De Leukste Jaren scoort direct goed

Het programma werd bij voorbaat al een aftreksel van ‘Ik Hou Van Holland’ genoemd en qua kijkcijfers komt het ook in die richting. De eerste aflevering van het KRO-programma ‘De Leukste Jaren’ trok zaterdagavond bijna 1,5 miljoen kijkers. Daarmee liet de nieuwe amusementsshow ‘My Name Is Michael’ op RTL 4 (ruim 1,2 miljoen kijkers) achter zich en veroverde het de vierde plek in de kijkcijfer top 25 van zaterdag (SKO).

In De Leukste Jaren staan telkens twee decennia tegenover elkaar. Aan de BN’ers de taak om hun decennium zo veel mogelijk aan te prijzen aan de hand van allerlei spelonderdelen. Wat betreft de opzet lijkt het programma erg op ‘Ik Hou Van Holland’, maar het heeft ook wat weg van ‘Het Gevoel Van’, een programma dat de KRO tot 2005 uitzond.

Ik heb ‘De Leukste Jaren’ gisteren zitten kijken en het heeft mij niet kunnen boeien. Presentatrice Anita Witzier stelt vragen met een gigantisch lange aanloop. Uit het team van Ernst Daniel Smid kwam -terecht- de opmerking: ‘komt er nog een vraag’, terwijl Anita een heel verhaal van haar kaarten oplas.

Verder heb ik het idee dat de sfeer in de studio niet zo overkomt in de huiskamer, iets wat ik bij ