor gemist hoor, kijk niet altijd even goed :P )

    /   Reply  / 
 105. cis

  vrijdag met zijn alle smsen

  ”WEG MET GORDON”

    /   Reply  / 
 106. B.K.

  Mag ik aan alle mensen die het belachelijk vinden dat Sumera eruit is 1 ding vragen: Hebben jullie zelf allemaal een aantal keren op Sumera gestemd? Zo ja, dan kun je dit bericht van mij vergeten. Zo nee, is het dan niet een beetje aan jullie zelf te danken? Als alle mensen die op het internet (Twitter, hier, waar dan ook) schreven dat ze het belachelijk vonden dat ze eruit was, op haar gestemd hadden, had ze sowieso niet bij de laatste twee gezeten.

    /   Reply  / 
  1. dametje

   topper!

     /   Reply  / 
  2. ECHOTRIPPIN

   ik heb niet gestemd, maar heb nu ook niet echt een rede meer om verder het programma te volgen.
   het is nu niet meer echt spannand te noeme

     /   Reply  / 
  3. dametje

   Die Tamara zakt wel heel erg de diepte in he?
   Van sommige mensen vraag je je toch echt af wat ze hier doen op aarde…..

     /   Reply  / 
  4. geensms

   ja doei. ga een beetje rtl subsidieren.

     /   Reply  / 
 107. Mop

  Volgelde week in ieder geval gordon niet op tv als ie in de arena staat dan de bboys eruit dan dony kevin 3e en voor de rest boeit het me niet

    /   Reply  / 
 108. Kelly

  Ik vind het echt schandalig dat ze op deze manier zo`n goede zangeres de show uitzetten!

  Ze begonnen inderdaad met een talentvolle groep, maar als ze het op deze manier aanpakken, en dat de jury hun eigen trots vooropzetten, houden ze nix meer over van dat goede talent!!

  Ik hoop dat die badboys er volgende week uti worden gestemd, alleen om die gorden dwars te zitten, en donny mag van mij mee!!

  Ik ben vanaf dag 1 voor sumera en jaap geweest, maar op deze manier hoef ik x factor niet meer te kijken!

    /   Reply  / 
 109. ECHOTRIPPIN

  MEt die TIJN en goordon in jury overwint middelmaat!!!

    /   Reply  / 
 110. tom

  Het is maar een talenten jacht…

    /   Reply  / 
  1. ECHOTRIPPIN

   is zeker waar, maar ook een tv programma, waar de lol nu wel een beetje van af is

     /   Reply  / 
 111. nienke

  EINDE X – FACTOR!

  Ze weten dit seizoen wel goed te verpesten!
  Ik ga in iedergeval niet meer kijken!

  Begin t een beetje zat te raken, dat gedoe van die jury!

  Zo`n stem als sumera hebben er weinigen. Dus hier hadden ze echt een groot talent aan!

  Je ziet dat het gewoon tactiek geweest is!
  Erik en gorden grepen hun kans nu sumera in de herkansing stond.
  Weer concurentie minder.

  Maar hierdoor word het niveau van x – factor vele malen minder!!!!!!

    /   Reply  / 
 112. Caitlin

  Sumera boft niet met haar fans. Ten eerste stemmen ze niet of te weinig op haar, zodat ze in de sing-off komt en dus weggestemd kan worden. Vervolgens branden ze hier bijna allemaal Kelvin af, terwijl hij toch echt geweldig muzikaal is volgens mij nog veel bescheidener dan Sumera en dan gaan sommige Sumera ‘fans’ ook nog eens haatmails sturen naar de hyves van Kelvin. Dat is werkelijk te zielig voor woorden…

    /   Reply  / 
 113. SUMERAFAN !!

  MENSEN, ALLEMAAL GEEN X FACTOR MEER KIJKEN.

  niet te geloven, Sumera verliest het van Kelvin?
  zeg nou zelf, kelvin doet het normaal. Maar SUmera !
  Zij heeft toch overduidelijk ontzettend veel TALENT!!

  niet normaal dit,

  echt waar , NIET MEER KIJKEN NAAR X FACTOR.

  we gaan gewoon wachten op Sumera’s eerste single.
  1 ding weet ik wel, ik ben de eerste die die gaat kopen!

  SUMERA WE LOVE YOU !

    /   Reply  / 
 114. Richard

  Iedereen zit wel te zeiken op de jury, maar NEDERLAND HEEFT GEEN SMAAK!. Al de goede zijn eruit op jaap na! Ons volk heeft gesproken en niet schuld geven aan jury!

    /   Reply  / 
 115. Ka Rossen

  Vorige week vrijdag vond ik de keuze van de jury van de X-factor al zeer twijfelachtig…Na de uitslag van vanavond 14 mei rest mij enkel om de X-factor voorgoed de rug te keren omdat ik het hele programma niet meer serieus kan nemen. Wat een blamage de keuzes van Erik en Gordon…Onvoorstelbaar…Een finale tussen Jaap en Sumera was een mooie tegenhanger geweest t.o.v. het songfestival!! Jaap – proficiat alvast…!

    /   Reply  / 
  1. Puk

   Ka, jij hebt kort en bondig verwoord wat ik wilde zeggen!

     /   Reply  / 
  2. ECHOTRIPPIN

   ze hadden het liefst weer jamai en jim als winnaars, maar die hadden al een keer gewonnen.

     /   Reply  / 
 116. Puk

  Ik heb hier echt zwaar de pee in!!! War ben ik kwaad! Ik bedoel, ik heb dan wel een paar Hoegaarden op; dat laat onverlet dat ik normaal mijn weg wel kan vinden op de digitale snelweg en dat ik desalniettemin vind dat die Gordon en Eric maar eens naar Hans Anders moeten voor een kekke bril + HOORAPPERAAT!!!!!!!! (twee voor de prijs van een?). Wat een aanfluiting dir programma. Ik was net fan geworden omdat er dit jaar zoveel talent kwam bovendrijven, maar nu deze avond haak ik weer af. Als er dir soort beslissingen worden genomen……..dat vind ik echt on-be-grij-pe-lijk!!!!
  Sumera, zij komt er wel ik heb van haar genoten. Over een jaar zeggen we: “…Kelvin…wie????”

    /   Reply  / 
 117. Sumerafan

  hallowwwww wat is dit?? de beste ligt eruit!!!! twee worden voor: KUT en ONEERLIJK programma.
  en wie is gordon om hierover te kunnen beslissen??!!! o ja de toppers van euro song festival,hahahha, nou ik ben klaar met dit achterlijke programma, vrijdagavond of op stap of kijk ik naar concurent De Nieuwe Uri Geller

  SUMERA YOU KNOW I LOVE YOU AND IM WAITING TO BUY YOUR FIRST ALBUM

  ———————RTL SCHAAM JE———————-

    /   Reply  / 
 118. Stan

  Ff een reactie hier van iemand die wel degelijk weet of Sumera er terecht uit is gegaan of niet. Het klopt dat een ieder zijn/haar eigen mening erover heeft.Doch uit hoofde der muziek, dus puur vocaal technisch en vocaal kwalitatief gezien zou Sumera t.o.v. Kelvin door hebben moeten gaan. De x-factor omvat uiteraard meer dan enkel een goede stem maar toch blijft het vocale wel punt nummer 1 in de beoordeling en dan kan het gewoon niet zo zijn dat Kelvin is doorgelaten. En een ieder die fatsoenlijk opgelet heeft, weet dat zowel Sumera als Kelvin beide onzeker op het podium stonden. Zoals Kelvin zelfs in de sing-off een uitbundige performance gaf, gaf mij te kennen dat hij zo onzeker was dat hij het over die boeg gooide. En de zg. betweters die zich momenteel in de tienerjaren nog begeven hierzo op dit forum zullen gauw zeggen dat je toch ook moet gaan performen alsof je leven ervan af hangt… Doch zoals Sumera het deed in de sing-off, gaf mij dan weer te kennen dat zij beter zichzelf kon blijven en het ingetogener kon houden om toch een sterkere artiest te kunnen laten zien. Helaas ziet een grote groep tieners dit anders maar dat zal dan wel aan ‘t gebrek aan muzikaliteit liggen.
  Maar goed, het veranderd het feit niet dat Sumera eruit ligt ondanks dat ik dit ten zeerste betreur. Als men puur uit hoofde der muziek nu zou moeten gaan voor een tweestrijd in de finale dan blijven er serieus enkel Jaap en Maaike over. En dit puur gebaseerd op hun vocale kwaliteiten t.o.v. de overige kandidaten die nog in de race zijn.
  Even over de badboyz…. Inderdaad zijn zij de beste show-act doch vocaal gezien (en zekers als duo zijnde) helaas de mindere partij. En nogmaals dat neemt niet weg dat zij goede performers zijn…
  Zoals je nu kunt lezen kraak ik dus niemand af zoals menigeen hierzo wel doet doch ik laat mij realistisch uit over de zangkwaliteiten van de kandidaten.
  En nu wel even een negatieve uitlating van mij jegens menig jeugdige betweter hierzo… Gebruik je hersens een keer en niet je eigenwijze tegendraadse ontwetendheid (want zo komen jullie wel heel erg dom over en dan stel ik het nog zeer netjes…) om iedereen die er wel verstand van hebben te kleineren. Natuurlijk ben ik ervan bewust door dit te stellen dat het op hetzelfde gedrag lijkt doch dit is louter om jullie betweters even wakker te schudden. Want het lijkt wel of het “cool” overkomt om alles maar af te kraken maar mensen dat is het uiteraard niet! En het zegt bovenal heel wat over jezelf en laten we eerlijk zijn : Dat deze stelling over jezelf in ieder geval niet in positieve richting opgaat!
  I rest my case!

    /   Reply  / 
  1. ECHOTRIPPIN

   zag je hoe doe Kalvin helemaal in paniek raakte toen die hoorde dat ie won hij zat maar nee te schudden en was helemaal van slag
   hij had het het echt nie verwacht en gooide aaalles eruit.

     /   Reply  / 
 119. geensms

  Ik sms dan wel niet naar dit programma maar kijken deed ik wel. Dat is dus nu ook afgelopen.

    /   Reply  / 
 120. Servy

  ik vind het gewoon niet normaal dat ze eruit is.
  nederland heeft gewoon geen smaak.

    /   Reply  / 
 121. saskia

  Mensen maak je niet zo druk het is maar een programma hoor.

  Smaken verschillen, IK ben namelijk heel blij dat Sumera eruit is.

  Zo bijzonder mooi vind ik haar niet en al helemaal niet sympathiek.

