Beroerde singles voor finalisten The Voice of Holland


De halve finale van The Voice of Holland kende een tamelijk voorspelbaar verloop. Alleen bij team Borsato kwam er een verrassende uitslag, waar Barbara Straathof het aflegde tegen Ivar Oosterloo. Ivar staat komende vrijdag in de finale tegen Floortje Smit, Johannes Rypma en Leona Philippo. Toch kende deze liveshow een aantal schokkende verrassingen, waarbij de singles van de talenten een triest dieptepunt van dit seizoen vormen.

Want afgaande op wat de kandidaten hebben moeten opnemen, kun je deze reeks bijna The Voice of Après-Ski noemen. Wat een wanstaltige arrangementen zijn er gekozen bij Every Breath You Take (Floortje) of Could You Be Loved (Leona). En de A&R-manager heeft ook een ziek gevoel voor humor bij Ivar, die potentie heeft uit te groeien tot een leuke singer/songwriter. En dan als debuutsingle Baby van Justin Bieber moeten coveren. Tot slot gok ik dat de mannen van de Golden Earring vanavond hun tv’s uit het raam hebben gesmeten toen Johannes dat lied mocht verkrachten.

In die zin moet het voor Sandra van Nieuwland een verademing zijn dat ze aan dit noodlot is ontsnapt. Hoewel ze de meest succesvolle kandidaat uit een auditieshow ooit is (nog tijdens het programma) en ze de meeste punten van de coaches kreeg, koos het publiek toch voor Leona. Sandra lijkt met haar verkoopcijfers toch wel gegarandeerd van een platencontract. Zij kan nu in de luwte werken aan een debuutplaat.

De halve finale kende verder een aantal mooie momenten hoor. The Script verzorgde twee uitstekende optredens, het was heel leuk om Eyelar het podium te zien betreden met Kleine Viezerik en Maame en Leona ontroerden me met respectievelijk Fireflies en Natural Woman.

Vrijdag dus de finale met Floortje, Ivar, Johannes en Leona. De zege zou zomaar weer naar Friesland kunnen gaan…

Zie ook:
- Songfestival-winnaar Loreen bij finale The Voice of Holland
- Herhaalt geschiedenis zich met verkeerde finalisten TVOH?
- The Voice: Bestseller Sandra trekt minste stemmen
- Sandra van Nieuwland bezorgt The Voice hitlijstrecord
- Vermoeide Nick Schilder maakt The Voice of Holland af
- Kijkcijfers: 3 miljoen kijkers zien exit Laurrhie uit The Voice
The Script in vijfde liveshow The Voice of Holland
- Sandra van Nieuwland tekent zich af als winnaar The Voice

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Beroerde singles voor finalisten The Voice of Holland

 1. Robin D

  Ik vind het schokkend dat het weer covers zijn.. waar is die tijd gebleven dat er nieuwe songs geschreven werden voor talentenhachtfinalisten zie Idols1.

    /   Reply  / 
 2. PigBag

  Helemaal mee eens. Ik vraag me af wie die liedjes heeft gekozen en de arrangementen heeft gemaakt want ‘t was gewoon 4x helemaal niks. Of we deze liedjes volgende week in de Top 40 terug gaan zien betwijfel ik.

    /   Reply  / 
 3. Daniel

  nog niet eens zo lang geleden hoor, kijk maar naar de broer Saunders, de singles die zij uitbrachten na het winnen van TVOH en Popstas waren respectievelijk Kill For A Broken Heart en You And I Both, en dit waren geen covers.

    /   Reply  / 
  1. Chris

   You and I both was een cover van Jason Mraz uit 2004…

     /   Reply  / 
 4. Cees

  Could you be loved is lekkere versie van gemaakt !
  Niks mis mee wat mij betreft.

    /   Reply  / 
 5. Linda

  Neem onbekendere nummers en niet dit.. Vooral Ivar vind ik bespottelijk. Zijn kansen zijn als sneeuw voor de zon opgegaan nadat iedereen hoorde dat het Baby was als single. Die jongen heeft een totaal ander genre!

    /   Reply  / 
 6. SHIZZLE

  Dat wordt sws een gare finale. Ten eerste omdat de echte voice: Sandra eruit ligt. Ten 2e vanwege die verschrikkelijke coversingles die in een paar minuten in elkaar geflanst zijn. Ik dacht dat TVOH een goede kwalitatieve show was waarin ECHTE talenten een kans kregen. Maar hoe komt het dat een middelmatig zangertje uit Friesland wel in de finale zit en die waarschijnlijk ook wint en een super zangeres met een prachtig eigen geluid die op nummer 1t/m4 staat in de hitlijsten er zo uit wordt gegooid

    /   Reply  / 
  1. a3

   het zijn allemaal wannebe’s die nepgitarist had beter allebei z’n handen tussen die kantenbank kunne leggen en floortje is zo’n verrekte nep zangeres die gecoacht word door de slechtste schaapachtig jankend zingende kleuter die zich zanger noemt ……..leona heeft de passie en de stem maar johannes heeft het aparte en het publiek

     /   Reply  / 
 7. SHIZZLE

  Het programma heet the voice, maar na vanavond kunnen ze het beter gewoon X-Factor2 noemen. Het format rommelt aan alle kanten en de singles zijn om te janken. Voor mij geen TVOH4 volgend jaar meer… Jammer

    /   Reply  / 
 8. Yossarian

  We moeten zo langzamerhand echt stoppen met dit soort shows, want het brengt ‘Holland’ grote reputatie-schade aan..

    /   Reply  / 
 9. frank

  een troost: over een jaar zijn we ze allemaal weer vergeten

    /   Reply  / 
 10. Microb

  Alles draait hier om Geld.
  De stemmen zijn het aller belangrijkste.
  daarvoor gaat het principe van het programma overboord
  Dit gaat allang niet meer om de voice of het talent.
  Het is de VOTE of Holland geworden.
  Ben nog niet klaar met lachen als Johannes wint.
  Staat TVOH dan in zijn hemd.

  HUP Johannes !!!!

    /   Reply  / 
 11. Zayn

  Het format klopt sowieso niet. De beste 4 staan nooit samen in de finale omdat er per team 1 moet worden doorgestuurd. Heb je een heel sterk team (Trijntje) en een zwak team (Nick/Simon) dan staat er maar een sterke en een een zwakke in de finale

    /   Reply  / 
 12. Bart

  Wat een gênante opening had het programma met het applaus voor grensrechter Nieuwenhuizen. Wat heeft dit in hemelsnaam met dit programma te maken? Ze proberen te scoren over de rug van anderen. Echt te triest voor woorden!

    /   Reply  / 
  1. RTL4

   Jouw reactie is te triest voor woorden! Juist een prachtige opening

     /   Reply  / 
  2. dom

   Juist een mooi eerbetoon en het is goed dat erover gepraat wordt. Beetje achterlijk die reactie van jou.

     /   Reply  / 
  3. Dennis

   Wat een onzinreactie van jou Bart. Het is juist goed dat er in zo’n programma, waar veel mensen naar kijken, (met name veel jongeren) aandacht aan wordt geschonken. Zoiets mag nooit meer gebeuren!!

     /   Reply  / 
 13. Johan

  Ik kijk nooit meer naar the voice… Wat een aanfluiting.. Dat ivar door is in plaats van barbara kanik nog beetje bevatten, alhoewel haar stem mij zeer en veel meer aanspreekt. Maar dat die johannes met 80% procent naar de finale gaat is onbegrijpelijk: – hij kan niet zingen, – heeft de internationale allure van een boer uit friesland, – danst als al die zombies uit de clip thriller van michael jackson.het is glashelder, heel friesland en een groot deel van nederland stemt op hem omdat hij een blonde fries is uit het hoge noorden. We zijn met zn allen lekker dwars en stemmen massaal op de underdog. Vorig jaarprecies hetzelfde, toen stemde iedereen op die dikkekoe uit friesland met haar harp.ik heb haarnogeen keerop tv gezien toen vulde zij het halve scherm. Ik verwacht dus dat onze fries volgende week wint yeahhhh! En overtwee weken verdwijnt hijweer in de massa en krijgt hij het misschien voorelkaarom 1keer over de grenzen van friesland op te treden.ikverwacht in volendam want met de 9 van nick en simon hebben zij hun eurootjesook weer zeker gesteld. Ik heb gisteren op sandra gestemd, puur en alleen vanwege haar unieke stemgeluid. Daar gaat het nl om in dit programma, The voice!

    /   Reply  / 
 14. jees

  Daniel, you and i both van dean Saunders is juist wel een cover…

    /   Reply  / 
 15. RJ

  Mee eens dat de singles slecht zijn, wie dat bedacht heeft, zou meteen ontslagen moeten worden. Ik ben wel blij dat Leona, en niet Sandra, naar de finale gaat. Moet er niet aan denken om naar een album van Sandra te luisteren, ieder nummer is hetzelfde, en dat maar vernieuwend noemen. Nu maar hopen dat die Fries niet wint volgende week, want dat zou een aanfluiting zijn.

    /   Reply  / 
 16. GL

  Eens met Bart. Die opening was te gênant voor woorden. Dit kan bij een sport programma maar hier sloeg het werkelijk de plank mis. Lijkenpikkerij!
  ‘Zie ons eens sociaal, respectvol (bah vies woord) en goed zijn’ was de enige reden om dit te doen.

    /   Reply  / 
 17. GL

  Natuurlijk kun jij een andere mening hebben dan ik maar dat betekent nog niet dat je mij achterlijk moet noemen. Alsof er maar 1 waarheid en dat dat die van jou is.

    /   Reply  / 
 18. GL

  Natuurlijk Dennis, maar dit is er gewoon het programma niet voor! En we hebben een programma dat de massa bereikt er echt niet voor nodig. Na een week beheersen van de media is iedereen al op de hoogte en is de boodschap duidelijk. Krijgen we nu volgende week een statement over alcohol in het verkeer?
  ‘Zoiets mag nooit meer gebeuren’. Eens! Maar ook iemand doodrijden met alcohol op niet en nog veel meer en het zal blijven gebeuren. Wat we vooral niet moeten doen is een (media)hype van dit soort dingen maken. Misschien klinkt het nu even heel hard maar dit zijn dingen die gebeuren en juist de hype maakt ze erger en houdt ze in stand.

    /   Reply  / 
 19. bibi

  Inderdaad wat een wanstaltige singles!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>