Verrassende ontknoping TVOH: Johnny en Joan exit

Dan weet je wie er in de sing-off zitten: Nigel & Johnny en Esther & Joan. Ik maak hier op de bank de simpele rekensom dat dan Nigel en Joan wel afvallen, puur op de voorkeuren van de coaches. Maar de uitslagshow kent toch een verrassende wending als Nick & Simon hun protégé Johnny Rosenberg laten afvallen, geheel tegen ieders verwachting in. Want Johnny was toch één van de grote favorieten van Nick & Simon. Bij VanVelzen is het Joan Franka die niet meer terugkeert in de liveshows.

Met nog acht kandidaten in de strijd (per aflevering) begint The Voice of Holland echt spannend te worden. Als kijker begin je nu echt feeling te krijgen met de kandidaten en vorm je ook je favorieten. Hoewel de echte toppers natuurlijk zich allang van het peloton hebben afgesplitst – en die zitten vooral bij VanVelzen.

Joan Franka
Al vroeg in de avond is duidelijk dat daar de zwaarste klappen vallen. Joan Franka mag als derde optreden en doet dat niet al te best. Gevolg: haar commentaar klinkt al bijna als een afscheidsspeech. Wat een slordige drie uur later wordt bewaarheid. Joan legt het in de sing-off af tegen Esther Nijhove, die een werkelijk sublieme versie neerzet van If I Ain’t Got You van Alicia Keys.

Favorietenrol Lenny
Overigens opmerkelijk om te vermelden bij VanVelzen: de favorietenrol wordt deze week genomen door Lenny Keylard waar Ben Saunders tot nu toe als de gedoodverfde winnaar gold. Is dit met opzet gedaan vanuit het programma om iets van spanning toe te voegen, of is Lenny echt de favoriet? Vanavond deed hij Stand By Me. Op zich prima, maar het lijkt een trucje te worden, al die reggae-liedjes. Ik zou Lenny wel eens iets anders willen horen doen.

En nog even over Ben Saunders: hij wordt met zijn optreden van When a Man Loves a Woman vanaf moment één als een winnaar in beeld gebracht. De nummer 1-hitzanger krijgt daarmee een voorsprong op de rest van zijn concurrenten. Iets waar de kijker thuis bij denkt ‘Ben wint toch wel’?. Hoe dan ook; als hij dergelijke belegen liedjes blijft zingen, ben ik Ben-fan-af. Begrijp me niet verkeerd, ik zou het heel leuk vinden als Ben het Nederlands artiestenlandschap verrijkt, maar dan wel met een iets vlotter genre dan dit. En ik denk dat Ben dat zelf ook liever zou doen.

Nick & Simon
Bij het kamp Nick & Simon werd bij de uitslagshow erg krampachtig gedaan; moet Johnny Rosenberg of Nigel Brown nou doorgaan? Het lijkt een spek-en-bonen-besluit, aangezien Pearl de enige echte topper is in het kamp van Nick & Simon. Sterker nog; het mag een wonder heten dat Jennifer Ewbank automatisch door het publiek is veiliggesteld met haar kriebelliedjes. Liever had ik haar vanavond af zien vallen, maar de discutabele positie bezorgt haar blijkbaar toch veel (sympathie?)stemmen. Afijn, uiteindelijk is het dus Nigel die ook in 2011 weer optreedt in The Voice of Holland, terwijl hij in mijn beleving toch niet het niveau coverbandzanger overstijgt.

Optredens met artiesten
Ik heb verder ontzettend genoten van deze liveshow. Het niveau ligt hoog (zeker gemiddeld gezien!) en nu er wat minder kandidaten in de race zijn om de titel, is er ook ruimte voor experiment en samenzang. Liedjes met James Blunt en Alain Clark, en de coaches VanVelzen en Nick & Simon. Daar zit toch het onderscheidende karakter van de liveshows van The Voice of Holland ten opzichte van een Popstars of een X Factor. Goed, niet elk optreden komt evengoed uit de verf, maar Johnny Rosenberg treedt echt buiten zichzelf met James Blunt.

Komende vrijdag mogen de kandidaten van Angela Groothuizen en Jeroen van der Boom optreden – met een optreden van Duffy!. Daarna is het twee vrijdagen even geen The Voice of Holland op televisie (kerstavond en oudejaarsavond). Pas in 2011 wordt de spraakmakende talentenjacht hervat. Wie er uiteindelijk gaat winnen? Ik durf mijn linkerhand er nog niet om te verwedden. Zelfs nog geen pink of een vingertopje. Tot vandaag dacht ik echt dat Ben Saunders de titel zou grijpen, ook gezien zijn succes in de hitlijsten. Maar na vanavond… alles lijkt nog open te liggen. Ontzettend spannend!!!!!!!!!!!!