  Behalve een X factor (wat dat ook moge zijn), moet iemand ook een GUNfactor hebben, en blijkbaar had Sumera dat niet voldoende.

  Ook haar stem vind ik heel onaangenaam en dat geldt voor alle mensen in mijn omgeving, ik ken niemand die fan van haar is, dus blijkbaar zijn er veel mensen in Nederland die een andere mening zijn toegedaan.

  By the way, ik heb uberhaupt geen favoriet dit jaar, vanavond vond ik Maaike de beste, maar soms ook Jaap of de Bad Boys, wat is goed? De mooiste stem? Het leukste optreden? Het vrolijkste, meest enthousiaste optreden?
  Nogmaals, over smaak valt niet te twisten…

    /   Reply  / 
  1. furkan

   PARDON? jij hebt geen smaak !
   sumera was de beste

     /   Reply  / 
  2. Chanti

   misch moet je het volgende x in het Turks neerzetten dan snapt die fur-dingetje het ook;) Meningen zijn verschillend en blijven verschillend:D

     /   Reply  / 
 122. vinn

  Ik vind het echt Terecht. Sumera komt arrogant over en vooral vandaag daarom liet NL haar links liggen. In de herkansing was ook duidelijk Kelvin beter.
  Maar kijk na deze top 5. Danielle hoorde daar zeker bij en ook Sarina, Janna en Fierce hadden nooit zo snel de show mogen verlaten. Zelf vind ik bijv. Chy-Kyria beter dan een Maaike of Sumera zij haalde niet eens de top6 van de meiden wat ook echt niet klopte. Het zelfde geld voor T&Y die zeker bij de 3 beste groepen hoorde en ook Cheyenne had i.p.v. Maaike/Sumera bij de top3 meiden te zitten. Dony moet er nu echt volgende week uit, maar ze zitter er steeds op te hameren dat hij de finale moet halen omdat dan zijn ouders naar NL komen dit vind ik echt smakeloos dit zorgt voor veel symphatie stemmen voor deze eigenlijk onwijs lelijke dikke jongen die wel aardig kan zingen. Als hij er leuk uit zat zoals bijv. een Jaap had hij niet eens de top 3 gehaald. Waarschijnlijk viel hij dan zelf bij de X-campus al af. Ik vind dit jaar het talent weer erg hoog maar de top5 die er nu is klopt van alle kandidaten niet. Danielle was van alle de beste zij had de looks, de stem en de personality en had dan ook echt de x-factor. Ik hoop nu voor de winst van Jaap en anders Maaike.

    /   Reply  / 
 123. maswampa

  Waarom maakt iedereen zich zo druk? Sumera was welliswaar een lekker wijf maar om over langere tijd succes te hebben heb je persoonlijkheid nodig en moet je sex uitstralen. Gordon zei het prima zet doet een beetje hautain en uit zo’n milieu komt ze ook met dat rijke nerderige vriendje van haar. Echt zo’n studiebollenkutje WEG ERMEE!! ( Maar ik zou haar toch wel willen neuken )

    /   Reply  / 
  1. Eric

   Dat jij uit een ander milieu komt heb je hier wel duidelijk gemaakt.

     /   Reply  / 
 124. Mevr. B.Woltjes

  Geachte Mevr Angela Groothuizen,

  vooropgesteld dat ik nog nooit één enkel keer op internet heb gereageerd….wil ik ook hier graag mijn ongenoegen laten blijken….als vrouw van 68 jaar (jaren gezongen in een groot koor en denkt wel een beetje verstand van zingen te hebben)
  heeft X-faktor voor mij afgedaan, terwijl ik er elke week naar uitkeek, maar het begint een klucht te worden in plaats van een serieus programma…

  Eerst Sarina…prachtige vrouw en een stem.!!!… Geweldig.!.
  Afgeserveerd…weg…en nu Sumera…Een verlegen jonge vrouw met een geweldige potentie in zich…zich onderscheidend van de rest met een prachtige gevoelige stem en uiterlijk…haar verlegenheid (door Gordon uitgelegd als hautain?, dan heeft hij niets van deze jonge vrouw begrepen !)…zit daar juist haar kracht?

  Haar bijzondere kwaliteit? Heb bij het dagboek van Gorden al precies gezegd hoe ik over het funktioneren van de Juryleden denk en Mevr. Angela : ik had U groter/eerlijker ingeschat…huilen en geémotioneerd zijn achteraf helpt niet meer…U had de juiste beslissing moeten nemen, (en Gorden ook) een eerlijke beslissing en dit geldt ook voor de andere juryleden…en niet steeds “vechten” voor Uw eigen jongen of meisje die U opleidt…Zo jureer je niet..

  Uw programma is totaal ongeloofwaardig geworden, elke week meer en heeft voor mij afgedaan, terwijl ik toch zo,n trouwe kijker was en me verheugede op de vrijdagavond met X-Faktor..
  Advies? maak er een serieuze aangelegenheid van en durf te kiezen voor de beste en niet voor Uw eigen boy of girl, als de ander beter is…Jammer,hoor..Maak van X-Faktor echt een feest door alle vier echt te jureren en af te stappen van Uw stokpaardjes…Uw kindje die U opleidt..X-faktor wordt steeds meer een lachertje op deze manier en ik ben heel eerlijk nu….

  ik kijk niet meer en wacht wel weer op Ned. 1,
  als er weer een musical-ster wordt gezocht. Daar zit tenminste een faire Jury, die zich niet laat leiden door een onderlinge strijd…Misschien moet U echt alleen maar jureren en niet ook nog tegelijk jonge mensen coachen? Tuurlijk krijg je dan een band en dat beïnvloedt U allen of U nou wilt of niet…Jammer.!..

  Mevr. Groothuizen ik was altijd een fan van U (dat verandert niets mijn oprechte gevoel, dat ik U een geweldig fijn mens vind, al jaren lang.).. en ook de anderen in de jury, maar het is wat X-faktor betreft over voor mij en voor velen lees ik…, veroorzaakt door Uw eigen ongeloofwaardigheid als Jury..En voor de duidelijkheid:

  ik weet dat er maar 1 kan winnen, maar dan wel op een faire manier , elke week meer de jongelui zien groeien,zonder angst voor de bizarre uitspraken vaak van de Jury… want ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de jongelui , die zich aan U moeten presenteren na het zingen, zelf ook grote moeite hebben met Uw wijze van jureren…het is niet opbouwend, maar vaak afbrekend, alhoewel ik moet zeggen, dat Uw mening mij altijd nog het meest trof, omdat ik bij U het meest de betrokkenheid en eerlijkheid zag en.voelde…,waarvoor dank !..U was het meest oprecht….

  Maar zoals ik al zei, de wijze van jureren klopt niet…en zou veel professioneler moeten, daarmee leert U ” het volk ” ook om echt te luisteren naar zang en muziek en leert U hen tevens om mee te denken en te kijken, waar het echt op aan komt……nu lijkt het eerder op voetbalfans.,die een avond lol hebben….Mijn(opbouwende)kritiek geldt dus ook de andere juryleden..en niet alleen U…

  Met de meeeste hoogachting voor U en de rest van de jury!
  En ik hoop U nog vaak te zien en te horen zingen met Uw mooie, gevoelige, beetje rauwe stem, die mij altijd heel diep treft..,omdat het vanuit Uw binnenste komt..geweldig……

  Vriendelijke groeten,
  Mevr.Bia Woltjes – Veendam.

    /   Reply  / 
  1. Drenth

   Geachte Mevr.B.Woltjes,

   U heeft alleen maar kritiek over Angela Groothuizen maar kijk dan ook even naar de andere juryleden, het is allemaal 1 pot nat.
   Zit er 1 in de sing-off van je groep dan stemmen ze automatisch voor hun eigen kandidaat.

   Voor al die mensen die het allemaal zat zijn van Dony, hij heeft veel fans in Nederland die op hem gaan stemmen, of hij nou slank is of vet, in Engeland was toch ook een winnares dik? Echt zielig hoor dat jullie daar op gaan letten.

     /   Reply  / 
   1. Mevr. B.Woltjes

    Excuus, dan heb ik iets niet begrepen, ik dacht namelijk op een “dagboek”van Mevr. Angela te schrijven en ik bedoelde weldegelijk ook de andere Juryleden….zoals ik al zei, om maar steeds hun eigen “kindje”te kiezen, daar kan nooit een eerlijke jurering uit volgen…Mijn idee?…Alleen een oprechte Jury en niet ook nog eens tegelijkertijd de jongelui opleiden…nu is het meer een “vechtpartij “onderling en geen correcte jurering, let wel, wie er ook mag winnen op het eind…alleen door open en eerlijke jurering kom je m.i bij de beste uit…bovendien viel mij op dat ze voor dat de lijn was gesloten hun uitspraken over de zangers al deden….M.i. kan dit helemaal niet.!..het beinvloedt op deze manier de kijkers en ik mag me het verbeelden, maar volgens mij waren ze daar de hele avond druk mee bezig? Maar niet alleen de kijkers, dit heeft ook zijn weerslag op de jongelui, die voor de TV moeten presteren en ook nog zoveel mogelijk zichzelf zijn…?
    Ik miste serieueze kritiek….opbouwend, waar de jongelui iets aan hebben…En daarin vond ik Mevr,Groothuizen en soms ook Gorden het eerlijkste in…alleen nu sloegen ze allemaal (de Jury) flink de plank mis…maar dat is mijn mening.!..
    Nee,ik kijk liever iets serieuzers, zoals op zoek naar Josef enz..
    Leuk trouwens om eens op deze wijze te communiceren…
    .
    Vriendelijke groet,
    Bia Woltjes.

      /   Reply  / 
 125. Roel

  SUMERA is dankzij Gordon losgekomen van een stom contract bij een organisatie die voor haar eigenlijk weinig kan betekenen. Ze heeft nu meer kans dan ooit om door te breken. Dat was de achterliggende gedachte van Gordon. Nu kan ze INTERNATIONAAL doorbreken!! Niet een X-factor eendagsvlieg worden is altijd beter. Wat een geweldige bigband vanavond! Jaap, eindelijk…met live-band doe je het veel beter.

    /   Reply  / 
 126. Elle

  Ik vind het echt belachelijk dat Sumera eruit is. Omdat ze 1 x anders in de camera kijkt is ze arrogant, als ze anders kijkt is ze weer breekbaar. Ja je moet toch wat te klagen hebben als iemand zo super goed kan zingen en er bovendien ook nog leuk uitziet.
  Volledig onterecht.

