TVOH: Johnny Rosenberg wilde geen duet met James Blunt

Johnny Rosenberg wilde afgelopen vrijdag liever geen duet zingen met James Blunt. Daar ging het gesprek ‘met de hoge baas’ over, in dit geval John de Mol. Dat vertelde de Talpa-baas vanmorgen op Radio 538. “Elke maandag vergaderen we over de nieuwe show. The Voice of Holland heeft als één van de grote voordelen dat je een duet kunt zingen met een heel grote ster. Afgelopen vrijdag was dat James Blunt, wij dachten Johnny daar een plezier mee te doen.”

De Mol vervolgt: “Van mijn mensen hoorde ik dat Johnny het niet wilde, hij vond het te veel worden in een week tijd. Toen heb ik hem zelf maar even gebeld. En gezegd dat dit een kans is waar veel andere talenten voor op hun knieën naar Ede zouden kruipen. Dat sommige artiesten wel tien liedjes in een week tijd moeten leren. Toen heb ik er op aangedrongen dat hij toch het duet zou doen. Dat heeft hij gedaan, daarmee was voor mij het verhaal af.”

John de Mol denkt niet dat Nick & Simon op de hoogte zijn geweest van dit voorval. Het zou zodoende ook niet meegespeeld kunnen hebben in hun besluit om Johnny naar huis te sturen. “Bijna niemand wist het”, aldus De Mol.

Hoewel Johnny dus de spreekwoordelijke vuile was heeft buiten gehangen op Twitter, is De Mol niet boos. “Je hebt geen idee wat er met je gebeurt als je vier maanden terug van de straat wordt geplukt en zo ver in The Voice of Holland komt. Als je er dan uit ligt, is de teleurstelling heel groot. Ik ben bereid een paar uitschieters te accepteren, ik heb no hard feelings naar hem toe. Het zijn de emoties die een grote rol spelen, daar moet je een beetje begrip voor hebben. Het zou ook niet goed zijn als je de schouders ophaalt en denkt ‘nouja, ik ben eruit’.”

Om de schijn van doorgestoken kaart tegen te gaan, zal in de liveshow van aanstaande vrijdag uitvoerig een kijkje worden genomen bij de notaris die alle binnengekomen stemmen in de gaten houdt. In één van de eerste seizoenen van Idols gebeurde ook al zoiets, toen onder auspiciën van een ietwat ongelovige Irene Moors.

Zie ook:
- John de Mol: Networks in Amerika vochten om The Voice
- Alle berichten over The Voice of Holland
- RTL bestrijdt doorgestoken kaart The Voice of Holland
- NBC brengt The Voice of America in voorjaar 2011 op tv
- Verrassende ontknoping TVOH: Johnny en Joan exit
- Tranen bij TVOH: Shemsi en Sarina naar huis
- VanVelzen: Ik ga absoluut The Voice of Holland winnen
- Weer grote artiest in The Voice of Holland: James Blunt

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “TVOH: Johnny Rosenberg wilde geen duet met James Blunt

 1. Sieme

  Ben benieuwd as. vrijdag. De show begon goed en vernieuwend. Helaas is daar allang een einde aangekomen. Doet me inderdaad ook denken aan Idols.

    /   Reply  / 
 2. Arno

  Het duet was ook slecht gezongen en de stemmen pasten niet echt bij elkaar. Im die reden snap ik wel dat hij heeft geweigerd, niet omdat hij het te druk zo hebben.

  Verder is de show natuurlijk wel anders dan Idols. Ze zingen ook met hun coach of met een bekendheid. Dat geberude niet bij de andere talentenshows standaard. Daarnaast kun je niet veel veranderen aan het feit dat iemand een liedje zingt en je daarvoor kunt stemmen of niet.

    /   Reply  / 
 3. brink

  en wie woensdag naar de reallife kijkt van the voice kan zien dat de zoen van ben saunders niet een spontane was..maar gewoon ingestudeerd.

    /   Reply  / 
 4. Nicole

  We weten toch allang dat het doorgestoken kaart is. De manier waarop Rtl Ben Saunders aan het pluggen is overal. Steeds weer moet hij in beeld komen. Steeds weer bij zijn optredens wordt er net even wat extra’s gedaan. Hij gaat gewoon winnen ookal heeft ie niet genoeg stemmen. Ze hebben afgelopen vrijdag ook net gedaan alsof Lenny de nr 1 was qua stemmen om ons te misleiden. Dat we gaan denken goh Ben niet op 1….dan is het toch wel eerlijk. Nou daar trap ik niet in!!!!Rtl wil dat ben gaat winnen.

  En die hele opzet qua stemmen en iemand westuren mogen ze in een volgende serie wel eens anders gaan doen. Op deze manier is er niks aan als er hele goede weggaan en slechte doorgaan. Laat ons tussen alle kandidaten kiezen! Niet alleen de nr 1 en 2 elke week Das niet eerlijk. Zo kan de nr 3 misschien 2 stemmen minder hebben dan de nr 2 maar er toch uitliggen. Schandalig!

  En Brink………..dat die zoen ingestudeerd was dat wisten we toch allang!!! Dat meisje zat daarna ook niet meer in het publiek en Ben heeft het er zelf al over gehad. Als iemand denkt dat dat spontaan was dan is er toch iets mis met het Iq van dat persoon.

    /   Reply  / 
  1. Bily

   Nej man, Lenny ftw! let maar op.

     /   Reply  / 
 5. Ingrid

  Ik denk dat hij zelfs een duet met Connie Talbot niet zou hebben zien zitten als hij de uiterst zeldzame kans er voor zou krijgen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>