Zie ook:
- TVOH: Johnny Rosenberg wilde geen duet met James Blunt
- Alle berichten over The Voice of Holland
- Tranen bij TVOH: Shemsi en Sarina naar huis
- VanVelzen: Ik ga absoluut The Voice of Holland winnen
- Weer grote artiest in The Voice of Holland: James Blunt

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Verrassende ontknoping TVOH: Johnny en Joan exit

 1. Richard

  NEEEEEEE daar gaat mijn favoriet joan :( :( grrr

    /   Reply  / 
 2. PINHEAD

  Belachelijk dat Joan eruit ligt!! De zangeres met het meest eigen geluid! Wat een domme zet zeg van Roel! Esther is een hele goede zangeres hoor, maar ze is veel te inwisselbaar.
  Eerst al Sarina en nu Joan… Dom dom dom…
  Ik hoop zeker haar cd
  Nou dan ben ik maar voor Kim en Pearl, maar die zullen denk ik ook wel snel afvallen, want de besten moeten eruit blijkbaar…

    /   Reply  / 
 3. mike

  Thanks Herman, ben het (zoals elke week) helemaal met je eens. Vind het persoonlijk erg jammer dat Johnny eruit moest, Nigel schiet echt tekort, om over Jennifer maar te zwijgen. Die meid heeft al voldoende over zich heen gekregen ;-)

    /   Reply  / 
 4. vinn

  Jaaa wat een liveshow weer…
  Nick en Simon hebben idd echt alleen Pearl als constante goede factor, maar legt het inprincipe af tegen alle kandidaten van Roel VanVelzen.
  Ik ben wel blij dat Eshter door ging.. eigenlijk hoort ze ook helemaal niet in de sing off maar doordat ze de pech heb dat ze bij vanVelzen zit zit ze daar..
  Hopelijk als er nog 12 acts zijn moeten ze 1 voor 1 (of 2 voor 2) afvallen want dan loopt eerst Jeroen en Nick en Simon leeg en dan houd je straks: Ben, Eshter, Kim, Shary-Ann over (en waarschijnlijk ook Lenny met idd een trucje)

    /   Reply  / 
 5. David

  Schitterend, hoe meer kritiek Jennifer krijgt, hoe meer er op dr gestemd wordt :) Mooi, zo’n underdogpositie.

    /   Reply  / 
 6. kokkie

  verder was het een leuke programma hoor. al moet ik zeggen had ook liever jennifer eruit gezien ,,, maar ach.

    /   Reply  / 
 7. Arno

  Ik ben ook niet weg van Lenny. Begrijp me niet verkeerd, het is leuk om naar te kijken en te luisteren maar ook elke keer hetzelfde.

    /   Reply  / 
 8. Thom

  Wat een stomme vorm van deze geweldige competitie. Joan is beter dan bijvoorbeeld Nigel, maar valt echter wel af, omdat ze in het team van VanVelzen zit…
  Had ze in een ander team gezeten, had ze er vast en zekere (veel) langer ingezeten, zonde TVOH!

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   Ja zo denk ik er over.
   Sarina, Joan en Esther waren allemaal beter dan welke willekeurige kandidaat van Nick en Simon. (en ook Ben, maar aangezien hij wint, neem ik hem niet mee)
   Dat is gewoon een domme keuze van John de Mol, en bovendien niet eerlijk voor al het talent dat echt potentie heeft.

     /   Reply  / 
 9. de realist

  Allemaal meningen wat je daar uit! Is lenny dan niet als reaggea artiest daar gekomen? Wat bedoel je dan met trucjes? Moet hij nu in 1x pop of soul gaan zingen. Als je goed hebt opgelet (gaaap gaaap) dan is het zo dat punt 1: hij zelf niet heeft verwacht zover te komen als reaggae artiest en punt 2: Hij sinds dag 1 dat hij in beeld kwam zei: ik wil de mensen weer bewust maken van reaggae en dat doet hij super goed!!

  En bij Ben saunders. Weer je mening. Want moet hij nou zingen wat jij hem wilt horen zingen? Of moet hij zingen wat hij het liefst wil zingen. Want als je goed hebt opgelet(alweer):heeft hij in liveshow 2 een rockliedje moeten toen en dat beviel hem zelf niet, maar ook kreeg hij gelijk commentaar. Toen is hij teruggegaan naar wat hij wilt, en kijk eens allemaal fantastische optredens!

  Dus misschien moet jij eens bij jezelf nagaan waarom je the voice kijkt, om liedjes te horen wat jij wilt? Of om artiesten zichzelf te zien ontplooien!!!

    /   Reply  / 
  1. Joop

   Reaggae?