  Elle

    /   Reply  / 
 127. Remko

  Dat ze eruit is is niet de schuld van de jury maar van de mensen die te weinig op haar hebben gestemd. Het programma is nu eenmaal zo in elkaar gezet dat de juryleden kunnen bepalen wie van de mensen met de minste stemmen naar huis mag. Dat men dan een Sumera naar huis stuurt is niet zo gek. Dat is potentieel gezien een grotere conccurent dan Kelvin. Als men niet wil dat er mensen naar huis kunnen worden gestuurd moet men zorgen dat men op die persoon stemt.
  Uiteindelijk maakt het toch niet zoveel uit Jaap wint dit jaar net als Lisa vorig jaar is al vrij vroeg in de serie bekend wie met de winst gaat strijken.

    /   Reply  / 
 128. Bart

  BELACHELIJK DIT!Wat denkt die arrogante kwal van een Gordon wel niet, dat die badboys alles zijn?!! Die zit daar commentaar te leveren alsof hij de wijsheid in pacht heeft.. mogen volgende week alsjeblieft die verschrikkelijk irritante gozers eruit?!!!

  En dan de exit van Sumera slaat al helemaal nergens op. Waarom koos Eric in vredesnaam voor kelvin? Ik dacht dat hij nog wel een beetje verstand had van muziek, nou mooi niet dus! Wat een schande dit!

  Dit is weer ZO de Nederlandse versie: de goeie sturen we naar huis, en straks zitten we in de finale met alleen maar talentlozen sneue figuren

    /   Reply  / 
 129. Saartje

  X factor heeft zijn geloofwaardigheid verloren. Het begon vorige week al en nu dit…

  Ik zeg: gooi die hele jury om en het idee dat je maar een iemand opleidt. Doe gewoon dat elke catogorie elke week een ander jurylid krijgt. Zo kunnen ze ook nog eens veel meer leren.
  Maarja RTL zou zich wel weer aan het origenele concept houden.

  En de oplettende kijker ziet en hoort dat Maaike al twee weken lang het beste zong.
  Ik zweer het je: Maaike en Jaap in de finale, Maaike heeft de underdog positie en wint!!

    /   Reply  / 
 130. Eric

  Vergeet niet dat het een commercieel programma is. Om zangtalent alleen gaat het allang niet meer. De beste zangeressen zijn er nu wel uit. Eric van Tijn mag straks weer de plaat produceren en hij kijkt alleen naar de opbrengsten. Gordon blijkt, zoals gewoonlijk weer een onbetrouwbare rat, te zijn. Er wordt inderdaad taktisch gestemd. In vond het al onterecht dat Sarina er uit moest. Ook zo’n prachtvrouw met een prachtige stem. Nu ook Sumera er uit is kijk ik niet meer. Als je haar goed gevolgd hebt weet je dat ze verre van arrogant is. Waarschijnlijk kijkt ze nu zo om haar emoties (zenuwen) in bedwang te houden. Maar om dat arrogant te noemen en haar daarom naar huis te sturen! BELACHELIJK!!

    /   Reply  / 
 131. Spidertje

  Sumera eruit!? schandalig!! Eerst werd er gezegd dat ze meer uitstraling en zelfvertrouwen uit moest stralen. Nu doet ze dat en nu zeggen ze dat ze arrogant is!! WTF!! En die Kelvin, wat een zielig mannetje is dat, met zijn pierrot oogjes. Die kan echt niet zingen!!

    /   Reply  / 
 132. m

  Wat een walgelijke vertoning , nontalenten en gehypte Dony lopen er door heen maar Sumera gaat eruit.
  Ik heb het gehad met XFactor en kijk niet meer naar deze talentan vernieler.
  Dony en Badboys hadden er moeten staan en Dony die al weken door een zooitje ongeregeld de hand boven het hoofd word gehouden moet eruit

    /   Reply  / 
 133. sjaan

  echt zo dom dom dit!
  vooral van gordon en erik die stemmenden sumera er alleen maart uit om hun eigen artiest te ‘redden’.
  echt een wagelijk programma blegh xD
  dit gaat zeker kijcijfers kosten!

    /   Reply  / 
 134. martijn huiskamp producer d.j.

  Ik zei voor het programma dat de strijd tussen de jury leden niet goed is voor de kandidaten.

  en zo is het uitgekomen gisteren ikzelf vond kelvin en donnie de slechtste van deze aflevering Gordon zei het ook al voor de uitslag.

  dus het meest logische was dat kelvin eruit zou vliegen maar ineens wijzigde gordon zn mening waarom. sorry maar sumera is gewoon de beste finale kandidaad alleen meer een klassieke vrouw ingetogen in x factor moet alles steeds gekker en wilder en zei heeft gewoon andere eigenschappen maar wel een hoge qualiteit hoger dan de rest. Sumera als je dit leest wil ik wel je sounds maken hoor in mn studio.Gorden en erik hebben gewoon hun eigen kandidaad beschermt dit is het spelletje van juryleden donny en bad boys zijn niet de beste en sumera kan hun makelijk kwa kwaliteiten aan en nu hebben erik en gordon ervoor gezorgd dat ze voor volgende week nog een afvaller achter de hand hebben namelijk kelvin zodat hun enigste kandidaad donnie(eric) en Bad Boys (gordon) nog minstens een ronde veilig zijn als Sumera er nog was ging de volgende afval race waarschijnlijk tussen Donnie en Bad boys begrijp me niet verkeerd bad boys van mij mogen jullie ver komen.

    /   Reply  / 
  1. Chanti

   Precies dat vind ik ook! helemaal mee eens!

     /   Reply  / 
   1. Ruud

    Ja Chanti als zus van J-me van de Badboyz vind je het natuuuuuuurlijk terecht dat ze ver komen…..what’s new?

      /   Reply  / 
 135. rob

  vind het ook onterecht dit aleen,iedereen valt gorden nu aan,terwijl ook van tijn op kelvin heeft gestemt.het viel mij op dat ze even met elkaar in gesprek waren.!..mischien tactisch gestemt….???.

    /   Reply  / 
 136. Aliza

  Persoonlijk had ik liever gezien dat Kelvin en Sumera ieder twee juryleden achter zich hadden, zodat de beslissing bij het publiek had gelegen. Ik sluit niet uit dat de uitslag exact hetzelfde was geweest.
  Sumera heeft zéker meer talent dan Dony en de BadBoyz. Maar ze wint het publiek niet voor zich. Sumera verlegen? Dat hoeft geen probleem te zijn en ik denk ook niet dat dat het probleem is. Ilse de Lange was in het begin ook extreem verlegen. Maaike blaakt ook niet van het zelfvertrouwen, maar is wel innemend.
  In tegenstelling tot andere mensen, ben ik het er niet mee eens dat zangkwaliteit de doorslag geeft. Er zijn genoeg wereldberoemde artiesten die live niet om aan te horen zijn, maar die wel volle zalen trekken. De X-factor is dus meer dan stem.
  Sumera irriteerde mij de laatste weken door haar korte antwoorden, haar zuinige mondje… Alsof ze het niet leuk vond daar te staan. Ik dacht soms: Doe eens wat meer je best! Maak er eens wat van! Kijk niet zo moeilijk, ze zijn zó lovend over je.
  Dony ergert mij om dezelfde reden. Hij straalt geen plezier uit. En dat gezeur over die ouders. Goedkoop sentiment.
  Sumera breekbaar? Afwijzend en flegmatiek zou ik het noemen.
  Maaike heeft dat nonchalante ook niet van zichzelf, ze is jonger en kreeg zó veel kritiek. Waar ik dacht dat Sumera een voorsprong had, bleek Maaike in staat om zich positief te ontwikkelen.
  Ik vind Sumera haar stem fantastisch en ik zou het fijn vinden om haar af en toe op de radio voorbij te horen komen. Maar een hele cd of een heel concert alleen Sumera? Daarvoor zul je wel fan moeten zijn en gelukkig voor heeft ze die.
  Jammer dat Sumera weg is, maar het lag niet alleen aan de jury. Het publiek gaf de doorslag. Sumera had daar niet hoeven staan.

    /   Reply  / 
  1. judith

   je hebt helemaal gelijk, ik hoef er niets aan toe te voegen!
   Ben blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.
   groet van een gelijkgestemde.

     /   Reply  / 
 137. B.K.

  Ik snap het probleem van Angela Groothuizen ook niet echt. Als ze het zooooo erg vond dat Sumera eruit ging, waarom had ze dan niet gewoon op Sumera gestemd? Je hoeft niet per se op je eigen categorie te stemmen, dat is onzin. Ik kan me van de eerste serie X Factor nog herinneren dat Marianne van Wijnkoop ook haar eigen act wegstemde omdat die van Henkjan Smits gewoon beter was. Dat had Angela hier ook makkelijk kunnen doen als ze dat zelf vond.

    /   Reply  / 
 138. R

  Ik snap het echt niet! Sumera eruit! Zij is gewoon echt de beste van allemaal! Mensen denk eens na! ik ga echt geen X-factor meer kijken nu Sumera eruit is! Ik hoop dat de jury hun fout zien en dat ze haar terug vragen!! Ben het helemaal eens Stacey! Je zag ook mensen in de zaal die het heel erg vonden en zelf Wendy en Martijn, hun vonden aan hun gezichten te zien ook niet helemaal kloppen en erg!! ik zeg 1 ding: SUMERA IS NIET ARROGANT, ZE HEEFT EEN PRACHTTIGE STEM, ZE IS SUPER MOOI! IK HOOP DAT ZE BEROEMD WORD

    /   Reply  / 
 139. Mark

  Ik snap niet dat mensen hier zon ophef over maken, hadden ze maar moeten stemmen toch?

  En als Sumera echt zo goed is dan komt ze er wel toch? Dan is het voor haar beter om er nu te gaan ivm contracten ect… en het stempel x-factor/idols winaar helpt vaak ook niet echt

    /   Reply  / 
  1. Roel

   Precies, weg bij dat programma en geen wurgcontract waarbij je weer een cover van iemand anders moet gaan zingen als je wint.
   Sumera is nu bekend en kan een (eerlijke) manager en producent zoeken.
   De overdreven emotie van de jury na afloop was een gruwel.

     /   Reply  / 
 140. YOKE PUM

  WIJ KIJKEN GEEN X FACTOR MEER!

    /   Reply  / 
 141. Ikkuh

  Als we GORDON en ERIC echt willen terug pakken dat stemmen we NIET meer op hun kandidaten.
  Staan ze er volgende week in de sing off @!!!!!!!!!

  Totale boycot en ten gronde richten die twee achterbakse onderhandelaars.
  Achter de rug van Stacy en Angela zag je ze overleggen met elkaar !!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
  1. Ruud

   Precies…gewoon met zijn allen op Jaap en Maaike stemmen zodat die tenminste niet in de singoff komen…

     /   Reply  / 
 142. Ikkuh

  Laten we met zijn alleen Dony er in staan !!!!

