Thema-avond anorexia opmars naar nieuw programma Yvon Jaspers

De KRO zendt volgende week 3DOC uit over anorexia. In die thema-uitzending heeft documentairemaakster Jessica Villerius verschillende jongeren met de aandoening gevolgd. De thema-avond is de aftrap naar een nieuw KRO-programma met Yvon Jaspers, dat in het nieuwe tv-seizoen wordt uitgezonden. Yvon in Mikro Gids: “De ziekte anorexia komt nu op mijn pad. Ik vind het interessant om uit te zoeken waar het vandaan komt. Het lijkt een welvaartsziekte. Je hebt alles, maar kunt toch niet gelukkig zijn. Maar er zit vaak veel meer achter.”
Ze vervolgt: “Ik houd van programma’s waarin ik een vertrouwensband met mensen kan opbouwen. Ik ben niet iemand die even een quootje komt halen en weer vertrekt.”

Dat komt Yvon dan mooi uit, want in het nieuwe seizoen is ze ook te zien met Boer Zoekt Vrouw en het BNN-programma Over Mijn Lijk. Yvon mag in het nieuwe seizoen zich dus van haar beste kant laten zien – professioneel gezien. Zal wel een zwaar jaar voor de presentatrice worden.

De thema-avond over anorexia 3DOC is woensdag 15 juli te zien.

Zie ook:
- Column Bert Brussen: Vooruitzien: Vel over Probleem

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Thema-avond anorexia opmars naar nieuw programma Yvon Jaspers

 1. xx

  Zolang er voor omstanders geen verplichte betrokkenheid bestaat in de ggz, zolang zal er weinig kunnen veranderen. Vele partner van deze mensen die anorexia (vaak met borderlinesyndroom)
  hebben zijn ten einde raad. Als er dan nog kind of kinderen tussen zitten en er vindt geknoei plaats in familierecht is de ellende kompleet.
  Ouders van deze mensen moeten stoppen met de kop in het zand steken. Zo vlug mogelijk.
  In die zin is het anders nog erfelijk te noemen ook.
  Er dient meldplicht te komen voor alle risicogroepen in familierecht. In het belang van het kind.
  Voordat überhaupt gezag wordt gegeven (eenzijdig) zonder enig onderzoek, wat gewoonweg blijkt ook nu aan alle vragen die ik krijg.
  Van partners van deze mensen die totaal opzettellijk worden vervreemd van kinderen, en dat zijn meest de vaders-gedupeerden, omdat de waarschuwingen niet in valkuilen te trappen bij scheidingen aan familierechters door instanties en rechters in de wind worden geslagen.
  Daarna is het te laat veelal en jaren later is het leed niet te overzien.
  Getuige de vele berichten van psychische kindermishandeling-vervreemding gepleegd door dan meest moeders. Aanpakken strafrechtelijk.
  Zij zijn verantwoordelijk voor hun handel en wandel ook al wil men daar niet aan in dit land.

    /   Reply  / 
 2. xy

  Wat heeft de borderlinepersoonlijkheidsstoornis te maken met anorexia?!? Zeker bij de groep die hier is gefilmt is dit totaal niet van toepassing omdat de bps pas mag worden gesteld vanaf de leeftijd van 18 jaar omdat de persoonlijkheid uitontwikkeld moet zijn.
  Ik geloof echter zeer zeker dat de invloed van de omgeving niet onderschat mag worden in het behandelen van de clienten, maar dat dit niet alleen aan de omgeving ligt.
  De GGZ, PAAZ en RIAGG zijn ook een ster in het ontkennen en vermijden van de eetstoornissen.

    /   Reply  / 
 3. xx

  @xy. Hierbij de informatie. Borderlinesyndroom (persoonlijkheidsstoornis) heeft alles te maken met anorexia. Ook zekere kenmerken.
  http://www.moeilijkemensen.nl
  http://www.trimbos.nl
  Velen hebben een eetstoornis (anorexia of anderszinds) erbij.
  Doch in de eerste plaats is er de borderlinestoornis.
  Kende ook zo iemand die eerst zei, dat het haar enige probleem was, de boulimie, terwijl het een ernstige borderliner is. Nou dat is nogal een verschil ook.
  Daarom kunnen ze beter eerst kijken naar de diagnose of die goed is ook.
  U zegt 18 jaar?
  Hoe komt u erbij zou ik zeggen.
  Zijn momenteel zat kinderen van veel jonger die
  zo’n ernstige geestesstoornis hebben.
  Ook borderline. Om de verzamelnaam maar te gebruiken waar ze allang van af wilden.
  En niet voor niks.
  Vroeger noemden ze het psychopathische hysterie.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>