Eerste audities X Factor in Heineken Music Hall

X Factor gaat bij de eerste auditierondes het theater in, zoveel kon Zappen.blog.nl deze zomer onthullen. Zenderbaas Erland Galjaard wil graag weg uit de hotels en sfeer creëren bij de eerste rondes. Zelf ging ik er van uit dat auditanten dan voor een zaaltje met misschien 300 man uit zouden komen, eigenlijk zoals nu gebeurd met de selectierondes bij Popstars. Niets is minder waar. Wie deze december auditie doet voor X Factor 2011, moet bij zijn eerste auditie meteen optreden voor een volle Heineken Music Hall!

De HMH biedt plaats aan zo’n 5500 staande toeschouwers. Ik vermoed dat voor deze gelegenheid veel stoeltjes worden neergezet, nog altijd kunnen er dan meer dan tweeduizend mensen in de Amsterdamse concertzaal. Onder het publiek ongetwijfeld eigen aanhang, maar ook betalende bezoekers. Wie de winnaar van X Factor 2011 als eerste wil zien, betaalt 7,50 euro entree per opnamedag.

RTL meldt: “Na het gigantische succes in Engeland, moeten ook de Nederlandse talenten hun zangkunsten nu niet alleen ten gehore brengen voor de jury, maar voor een zaal vol publiek. De spectaculaire audities van X Factor vinden plaats in grootste muziektempel van Nederland, de Heineken Music Hall.”

De opnames vinden plaats op 4, 5, 7, 13, 14 en 15 december. De samenstelling van presentatie en jury is hetzelfde als vorig jaar, dus mèt Gordon erbij. X Factor is vanaf 28 januari te zien op RTL 4.

Overigens slaat RTL twee weken later opnieuw zijn tentenkamp op in de HMH voor de The Voice of Holland-concerten die tussen kerst en oud & nieuw plaatsvinden.

Zie ook:
- Eerste audities X Factor voortaan met publiek
- NLpop: Eind december The Voice of Holland in Concert in HMH
- Liveshows The Voice met Martijn Krabbé en Wendy van Dijk
- Liveshows The Voice of Holland goudmijntje voor RTL

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Eerste audities X Factor in Heineken Music Hall

 1. !#Michael#!

  Waarschijnlijk gaat dan ook de finale van The Voice of Holland in de HMH?

    /   Reply  / 
  1. sleurhutje

   Ga jij eens ff heel snel terug naar je mediacourantje rtl club blijf hier weg ajb

     /   Reply  / 
   1. !#Michael#!

    Pardon? Ik kom hier al langer dan jij denk ik hoor!! Ik kom al sinds 2005 op deze site!! En net als of jij iemand überhaupt kan verplichten ergens niet te komen! Mafkees!!

      /   Reply  / 
    1. Drama Queen

     Das dus al 5 jaar te lang

       /   Reply  / 
  2. Robbieboy

   Hey Michael, jij ook hier? haha. Ben benieuwd naar het nieuwe seizoen van de X-factor. denk dat de kijkcijfers een flinke boost krijgen na TVH

     /   Reply  / 
  3. StefanXVI

   In ieder geval ben je hier niet recent geweest, want dan had je geweten dat de finale van TVOH in Ahoy’ Rotterdam zou zijn.

     /   Reply  / 
 2. )Robert(

  Kaartjes zijn maar €7,50!

    /   Reply  / 
 3. Steffan

  Gezellige boel hier :D :P .. Ik vind het echt geweldig dat x-factor in de HMH komt .. :D Het is alleen zover weg bij mij :( als kwam ik elke dag..

  Ik ben een blog begonnen over xfactor.. xfactorupdate.web-log.nl

    /   Reply  / 
 4. Patrick

  X Factor UK doet dat ook sinds 2 jaar

    /   Reply  / 
 5. Tim

  Geweldig! En dit toont weer aan dat Rtl vele mijlen verder is!

    /   Reply  / 
 6. joris

  gezien het succes van HGT en The Voice (ook auditie met publiek) een slimme zet. Sowieso is het weer wat nieuws na 2 jaar oprij exact hetzelfde programma… Het maakt inderdaad stukke meer sfeer. Hopelijk doen ze ook wat aan die boring theaterrondes

    /   Reply  / 
 7. sylliej

  Ook raar:P
  1e auditie in HMH
  terwijl 1e auditie in Hilversum is dus 2e auditie in HMH pas

    /   Reply  / 
 8. Maurice

  Ik ben gistter naar de eerste auditie ronden, hier wat ik eer van vond: De lat van de jury ligt ontzettend hoog. Het niveau van de kandidaten ook. Mischien nog wel hoger dan tvoh! Gordon was weer terug op z’n Udols niveau, iets negatiever dus. De grootte van de HMH viel trouwens hartstikke mee. Maar jullie moeten dit echt kijken!

    /   Reply  / 
 9. piet

  het is leuker dan ooit

    /   Reply  / 
 10. piet

  wie wil dit nou niet zien

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>