  In Indonesie haalde hij het ook al niet omdat ie te lelijk en te dik was werd er gezegd vanavond…. waarom dan hier wel ??
  Willen wij als nederland weer een keer iets bewijzen ???

  Het programma heet toch X Factor ???

    /   Reply  / 
 143. Maci

  Dit is echt belachelijk. Gaan ze de beste kandidaat naar huis sturen. Kelvin heeft een 2e kans gekregen, maar dat willen ze niet aan Sumera gunnen. Je kunt toch gewoon zien dat Kelvin geen schijn van kans maakt. Laat hem staan naast Jaap en dat zegt al genoeg. Die Badboyz vind ik persoonlijk ook helemaal niks. Na elke optreden denken ze dat ze het al gehaald hebben. Xfactor is echt een belachelijke show. Het was 100% terecht dat Stacey zo kwaad was. Ik snap ook niet waarom de jury’s altijd kritiek hebben voor hun kleding en hoe ze naar mensen kijken. Wat heeft dat nou met muziek te maken? Wat weten Gordon enzo nou over muziek? Ik luister liever naar Jaap en Sumera dan dat ik naar die Kelvin en Badboyz luister. Nu ze de beste hebben uitgestuurt hoop ik dat Jaap, Maaike en Dony in de finale staan. En dan weet ik vrijwel zeker dat Jaap Xfactor gaat winnen!!!

    /   Reply  / 
 144. Doriene

  Wat een onzin allemaal! Het gaat niet om de x factor meer, maar er is alleen maar strijd bij de coaches onderling! En Gordon met zn onzin! Sumera is helemaal niet arrogant! Het is noooit goed! Gordon werkt alle zeer goede concurenten weg, zodat zijn jongetjes winnen! Over iedereen is er wat over te zeggen: Kelvin met zn lelijke snor, Jaap loopt niet recht, Maaike een grijze muis, Dony eet te veel, en als de Badboyz vals zingen, dan danst Gordon op tafel om iedereen af te leiden!!!!!
  Geen wonder dat we internationaal bekend staan met liedjes zoals “shalali shalala” Bluh!!!

    /   Reply  / 
 145. PigBag

  Ik snap niet dat zo veel mensen klagen over de uitschakeling van Sumera. Als ze echt zo populair was dan had ze wel genoeg stemmen gekregen om de sing-off te ontlopen. Als al die mensen die nu lopen te klagen gewoon hadden gestemd (en dat zal een aantal ook wel hebben gedaan maar blijkbaar dan niet vaak genoeg) dan was dit nooit gebeurd.
  En ik snap ook niet waarom iedereen zo verontwaardigd is dat Eric en Gordon tactisch hebben gestemd. Dat is het format, mensen! X-Factor is een strijd tussen de jury-leden die hun eigen acts zo ver mogelijk proberen te krijgen. Natuurlijk stemmen ze een gevaarlijke concurrent d’r uit als ze de kans krijgen. Dat is toch logisch? Eric en Gordon hebben ‘t spelletje goed begrepen en Angela doet d’r ook aan mee. Dat ze de uitschakeling van Sumera onterecht vindt is gewoon verschrikkelijk hypocriet van d’r. Dan had ze eerlijk moeten stemmen en niet op d’r eigen act.
  ‘t Is gewoon duidelijk dat ‘t format van X-Factor niet deugt. Daarom snap ik ook niet dat zo veel mensen X-Factor beter vinden dan Idols. Bij Idols heb je dit soort tactische beslissingen niet. Ook ‘t format van Idols rammelt aan alle kanten. Dat is bij al die nieuwe generatie talentenjachten zo. Vandaar ook dat de oogst van talenten de afgelopen 8 jaar erg mager is geweest. Dit soort programma’s heeft ‘n paar grote talenten opgeleverd (denk aan bijv. Jim, Boris en Lisa) maar ik denk dat die ‘t ook wel zonder talentenjacht hadden gered.

    /   Reply  / 
  1. Ikkuh

   PigBag,

   Heb jij ooit cijfers gezien van de stemming?
   Het is voor ons als publiek en televisie kijker absoluut oncontroleerbaar wat er gestemd wordt. !!!!!
   Dus je kan nooit zeggen dat ze het minste aantal stemmen heeft gekregen !!!!!

     /   Reply  / 
 146. Rik

  Eerlijk gezegd begrijp ik totaal niet waarom iedereen Sumera toch zo’n fan-tastische(!) zangeres vind. Dat vind en vond ik namelijk niet. Ze kan best aardig zingen. Maar alles is hetzelfde met dat hoge stemmetje. Krijg een Katy Melua gevoel bij haar en dat vind ik ook niks. Ik hou persoonlijk wel van een beetje pit.
  Sumera vond ik tijdens de audities een leuke, lieve en mooie meid. Maar bij mij verdween dat ‘mooie’ al snel, simpelweg omdat haar uitstraling niet mooi is. Sexy vind ik haar ook niet, meer een bang, sjacherijnig en hooghartig vogeltje. En dan dat scheve mondje de hele tijd. Nee ik vond haar niks.

  Maaike vind een topgriet. Wat een volle, mooie stem. Wat een mooie uitstraling. Wat een harde werker. TOP!
  Ook Jaap vind ik een interessante en aantrekkelijk stemgeluid hebben. Vond hem gisteravond (2e nummer) iets minder. Maar zowel Maaike als Jaap komen ook gewoon ontzettend open en leuk over. En dus veel prettiger om naar te kijken en te luisteren.

  ******* X Factor ***********

    /   Reply  / 
 147. Gijs

  Grappig zoveel reacties. Mensen denken nog steeds dat stemmen uitmaakt. Het is allemaal voorgekookt en er wordt gewoon gekeken welke deelnemer straks de meeste kans heeft om commercieel succes te hebben. Kennelijk is Sumera minder kneedbaar (of gewillig) dan Kelvin en de rest. Kijk maar naar: http://www.youtube.com/watch?v=O6M4zT2kiUo dan zie je dat ze voor Xfactor heel andere muziek maakte. Niks tactisch stemmen of populair zijn bij het publiek. Het is gewoon een keus voor de in potentie grootste melkmachine :-D . Dus maak je niet druk en kijk wel of niet, maar maak je in ieder geval niet de illusie dat je als kijker invloed hebt op wie de Xfactor (Idols/Popstars) wint…

    /   Reply  / 
 148. Rob Oolbekkink

  vorig jaar riep Gordon nog dat Eric een lul was omdat hij voor zijn eigen kandidaat koos. Maar de grootste lul nu is Gordon zelf. Wat een belachelijke jury. Volgende keer gaan ze in de gordijnen hangen om te winnen, want deze jury trapt daar wel in. Angela huilt krokodillentranen omdat ze wel weet dat het belachelijk is dat Sumera eruit ging ten koste van Kelvin. Wanneer staat er eens een jurylid op die niet voor zijn/haar eigen kandidaat kiest. Dat was nu een kans geweest.

    /   Reply  / 
 149. Iefke

  Schande, wij zijn na gister gestopt met kijken. Wat een stem, wat een schoonheid, wat een eigen stijl, klasse. Niets arrogantie gewoon Sumera is het niveau van X-factor al lang ontstegen en heeft echte Diva allure. Bad-Boys, Kelvin en Donny 100 in een dozijn niets aparts.

  Jury Eric en Gordon wat een aanfluiting, ze moeten zich echt flink gaan zitten schamen.

    /   Reply  / 
 150. maria

  Ha eindelijk het muntje is gevallen!
  Vroeger bestond er een programma dat heette “Top of Flop”. Daarmee is men gestopt omdat de rek eruit was. Maar …..is weer terug op de buis, alleen heet het nu anders : X FACTOR! Toen werd het nummer beoordeeld, nu (kennelijk) mag de jury overal op schieten; de zang, de dans, de kleding, de beweging, de performance, de uitspraak, verzin het maar, Ja zelfs op de blik in de ogen had een lid van de jury commentaar! Het enige dat ik tot nu toe nog miste bij de jury was zelfkritiek! Maar dat werd hersteld toen men een van de grootste talenten naar huis ging sturen:(Angela:)”Ja wij lullen natuurlijk ook maar wat aan”! en(Gordon):”Als je niets te zeggen hebt, houdt dan gewoon je mond”!
  Ach ja, wat kun je ook anders verwachten, typisch nederlands waar men een groepje mannen van middelbare leeftijd naar het internationale songfestival stuurt en ze doodleuk “De Toppers” noemt. Dat noem ik nog eens lef hebben!
  Maar iedereen heeft nu kunnen zien waar het werkelijk om gaat: 1 kijkcijfers en 2 het ego van de juryleden. Dus niet om de kandidaten.
  Ik ben geen fan van Stacy maar het moet mij van het hart: Heel verstandig om Sumera te gaan promoten. Een van de weinge kandidaten die internationale allure heeft. Zo iemand moet je koesteren!
  En Gordon heeft mij nog wel even laten schaterlachen hoor. Zijn kritiek op het 2e nummer van Jaap Ha,ha,ha! Ach ja wat je allemaal niet doet op je eigen kandidaten in de race te houden!

    /   Reply  / 
 151. Floor

  MENSEN!! KIJK ALLEMAAL VANAF NU GEEN X FACTOR MEER! ZONDER SUMERA IS ER ECHT NIKS MEER AAN! AL HEBBEN ZE MINDER KIJKCIJFERS WETEN ZE HOE DAT KOMT!!

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   wat een onzin,er zitten nog zat goede tussen en het blijft een geweldige show met of zonder Sumera (hoe zonde het ook is, maar dat hebben we te danken aan de stemmers op Dony en Badboyz).

     /   Reply  / 
 152. Martijn

  Heb nog eens beide optredens van Kelvin terugekeken. Als je dan het reguliere optreden vergelijkt met zijn herkansing, dat verschil is zo groot.Conclusie: Laat Kelvin niet te veel ingestudeerde dingen doen, maar laat hem los dan is die op z’n best. Ondanks dat de camera ploeg hem maar met moeite kon volgen, was het echt een geweldig optreden, wat een entertainer is hij!

    /   Reply  / 
 153. mona

  Finale: Jaap, Maaike, Kelvin zou top zijn! Die Gordon en Eric gun ik geen finale. Op basis van kwaliteit zou het nog terecht zijn ook, want Dony en Badboyz zijn duidelijk de minste!

    /   Reply  / 
  1. ..

   Helemaal mee eens. En ik hoop dan dat of jaap of maaikee wint!