     /   Reply  / 
 10. Martijn

  Ik ben het 100% met je eens. Ik heb zelf niks met Ben, de manier hoe hij benaderd wordt door het programma is gewoon niet meer leuk, er zijn gewoon betere zangeressen in dit programma, die véél meer durven en kunnen…

  En dat van Lenny is gewoon zonde van al het andere talent… Vorige week Sarina, nu Joan, in de kwartfinale wordt het Esther. Echt zó jammer is dat.

    /   Reply  / 
 11. E-Online

  Met maar acht kandidaten en een show van ruim twee uur vond ik het wel erg veel oponthoud tussendoor met die optredens.

  Als ik toch en keuze moest maken dan zijn dit de terechte afvallers. Alhoewel het formatbrammelt door de oneerlijkheid van het wegsturen per categorie. Bij VanVelzen zitten alleen maar negens en bij Nick&Simon en Jeroen vd Boom zesjes en zevens.

  Slim gedaan van de productie om mensen nog even te motiveren om te stemmen op Ben door juist Lenmy uit te roepen tot degene die bij de tussenstanden veilig is. Doordat ze niet zeggen dat hij op dat moment de meeste stemmen heeft is het bijna misleiding. Natuurlijk heeft Bende meeste stemmen gekregen, hij was ook in willekeurige volgorde de tweede die veilig is gesteld door de kijkers.

    /   Reply  / 
 12. Vertaalbureau

  Ik ben het helemaal eens met je post maar denk toch dat Ben sowieso gaat winnen. Wellicht dat Lenny er eventueel toch met de titel vandoor zou kunnen gaan.

    /   Reply  / 
 13. gorr

  Echt erg dat Joan eruit ligt. Mijn favoriet.
  Wonderbaarlijk dat Jennifer steeds doorgaat.
  En al zingt Ben erg goed en weet hij hoe hij moet performen. Ik gun het toch iemand anders. En om Lenny nou als Voice of Holland uit te roepen? Nee, dat niet. Nu Joan is afgevallen, kies ik voor Kim de Boer!

    /   Reply  / 
 14. GK

  Blijft commerciele tv die er niet vies van is om een hype te maken of de kijker te sturen zoals met Ben Saunders gebeurt.
  Luister je goed naar deze jongen moet je vast stellen dat ie niet echt giga bijzonder is
  Het is een spelletje op een groot schaakbord en soms moeilijk om daar doorheen te prikken

    /   Reply  / 
 15. Martha

  pfft, ik begin de TVOH n u toch wel een beetje saai te vinden. Al dat gedoe om Ben, ik vind hem zeker niet de beste. Ik vind ook dat er wel erg gemanipuleert wordt om hem te laten winnen, alleen al in de benadering. Het viel bijv ook op dat bij alle kandidaten 2 jury leden wat zeiden, terwijl bij Ben er 3 aan het woord moesten, om hem alklemaal te prijzen. Ik snap niet waarom ze dit doen, hij kan niet het beste zingen, en daarnaast verknapt het het programma, omdat het niet meer spannend is.

    /   Reply  / 
 16. Mrsdaim

  Wat een egoisme allemaal, ik vind lenny een hele goede artiest, hij promoot reggae, daar was hij in eerste instantie voor gekomen! Elke artiets heeft iets waar die goed in is en je kan een soul zanger B.v.b echt geen rock laten zingen, mensen jullie willen meningen uiten maar denk realistisch na!

    /   Reply  / 
 17. WT

  Jennifer is zo slecht. oe kan hetdat ze elke week toch doorgaat? Ik hoop dat Pearl de winnaar wordt bij Mick en Simon en Lenny bij Van velzen!

    /   Reply  / 
 18. KB

  met sms-bommen van familie ewbank kan jennifer ook nog winnen….. daar kan een ‘gewone’ deelnemer met een goede stem bijna niet tegenop….kosten ongeveer 8000 euro per keer

    /   Reply  / 
 19. Patrick

  Wel opvallend dat je zo’n verhaal schrijft en vervolgens zo’n onzin uitkraamt over Ben.
  Kijk je het programma uberhaupt wel?
  Vlotter genre terwijl al weken duidelijk is gemaakt door z’n broers, zn vader, zn coach en hemzelf dat dit juist HET genre is voor hem..

    /   Reply  / 
 20. Lia

  Lenny is herkenbaar en heeft een heel erg eigen geluid en dat geldt voor Ben Saunders toch minder, vind ik. Zeker als hij van die zoete zwijmelnummers gaat zingen.

  Het is jammer dat ze Lenny nu alleen reggae-versies van bestaande popnummers laten zingen, dat maakt het een beetje een gimmick.

  In TVOH Real Life zei hij al dat hij ook veel eigen materiaal had en dat zou ik dan persoonlijk wel eens graag tijdens zo’n liveshow willen horen.

    /   Reply  / 
  1. kokkie

   lenny wilt dat gewoon zelf zulke liedjes zingen..

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>