‘The Voice of Holland dè hit op tv-beurs Mipcom’

In de Franse badplaats Cannes vindt deze week de Mipcom plaats, een grote tv-beurs waar makers en zenders bij elkaar komen om zaken te doen. De absolute hit van Mipcom 2010 is The Voice of Holland. Dat vertelde Nederland 3-netmanager Roek Lips zojuist althans op Radio 1. “Op de Mipcom heb je altijd een grote screening met nieuwe programma’s die op dat moment als hoogtepunt worden gezien. The Voice wordt daar wel gezien als dè hit van deze Mipcom.”

Het succesverhaal is dan ook redelijk ongelofelijk; kijkcijfers die hard oplopen tot 2,7 miljoen kijkers bij de derde aflevering afgelopen vrijdag en een – naar verluidt – roodgloeiende telefoon bij Talpa in Laren met geïnteresseerden uit het buitenland. Verschillende kenners uit de mediawereld, zoals Paul Römer (ex-Endemol) en Paul de Leeuw noemen The Voice of Holland al dè nieuwe stap in het genre auditieshows/talentenjachten.

In de showreel op de Mipcom die Lips aanstipte zaten overigens ook drie andere Nederlandse formats, waarvan er twee voortkomen uit TV Lab, de themaweek op Nederland 3 met louter pilot-uitzendingen. “Upside Down zat er ook in. Van formathandelaar Absolutely Independent begreep ik dat daar heel veel belangstelling voor is. En ook over 10 Ways to Turn You On wordt veel gesproken.” Laatstgenoemde werd gepresenteerd door Nicolette Kluijver en maakte in Nederland niet bijster veel los. 10 Ways to Turn You On is eveneens afkomstig van Talpa.

Later deze week op Zappen.blog.nl meer nieuws over de verrichtingen op Mipcom 2010.

Zie ook:
- John de Mol verkiest opnames The Voice boven Mipcom
- John de Mol denkt The Voice snel aan buitenland te slijten
- Upside Down uit TV Lab krijgt definitief vervolg
- TV Lab dag 4: Upside Down + 10 Ways to Turn You On
- Toekomstplannen Paul Römer nog ongewis

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “‘The Voice of Holland dè hit op tv-beurs Mipcom’

 1. David

  Daar hoor je HenkJanSmits dan weer niets over zeggen he, via Twitter :) . Want hij zit in Cannes nu voor die beurs.

    /   Reply  / 
  1. Tim

   Inderdaad – hij heeft wéér ongelijk. Hij zegt telkens wat hij hóópt, maar een goede inschatting kan hij nooit maken.

     /   Reply  / 
 2. Jeffrey

  Het is talpa(/rtl4) gegund vind ik.

    /   Reply  / 
 3. ano

  Lijkt me leuk als er ook The Voice of America enzo komt!

    /   Reply  / 
 4. joris

  ja ik hoop ook op de the voice of america!! daar heb je natuurlijk nog veel meer one-day-flies en vergeten artiesten dan in nederland!! Wordt grote hit daar, gaat er ook zeker komen gok ik. Tot nu toe niet heel dom van RTL om de vrijdagavond als talentenavond weg te zetten

    /   Reply  / 
 5. jason

  Ik was ook opop MIP er wwaren wel meer absolute hits en niet alleen maar Talpa shows: )

    /   Reply  / 
 6. Pingback: The Voice of Holland kost 6,2 miljoen euro om te maken | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>