     /   Reply  / 
 154. eefie

  echt belachelijk.
  die gordon en eric zijn echt gestoord.
  ze hebben allebei op kelvin gestemd zodat hun acten nog een kans hebben. maar als gordon sumera wegstemt vanwege haar blik, dan mag dony er ook wel uit omdat hij te dik is, en badboyz omdat het geen echte ‘bad’boys zijn en kelvin mag er uit omdat hij een rare snor heeft…en dan blijven alleen maaike en jaap nog over.
  kortom, gordon’s reden was net zo belachelijk als het feit dat hij sumera eruit gestemd heeft.
  ik kijk niet meer!

    /   Reply  / 
 155. Stan

  Hier ben ik nogmaals een keertje…
  Zoals het gisteren maar weer bleek, is er weer onterecht een goede vocaliste van het podium afgezweept… Kan er me nog steeds niet goed over uitlaten… Maar ja, daar verander ik dus niets meer aan.
  Ik wilde enkel nog zeggen dat de beste serie toch wel de eerste x-factor was. Dit enkel beoogt vanuit het standpunt van Marianne van Wijnkoop als jurylid zijnde. Zij stemde in show 1 haar eigen protegé weg uit hoofde der muziek daar dit damesgroepje veruit de kwalitatief de minste waren. Daar heb ik nu respect voor en kan gezegd worden dat dat nu een waar jurylid waardig is. Marianne van Wijnkoop heeft nogmaals dus haar eigen kandidaat weggestemd! Mensen wat vinden jullie ervan? Ik kan hier enkel lof voor uitspreken dat zij toentertijd de sterkere (een kandidaat van haar concurrentjurylid) heeft doorgelaten t.o.v. haar eigen kandidaat…

  Ik wilde dit toch ff kwijt…

  Groet…

    /   Reply  / 
  1. ..

   Zoals het hoort toch? Het gaat toch om ‘de x-factor!!!!!!’

     /   Reply  / 
   1. Stan

    Idd, je hebt helemaal gelijk! Maar wanneer realiseren de anderen mensen dit zich?

      /   Reply  / 
 156. Richard

  Ik zeg het nogmaals. SUMERA WAS GEEN PUBLIEKSLIEVELING, dus ga gordon niet de schuld geven!!!!

    /   Reply  / 
  1. ..

   ach man gordon vond sumera gewoon een te grote concurrent tegenover bad boyz. nou die blanke van bad boyz kan wel aardig zingen maar die getinte écht gewooon NIET.

     /   Reply  / 
  2. mudanza

   Marktkoopman Cornelis Heuckeroth , alias Gordon stuurt supertalent naar huis: wie is er hautain??
   Cornelis kan beter op de markt blijven, tenminste als hij appels van peren weet te onderscheiden.

     /   Reply  / 
 157. mudanza

  Sumera heeft een stem van wereldklasse en is een uniek one of a kind talent, die het ook internationaal heel goed zal doen. Gordon en Erik moeten zich inderdaad schamen.

    /   Reply  / 
 158. Tuutjepuutje

  Weet je wat het is,
  Kelvin is echt een schatje, die liet meer zien dat hij er zo graag ik wilde blijven. sumera hield zich stil en er viel niks van haar hoofd af te lezen. Ze is een geweldige zangeres en heeft op dit moment veel meer kans op een carriere in de zang industrie dan kelvin.

  Maar er is gisteren niet gestemd op wie de beste is, maar wie verdient het meer. op persoonlijke redenene is er toch voor kelvin gekozen, en dat snap ik. ik ben het er niet mee eens, maar ik gunde het kelvin ook meer. Sumera ken ik niet, ik weet niks van haar. Als zangeres moet je zalen vol kunnen krijgen die daar staan om jou talent maar ook om jou persoonlijkheid. aan het begin zag het dit meer bij Sumera, misschien dat de zenuwen haar te veel werden? De jury vind ik kinderachtig behalve Angela, zij is cool!

    /   Reply  / 
  1. Rob

   wat een onzin, je doet je naam eer aan. Het gaat niet om gunnen of een schatje, maar om kwaliteit

     /   Reply  / 
 159. paul

  Elke grote artiest heeft zo z’n ‘ding’ Sumera heeft haar look, haar charmes en haar fantastische mooie stem. En is Jaap ook niet een beetje saai als die niet zingt, nou dan ! Stacy ga er maar mee aan de slag. Dit wordt een topper. Bijna iedeeen in mijn omgeving is die mening toegedaan. Wanneer kan ik de eerste plaat kopen.

  gr, paul

    /   Reply  / 
 160. Lisa

  Ik vind het echt gewoon BELACHELIJK dat Sumera er uit is. Ik heb nog nooit zoveel reacties gezien als er iemand uit is van x-factor, dat is toch niet zomaar! Sumera is er gewoon uit zodat Gordon geen concurentie meer heeft voor de bad-boyz. Ik weet zeker dat Kelvin het progamma niet gaat winnnen. Maar Sumera had een erg grote kans gehad! Ik denk haal Sumera toch terug in de race of vraag haar voor een contract. Al had ze ergens in Amerika ofzo gewoond dan was ze denk ik gewoon echt heel erg beroemd geworden! Ze is ongeloofelijk mooi, een mooie bijzondere stem, en zeker NIET arrogant. Na dat Sumera er nu uit is, voor mij geen x factor meer. Ik vind jaap en maaike ook erg goed. Maar sorry hoor! Sumera eruit??? Zij was en is gewoon de beste!!

    /   Reply  / 
  1. Romy

   Helemaal mee eens!

     /   Reply  / 
   1. Stan

    Kan ‘t alleen maar nog beamen wat je stelt… We gaan nu maar voor Jaap of Maaike. Iets anders zit er gewoon niet op als je tenminste voor de echte vocale kwaliteiten gaat. Mijn nummer 1 was en blijft toch Sumera….!
    En laten we eerlijk zijn Gordon uit nogal frequent flinke tegenstellingen! Zo zijn bij de sing-off’s belangrijk volgens hem om te kijken of iemand zich op professioneel muzikaal vlak staande zou kunnen houden in een leven na de x-factor. En dan wordt een goede sing-off niet direct na dat enkele optreden gekeken. Maar veel verder! En nu blijkt het maar weer dat die zichzelf wel laat verleiden om naar enkel de sing-off te kijken.
    Helaas doorloopt de underdog bij elke stemprogramma langer door als de echte kwalitatieve goede kandidaten. Jammer, naar helaas waar!
    En ik hoop toch echt dat Stacey Sumera contractueel onder haar hoede neemt en de rest van de jury laat zien dat ze de juiste finalekandidate de laan hebben uitgestuurd! Sumera heeft naast Jaap, Sarina, Maaike en Daniëlle de internationale commerciële stemmen van het gehele clubje. Als Gordon en Eric de kans zullen krijgen om Jaap danwel Maaike eruit te kunnen stemmen zal dat ook abrupt gaan gebeuren. En idd, zo krijgen de mindere lieden onder hun een betere kans op een finaleplaats…

    Maar goed, om kort en krachtig het te resumeren : Ik ben het met je eens!

    Groet

      /   Reply  / 
    1. mudanza

     X-factor gewoon boycotten

       /   Reply  / 
  2. Aliza

   Sumera hoorde zeker in de finale. Maar mijn persoonlijke favoriet was ze niet. Zou nooit een cd van haar kopen en ik zou ook niet op haar gestemd hebben. Ze straalt geen plezier uit en ze reageerde altijd zo lauw op lovende kritiek. Werd ze de hemel in geprezen, keek ze nog als een uitgeknepen citroen. Herinner me dat Stacey ook eens zei dat ze haar door elkaar wilde rammelen.

     /   Reply  / 
 161. GUMA

  Sumera eruit is natuurlijk erger dan droevig. Ieder zijn of haar mening over het optreden van de jury. naar mijn idee “vreemd proffesioneel”. Gordon die met name bezig is met zelfroem (ten koste van anderen) dit alles in het kader van het zoeken naar nieuw talent. met het afscheid nemen van o.a. Sumera, en ook Danielle/ Sarina bewijst de jury en ook stemmend Nederland dat kwaliteit niet gezien wordt. Gelukkig kunnen we allemaal naar het concert van de toppers. dat is pas kwaliteit!! Plat vermaak. ( wisten we dat al niet bij voorbaat?)

    /   Reply  / 
 162. Mina

  Ikweet zeker dat Stacey haar een contract aanbied bij haar platenlabel! Dat zei Stacey al, Stacey gaat écht bewijzen dat Sumera dé nieuwe wereldster kan worden!!

    /   Reply  / 
 163. Piet

  Vreemd zo’n talentenjacht waarbij steeds de grootse talenten naar huis worden gezonden.

  Maar wie verzint dan ook zo’n belachelijke formule, waarin de juryleden zelf partij zijn en ook nog eens het laatste woord hebben als het er om gaat wie er uit gaat???

  Mensen, neem dit onzin programma niet als serieuze talentjacht, beschouw het gewoon als vermaak.

    /   Reply  / 
 164. LeonT

  Check hier deze prachtige compilatie/eerbetoon -filmpje van Sumera, en laat een berichtje achter.
  We zullen deze fantastische kandidaat niet vergeten!

  http://www.youtube.com/watch?v=FO7U6gDnebo

    /   Reply  / 
 165. Marion

  Wat een belachelijk dom gedoe!!!! Je zag al aan komen dat Sumera er uit moest om de weg voor Maaike vrij te maken,want let op die moet in de finale !!! Het zelfde gelde voor Danielle(wat een stem en de X-factor)en Sarina.Van hun twee gaan we nog heel wat horen.Alles is doorgestoken kaart en het gaat niet om talent dat is nu wel duidelijk.
  Voor mij is nu alles anders en de geloofwaardigheid helemaal weg.

    /   Reply  / 
 166. roy

  Sumera is de beste, zij is de enige die haar eigen sound heeft. De enige die van een lied een eigen song maakt. De enige die gevoel in een lied kan brengen. De rest zingt een tekst en probeert het, maar helaas. Het is goed dat sumera eruit is, nu kan ze voor haar zelf verder gaan. Met steun van Stacey komt het goed! Ook zonder haar, want ze is een internationale ontdekking. Een ieder die over haar uitstraling negatief praat is echt jaloers, want ze is mooi en kwetsbaar en heeft een gewelige stem. Het is doorgestoken kaart, want de bad boys waren met stip de slechtste. Helaas juryleden, jammer dat jullie niet voor talent gaan. Ook jullie zitten in een tunnelvisie. Jullie hebben al voorhand getracht sumera de slechtste te laten lijken, erg opzichtig!
  Sumera, kop op. De wereld is hard, maar vecht en je komt er!

    /   Reply  / 
 167. joris

  pff 321 reacties!
  ik gok op een stuk minder kijkers volgende week voor Xfactor. de 3 beste zijn er al uit en het lijkt inderdaad op tactisch stemmen dit.

    /   Reply  / 
 168. Anne

  oh nog 1 ding: zullen we echt x-factor boycotten? en allemaal volgende week NIET kijken. Ik zou het zo’n lacher vinden als x-factor volgende week nauwelijks kijkers trekt. Ik vind het ook zo zonde dat de deelnemers van x-factor de dupe worden van de strijd tussen de juryleden.

    /   Reply  / 
  1. Rein

   Ik ben in ieder geval van plan niet meer te kijken…. ik heb weinig met de resterende deelnemers, 3 ervan hadden allang naar huis gemoeten.

     /   Reply  / 
 169. jeroen

  sumera en kelvin stonden niet voor niks in de sing-off nederland heeft ze daarin gestemt. Ook al is sumera een geweldige zangeres en geeft iedereen de schult aan de jury nederland heeft haar in de singoff gezet. de jury kan er dus weinig aan doen en ik geef wel toe kelvin was wel geweldig tijdens die singoff. maar over het algemeen heeft sumera echt veel beter gepresteerd.

    /   Reply  / 
 170. Isabel Blanco

  Het grootste probleem dat Sumera had was haar coach, die heeft verzaakt en er niet uitgehaald wat er in zit. Ik werd gisteren banger en banger voor Sumera omdat liedje 1 slaperig was door toedoen van Stacy en bij liedje 2 pakte ze het publiek niet……… doodzonde, talent heeft ze wel maar zoals Gordon het zei: houding en blik moeten echt veranderen, je bent een fantastische zangeres (dus lieve allemaal, Stacy d’r eigen schuld die heeft een van de beste talenten letterlijk zelf de show uit gejaagd, dom dom dom dom dom…………… )

    /   Reply  / 
 171. [email protected]

  Gordon is gewoon bang dat die verliest van sumera ik haat hoe nederlandse stemen kijk naar u.s.a ze doen gewoon eerlijk

  je hebt almaal van die magool over fake gordon die bitche ik ga niet meer kijken naar die onzin

    /   Reply  / 
 172. Rob

  Ik ben blij dat ze eruit is. Ze is gewoon een arrogante trut die netalsof ze zo zenuwwachtig is,Gordon had gewoon gelijk.Alleen nu moet Dony eruit. 1.Jaap 2.Maaike 3.Kelvin/BadBoys

    /   Reply  / 
 173. Lia

  Puur op basis van de sing-off vind ik dat Kelvin het verdiende om door te gaan, want hij haalde echt alles uit de kast, daar waar het tweede optreden van Sumera weinig toevoegde aan het eerste. Kelvin zong alsof zijn leven er vanaf hing, Sumera vertrouwde volgens mij te veel op haar favorietenrol dat ze toch wel door zou gaan.
  Dat gezegd hebbende, vind ik dat op de overall prestaties Sumera het verdiende om door te gaan, omdat ze in de liveshows beter heeft gepresteerd dan Kelvin. Ik vind Angela Groothuizen een topwijf -ze was mijn favo Dolly Dot uit mijn kindertijd- maar ze slaat met Kelvin de plank keer op keer mis. Met een nummer als Mr. Bojangles was hij veel beter uit de verf gekomen en ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat ze hem tijdens de filmeditie niet Everlasting Love van Jamie Cullum met piano heeft laten zingen. Want dat is waar zijn talent zit, niet in liedjes van Intwine en de Bee Gees… dus Ans… mocht je dit lezen :-)
  Ik vermoed ook dat Sumera toch wel het slachtoffer is geworden van strategisch stemmen van Eric en Gordon. Sumera’s exit betekent meer kans voor Dony en Bad Boys om de finale te halen.
  Dony had er voor mij gisteren uit gemogen, maar goed…
  Ik vond overigens de sneer van Stacey aan Kelvins adres na de sing-off niet echt nodig; ze had ook haar stem voor Sumera uit kunnen spreken zonder Kelvin af te breken en ik vond het klasse van Angela dat ze zich niet tot dat niveau verlaagde.

    /   Reply  / 
 174. Margreet

  Het is te belachelijk voor woorden! Ik vindt dat Eric als platenproducer zijn naam helemaal te grabbel legt nu hij kiest voor een Kelvin die inderdaad een leuke show neerzet, maar m.i. was dat meer zijn afscheidsfeestje en zo hadden de jurymannen dat ook moeten zien. Maar nee, ze laten zich verblinden en laten de beste gaan. Ongelooflijk!!
  En ik vindt de hetze van Gordon tegen Sumera ook belachelijk: zoals hij de kijkers beinvloedt met te zeggen dat Sumera iets heeft wat hem niet bevalt… Als je dat maar vaak genoeg zegt gaat de kandidaat zich vanzelf anders gedragen en het publiek loopt zowiezo dom genoeg achter zulke juryleden aan. Sumera is onzeker en dat verbergt ze m.i. achter die blik, maar Gordon hangt daar een oordeel aan, en nu zagen ze de kans schoon haar te lozen.
  Voor mij is het hele X factor gebeuren over en uit..!
  belachelijk! de enige die goed jureerd is Angela!
  Ik hoop dat Stacey een plaat maakt met Sumera!
  Dit kost Xfactor kijkcijfers, en als het aan mij ligt sms er helemaal niemand meer!

    /   Reply  / 
 175. Margreet

  mee eens Lia, Angela reageerde klasse en was absoluut van slag toen Sumera eruit was. Zij ziet blijkbaar als enige wel de talenten zonder te kijken naar haar eigen kandidaten. Stacey was oprecht ongerust na het optreden van Kelvin en zag de bui al hangen, maar ze had geen sneer hoeven uitdelen.
  Gordon en Eric zijn gewoon zielig aan het oorlogje spelen wie gaat winnen en luisteren helemaal niet meer objectief. Iets wat Angela nog steeds wel doet.
  Ik vind dat je je als platen baas zoiets helemaal niet kunt permiteren.
  Laten we weer teruggaan naar 4 juryleden die álle kandidaten beoordelen zonder verantwoordelijk zijn voor enkele daarvan. Gordon en Eric bewijzen eens te meer dat ze er niet boven kunnen staan maar domweg achter hun eigen toko aanlopen!
  walgelijk.
  Sumera: ik wens je alle goeds en blijf alsjeblieft in jezelf geloven!!

    /   Reply  / 
 176. scott

  Wow wat een drama zeg het lijkt wel een nationale tragedie het is natuurlijk maar een tv programma.Maar eerlijk is eerlijk op basis van talent had Sumera er niet uit gemogen.Maar mensen lijken ook te vergeten dat X factor een programma is die draait om een strijd tussen 4 juryleden en niet zoals Idols aleen maar draait om de talenten.Het roepen om boycotten van x factor is natuurlijk onzin sumera heeft weinig stemmen van het nederlandse publiek gekregen anders zat ze niet in de sing off.Jammer voor Sumera maar blijkbaar was ze toch niet de publieksfavoriet zoals iedereen riep want uiteindelijk heeft niet alleen de jury maar ook het publiek haar laten vallen.

    /   Reply  / 
 177. Exotx

  Via deze weg wil graag mensen op weg helpen om een paar zaken uit de wereld te helpen.

  X Factor is heel erg manipulatief en onbetrouwbaar, maar wel leuk ernaar te kijken hoe goed het is opgezet.

  Zoals een heleboel mensen al op de hoogte zijn is dat muziek momenteel niet echt verkoop en hierdoor hebben de grote platenbazen o.a. Sony BMG grote financiële problemen.
  In samenwerking met RTL word muziek in een concept als X Factor verkocht, doormiddel van de zo vele sms-jes om op je favoriete kandidaat te kunnen stemmen en te downloaden.

  Voorbeeld 1

  Laatste aflevering dat Sumera Espinel eruit ligt heeft niks te maken met de hoeveelheid stemmen, alleen om het simpele feit dat zij aangaf “ als de winnaar al bekend is, heb ik niks te verliezen”
  Heel erg frappant uitgerekend zij die eruit vlieg!

  Voorbeeld 2

  Jury leden, Eric, Stacey, Angela en Gordon, al deze 4 jury leden hebben artiesten tot hun beschikking, alleen vind ik het jammer dat het niet echt meer om de artiesten en kwaliteit draait.
  Bij zo een talenten jacht ga ik ervan uit dat altijd de beste wint, alleen vind ik het heel erg verdacht als 4 jury leden die elk met een kandidaat in de finale eindigt.
  Zo een finale is niet van te voren te voorspellen maar wel van te voren regisseren, en zeker niet als 4 jury leden met een kandidaat in de finale strijden voor de eerste plaats.

  Voorspelling winnaar X Factor 2010

  Bij deze kan ik jullie mededelen dat de finale plaats gaat vinden tussen: Angela/Jaap, Stacey/Maaike, Eric/Donny en Gordon/Badboyz.
  Kevin zal bij de eerst volgende aflevering niet halen, vanwege het simpele feit dat Angela niet twee kandidaten in de finale mag hebben, anders is het moeilijk te verkopen voor de kijkers.

  Uiteindelijk gaat Jaap de finale winnen!

  Dit heeft echt niet te maken met de aantal stemmen, maar een groot opgezette marketing concept.

    /   Reply  / 
 178. Peter

  Op zangkwaliteit is het een vage uitslag. Maar op basis van alleen de laatste optreden, the battle tussen Kelvin en Sumera, haalde Kelvin alles uit de kast. Sumera had een fout lied gekozen, duurde veel te lang voordat er tempo in kwam.

  Wat me wel verbaasd is dat ik denk ik het een strijd tussen Kelvin en Donny had moeten zijn. Want Donny kan gewoon niet beter. Als zo’n persoon echt wel dan had hij de afgelopen maanden wellicht flink aan zijn conditie moeten werken (of meer).

  Mensen die zeggen dat ze niet meer kijken. Jah dan had je op die andere moeten stemmen. X-factor is overigens in tegenstelling tot idols ook meer een tactisch spel. Voor Gordon en Eric, is dit een goede zet is. Maar goed je moet zelf denken stel dat je zelf mee deed als coach, dan wil je toch ook winnen. Dan doe je zo richting de finale ook de op papier de tegenstander met meer kwaliteit eruit. Dat is het spel. Idols is dat niet dan hebben de juryleden geen eigen belang. Dat moet je als kijker begrijpen, dat is het spel.

    /   Reply  / 
 179. Marion

  Ik ben het helemaal met je eens. Het is een groot spel. Het gaat niet om talent !!!

    /   Reply  / 
 180. Isabel Blanco

  It is all in the game dat is waar, de jury heeft belang tot aan de finale en dat is een feit he. Tis jammer voor Sumera, prachtige stem, groot talent, maar haar coach had haar moet leren omgaan met publiek en camera, afgelopen vrijdag bleek dat HET manco te zijn, de week ervoor was dit al pijnlijk zichtbaar door verkeerde keuze van muziek en niet leren omgaan met het publiek, want wat willen wij zien??? Iemand die ons allen raakt via de camera en de zaal op zijn kop. Als je dan boos gefrustreerd de singoff in moet de jury met je ogen min of meer verwijt dat ze staat heb je verloren……. En vergeet niet dat voordien wij als publiek haar in de singoff hebben gezet om hetzelfde, houding!!! Stem is leuk maar…………. diva’s hebben we genoeg

    /   Reply  / 
 181. AJ

  Helemaal eens met het hierboven genoemde.
  maar zeg nou eerlijk Dony had eruit gemoeten.
  Jaap Maaike Bad Boyz Finale

    /   Reply  / 
 182. Laila

  Dony had er al een paar weken geleden uit gemoeten. Het is een aanfluiting dat hij er nog in zit en dat andere, betere kandidaten eruit zijn gestemd. Dit maakt het programma volledig ongeloofwaardig!

    /   Reply  / 
 183. ron

  Wat een mensen, wat een meningen……en wat een fantastisch programma.
  Maar….het moest eens fout gaan. Een doorslaggevend jury lid die NIET op zijn eigen kandidaat stemt is niet logisch en dus een manco in de programmaformule. Natuurlijk is het een heerlijk amusements programma maar toch niet geheel ‘onschuldig’ gezien de persoonlijke belangen van de deelnemers. Dat dit kon gebeuren wist men bij RTL en is hen kwalijk te nemen.
  Echter er is geen sprake van ‘doorgestoken kaart”, want het haalt het enthousiasme weg bij zeer veel kijkers en dat is natuurlijk nooit hun bedoeling.
  Uit betrouwbare bron kan ik mededelen dat de volgende X Factor een andere jury procedure kent waarbij belangen van jury leden niet meer meetellen.
  Het programma zelf (RTL) heeft geen enkel belang in de uitkomst en ook hebben de jury leden (gezamelijk) geen belang.

  En Sumera…..die gaat het echt helemaal maken en ook zonder Stacy.
  Deze parel (en ik ben niet uitgesproken fan) heeft nu al aanbiedingen op zak.
  Toch…..allemaal maar kijken volgende week, al was het maar voor de programmamakers.

    /   Reply  / 
  1. mudanza

   de programmamakers hebben dit debacle zelf veroorzaakt (!): voor veel kijkers is de lol er zo lanzamerhand wel goed af. Als er de volgende keer een andere juryprocedure wordt gekozen dan moet er gelijk even om worden gekeken naar een andere jury (exit cornelis en erik): die meiden handhaven

     /   Reply  / 
   1. Rein

    het is ook niet alleen Sumera, de afgelopen weken zijn gekenmerkt door het naar huis sturen van de betere deelnemers… het naar huis sturen van Sumera was voor mij de bekende druppel die de emmer deed overlopen. Zowel Kelvin als Bad Boyz hadden allang naar huis gemoeten.

      /   Reply  / 
 184. maria

  Zojuist Sumera gezien in Live for you (voorheen live and cooking. Wat zong ze weer mooi en wat is ze mooi.
  Volgens de boys band was ze absolutely perfect! Helemaal mee eens! Ongeacht alle negatieve opmerkingen hierboven.
  Carlo wist de vinger op de zere plek te leggen: Nederland stemt altijd op de underdoug! En zo is het.

    /   Reply  / 
 185. Ton

  Waardeloos hoor om het grootste talent naar huis te sturen tijdens een “talentenwedstrijd”. Die Gordon nam ik al niet meer serieus, maar ook Eric van Tijn als zgn kenner neem ik nooit meer serieus. Sumera is een toptalent, met internationale alure…. zij had absoluut in de finale moeten staan. Maar bij de eerste de beste herkansing wordt ze om puur strategische redenen weggestuurd. Bah. Ik sms nooit meer; het is toch totaal ongeloofwaardig geworden dit programma. Sumera, maak maar snel je eerste single… staat binnen een week op nr 1!

    /   Reply  / 
 186. Rosaly

  Een rondrennende Kelvin de voorkeur geven boven een subliem zangtalent. En dat gezeur van Gordon over haar zgn arrogante blik, slaat nergens op. Wat een mensenkennis heeft hij zeg. Sumera is eerder verlegen dan arrogant en ze heeft een hele pure en authentieke uitstraling. De sublieme X factor dus en een gouden stem. Kunnen we de jury ook wegstemmen?

    /   Reply  / 
  1. Rein

   Chantie, ze is eruit, en je broertje zit er nog in. Ga je bevooroordeelde mening ergens anders ventileren, ergens waar het ook iemand interesseert.

     /   Reply  / 
 187. Chanti

  Rein, het is CHANTI en ik bepaal zelf waar ik mijn ‘bevooroordeelde mening’uit. dus hier ook.

  en dan nog wat vooroordeel niet. want vind dat Jaap of Maaike mag winnen hoeven de Badboyz niet te zijn hoor!
  dus ga je bezig houden met andere dingen:)

    /   Reply  / 
  1. Rein

   Chianti… ook leuk :)

     /   Reply  / 
 188. Roel

  Over Jaap horen we alleen maar lovende kritieken. Maar Jaap kan geen internationale ster worden. Geen TV show die hem volgend jaar wil hebben. Jaap moet gewoon zijn studie afmaken. De camera houdt niet van Jaap, (kan Jaap ook niks aan doen)
  Maaike is ook al niet de nieuwe “Willeke Alberti”. Ik vond de “wilde” versie van Maaike uit de eerste shows sterker. Had meer energie. Ze is geen Marilyn-achtige showgirl.
  Doni (Doni Donut) geeft tenenkrommende interviews over zijn pappie en mammie. Dat noemen we hier een “slapjanus”. Vinkje bij “ongeschikt”.
  Bad Boys is leuk maar Nederland is een “polonaisefeesten” “dancefeesten’ en “piratenfeesten” land, daar moeten ze straks hun centjes verdienen. R&B muziek is produkt voor kleinere markt.

    /   Reply  / 
  1. Gijs

   Ik vind qua zang en performance sowieso Nikki, Nathalie en Charlene van Idols 4 nog steeds met kop en schouders boven al deze Xfactor kandidaten uitsteken. En qua zang Lisa van Xfactor vorig jaar. Dit jaar kunnen de meesten wel zingen (in tegenstelling tot de meeste Popstars kandidaten ;-) ) maar niemand heeft echt een sterke uitstraling of maakt iets los bij mij. Nog geen jurylid zien huilen van een mooie stem of optreden…

     /   Reply  / 
 189. furkan

  Hallo, erg jammer dat sumerea eruit ligt maar het is nou eenmaal zo we kunnne de tijd niet meer terugdraaien, maar weet iemand of er nog een idol 5 of x factor 4 komt? of so you wanna be a popstar of gwn popstars ? wilt iemand me dat laten weten?

    /   Reply  / 
 190. maria

  Nou Furkan, reken daar maar op. Zolang er nog van die hoge kijkcijfers worden gehaald wel.

    /   Reply  / 
 191. Pingback: Gordon: Misschien moet Sumera meedoen aan The Voice | Zappen

 192. jaan

  Ze heeft een mooie stem, een mooi gezicht. Maar oh zo saai. Viel elke keer in slaap als ze moest zingen.

  Dit is de xfactor. xfactor betekend uitstraling en entertainment. Jah en die heeft ze nu net niet.

  Mischien moet ze de volgende keer meedoen aan de xfactor voor jankerds.

    /   Reply  / 
  1. Rein

   gezien het aantal reacties zou ik toch eerder concluderen dat ze wel degelijk de x-factor heeft, anders maakte geen mens zich druk of ze er nu wel of niet uit was…. even nadenken voordat je wat gaat posten.

     /   Reply  / 
 193. mudanza

  Nog nooit zo’n wanstaltige vertoning meegemaakt op tv. Zijn er twee van die droplullen die, (kennelijk vanwege andere belangen) de beste kandidate naar huis sturen. Dit levert honderden boze reacties op op de site van x-factor, die er dan zonder pardon padoes door de moderators weer worden afgegooid. Als RTL de interactie met het publiek zo op prijs stelt dan kunnen ze zo langzamerhand die hele site wel van internet halen, want die moderators zijn 24 uur per dag bezig om de kritiek er van af te goooien. Honderden en honderden reacties zijn inmiddels geweerd. Hoezo interactie met het publiek: je mag meedoen in de grote applausmachine en vooral bellen op kandidaten want dat levert RTL de miljoenen op. Voor het overige wordt je behandeld als een imbeciel. En hoe live zijn die live’shows eigenlijk als Maaike opmerkt dat ze hoopt dat Twente landskampioen zal worden, terwijl op dat moment Twente al lang landskampioen is.
  X-factor zou accuut van van de tv moeten worden afgehaald en mag ook nooit weer terug komen op tv. Het is een al en manipulatie en oplichting en met het vinden van talent heeft het al lang niets meer te maken.

    /   Reply  / 
  1. Chanti

   Wel gek dat ik dan elke vrijdag avond van half 8 tot uur of 12 in de studio zit he!! als het niet live is!

     /   Reply  / 
   1. Rein

    ach jij leeft wel vaker in je eigen droomwereldje Chianti ;)

      /   Reply  / 
    1. Chanti

     hopeloze:D het is duidelijk te zien dat jij geen leven hebt!

       /   Reply  / 
     1. Ruud

      Hey Panty…..schreef je zelf niet dat we afwijken van het onderwerp X-factor…hou je er zelf dan ook aan…..

        /  
   2. maria

    Hello Chanti,
    Als jij iedere vrijdag in de studio zit bij de liveoptredens vraag ik mij toch af hoe jij de acts kunt beoordelen. Je hoort er n.l. niets vann. Ben er zelf ook 1 keer geweest. Maar wat een herrie. Je hoort er echt niets van. Al die mensen die daar zo juichen, doen dat omdat het hun “idool” of familie of kennis is. Natturlijk goed dat jij je broer aanmoedigt uiteraard.

      /   Reply  / 
  2. mudanza

   Gordon heeft een nieuw achteraf excuus bedacht : Sumera zou niet de gunfactor hebben……..o?
   gunfactor???????? En heel Nederland maar denken dat het om de X-factor ging! Als Gordon dan zelf wel de gunfactor heeft dan kan íe deze beter tegen zijn hoofd houden en de trekker overhalen….

     /   Reply  / 
 194. furkan

  komt er een x factor 4 ? of een idols 5 ?:D

    /   Reply  / 
 195. Missy

  Jullie kunnen allemaal wel zeuren op de jury, maar sumera had blijkbaar niet genoeg x-factor om genoeg stemmen te krijgen zodat ze niet in de sing off hoefde te staan.

  Volgens mij heeft bijna niemand die vind dat al het goede talent eruit gaat, zelf gestemd op die goede talenten. Blijft over, de mensen die wel stemmen, stemmen op wie ze LEUK vinden, niet perse wie ze goed vinden.

  Mensen met de x-factor hoeven niet perse de meest talentvolle te zijn. Er zijn genoeg talentvolle mensen die ‘het’ niet hebben.

  Het programma HEET X- Factor, niet wie heeft de meeste zangtechniek en potentie. Wie heeft de x-factor, wie brengt het nu? EN waar STEMT het volk op?

  de deelnemers die in de sing off belanden krijgen de minste stemmen van het publiek.

    /   Reply  / 
  1. maria

   Nee Missy, je hebt het mis! Haar ouders zijn terug naar Spanje. En het wordt dan een beetje te duur om dan zoveel SmS jes te sturen.
   Denk je nu echt dat het allemaal Nederlandse kijkers zijn die al die SmS jes sturen? En natuurlijk hebben andere kijkers weer gedacht dat ze wel genoeg stemmen zou halen zoals iedere keer tot nu toe. Zo werkt het nl. ook!

     /   Reply  / 
 196. Aimee

  Nou maar hopen op een finale tussen Jaap en Maaike.
  Ik vond Kelvin slechter dan Sumera zingen maarrrrr er is wel iets raars met Sumera. Het is een mooie meid maar ze staat te zingen alsof ze onder schot gehouden wordt. En ik werd ook gek van haar slachtofferblik tijdens de jurycommentaren. Dan gààt het ook een keer mis. Gordon; die ik altijd erg eerlijk vind in zijn commentaar – kon daar denk ik ook niet meer zo goed tegen. BadBoys zijn wel vermakelijk maar niet zo goed en Dony mag volgende keer met z’n ouders af door zijdeur. Helaas heb ik dit jaar niet de favoriet zoals ik dat vorig jaar met Lisa had.
  Toch een geinig programma.

    /   Reply  / 
 197. Anoe

  Stacey maakte nog de opmerking dat zij ervoor gaat zorgen dat Sumera aan de top komt… Nou ben benieuwd wat zij van haar woorden gaat waarmaken.

  Trouwens,dat ´´ arrogante´´ blikje van Sumera klopt inderdaad,ik heb het al door sinds de eerste life shows. Maar ik denk niet dat zij dit express doet.Voor de mensen die dit niet doorhebben, kijk de filmpjes terug van xfactor en zie hoe zij reageert als de jury haar commentaar geeft / zelfs bij goed commentaar / blijft ze op dezelfde manier kijken,je ziet biijna nooit een brede lach. Maar altijd strikt naar voor kijkende met haar ogen.

  Maarja, dit is haar nooit verteld,dus dat Gordon haar nu de eerste keer ermee confronteert en haar er dan meteen uitzet.. is heel gemeen,dat laat zien dat hij gewoon minder concurrentie wilt.Je had haar er ook op kunnen aanspreken gordon en DAARNA kijken of ze nog door zou gaan met haar ´arrogante´´ blik .

    /   Reply  / 
  1. maria

   Anoe, Heb je er wel eens bij stil gestaan dat het niet zo eenvoudig is om te luisteren naar iemand die niet de taal spreekt die jij dagelijks spreekt. Dan moet je je concentreren. Zeker als je voor de camera’s staat. Dat is extra moeilijk want je vraagt je onwillekeurig af of je wel goed overkomt. En als je iedere keer commentaar krijgt over letterlijk alles, De ene keer ben je te onzeker en de andere keer te arrogant, dan weer te stil dan deugt je blik weer niet. Mag je dan a.u.b. proberen om niet onzeker over te komen? Kijk eens naar Madonna d’r blik. (Niet mijn ster) maar bij haar was het een pré!

     /   Reply  / 
   1. Rein

    Ach Gordon zou Madonna ook weggestemd hebben hoor als het niet in zijn straatje had gepast ;)

      /   Reply  / 
   2. mudanza

    Maria heeft hersens en empathisch vermogen: mooie combinatie

      /   Reply  / 
    1. maria

     Bedankt Mudanza,

     Je maakt mijn hele dag goed!!!

       /   Reply  / 
     1. mudanza

      Graag gedaan Maria: iemand met jouw kwaliteiten kunnen ze vast wel gebruiken bij RTL (en overal elders)

        /  
 198. mudanza

  Het is voor mij onbegrijpelijk waarom die Gordon nog niet uit de jury is gezet. Ik heb de rock-uitzending nog eens bekeken en zijn commentaar n.a.v. het optreden van Sumera. Sumera trad hierbij op in een zelf gemaakte oufit/ creatie (heel mooi gedaan!) en dan maakt Gordon van die dierentuingeluiden omdat zij er zo uit ziet. Ronduit schandalig en schofterig om iemand met weinig podiumervaring en die haar best heeft gedaan om er leuk uit te zien op zo’n kwetsende manier te beledigen. En tot slot maakte hij ook nog dubbelzinnige opmerkingen over het feit dat zij een ‘thuisnaaister’is. Schandalig om op die manier iemand zo in de grond te trappen!!! De programmaleiding had toen al lang in moeten grijpen en deze platvloerse idioot uit het jurypanel moeten verwijderen. Hoe komt het dat Nederland steeds hufteriger wordt vraagt de politiek zich af: dat komt dus door de exposure van dit soort platvloerse figuren op TV. Ronduit schandalig!

    /   Reply  / 
 199. Ruud

  Voor iedereen die hier commentaar levert even een vraagje….STEMMEN JULLIE ZELF EIGENLIJK WEL?

  Ik heb in het verleden op Jaap en Sarina gestemd (meerdere keren op 1 avond!). Echter op Koninginnedag heb ik X-factor gemist en helaas Sarina eruit, dat voorspelde ik al toen ik in de auto zat en via internet las dat ze als eerste moest (dubbel nadeel: 1e optreden en Koninginnedag) en het werd dus bewaarheid!!!! Waarschijnlijk omdat meer mensen die voorheen op haar gestemd hebben X-factor toen niet gezien hebben. Stemmen op je favoriet is dus belangrijker dan er alleen over praten of schrijven.

  Ik stem na het vertrek van Sarina elke week op Jaap en Maaike…….op dit moment zijn ze schijnbaar ook de 2 favorieten als ik alle commentaren overal lees. Echter dat ze favoriet zijn wil nog niet zeggen dat ze er al zijn. Als we allemaal nu gewoon blijven kijken en ook echt allemaal op Jaap en Maaike stemmen zullen ze ook in de finale komen. Er is heel veel commentaar op Dony en de Badboyz maar die hebben wel veel mensen die op hen stemmen dus als je die niet in de finale wilt zul je zelf wel moeten stemmen op bijv. Jaap en Maaike (of voor de enkele andere liefhebber Kelvin). Op deze manier voorkom je een uitslag zoals we die afgelopen vrijdag ook hebben gehad…..stemmen dus en niet alleen maar praten en schrijven!

    /   Reply  / 
  1. maria

   Nee Ruud, daar ben ik mee gestopt. Ik heb gemerkt dat dat weinig zin heeft. Zolang de jury de eindbeslissing neemt stem ik niet meer. Pas in de finale ga ik weer stemmen. Dan is de invloed van de jury niet zo groot meer.
   Daarnaast wil ik opmerken dat ik het ook nog eens heel irritant vind dat als ik echt genoten heb van een act/ nummer er vervolgens een commentaar van een jurylid overheen komt met de meest “lullige”opmerkingen. Dat bederft je plezier, vooral als je merkt dat die opmerkingen geplaatst worden om de eigen kandidaten beter naar voren te laten komen. Zolang de kritiek opbouwend is heb ik er geen enkele moeite mee. Juich ik zelfs toe. Dus helaas voor de kandidaten mijn stem en geld reserveer ik voor de finale. Maakt mij niet uit of het Jaap of Maaike is. Zijn allebei toppers. (Echte dus)

     /   Reply  / 
   1. Rein

    Idols was zo gek nog niet ;)

      /   Reply  / 
 200. juut

  Beste Ruud,

  Jouw commentaar ondersteun ik! Stém op je favoriet, niet langs de zijlijn staan en oordelen.
  Mijn puberdochter is een grote fan van de Bad boyz, die jongens zetten elke week een supergoede act neer en stralen energie uit, heel leuk om naar te kijken. En dus stemt zij op hen. En ik denk: vele tieners met haar!
  Ik denk ook aan de oproep van Dony in zijn laatste update: wees vriendelijk voor elkaar, scheld niet. Want dat trof mij op deze site zeer onaangenaam: dat de reacties soms zo venijnig zijn.
  Stop daarmee. Smaken verschillen…

    /   Reply  / 
  1. mudanza

   smaken verschilen inderdaad: als je de reacties daadwerkelijk had gelezen dan kun je constateren dat de meeste betrekking hebben op een discutabel juryoordeel: en wie gaat er nu nog stemmen als hun favoriet er op een onterechte wijze er uit is geknikkerd. Halverwege de rit is dit programma afgezakt tot bagger waarvan de honden nog geen brood lusten. Als heel Nederland zou kijken dan krijg je geheid problemen met de riolen want iedereen wordt er schijtziek van.

     /   Reply  / 
 201. mudanza

  p.s uw dochter moet vooral gaan kijken naar de bad boyz

    /   Reply  / 
 202. Pingback: Gordon woest op X Factor-collega’s om vertrek Bad Boyz | Zappen

 203. Margreet

  nou de Bad Boys liggen er ook uit…!
  En Kelvin wéér in de gevarenzone: mensen: Sumera hád er niet uitgemoeten!!
  Ik kijk niet meer. Het stemmen is sowieso belachelijk. Nederland stemt altijd voor de underdog en het echte talent laten ze schieten.
  Ik be helemaal klaar met die sms-programma;s!!

    /   Reply  / 
 204. Pingback: Martijn Krabbé: Ruzie jury X Factor valt best mee | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>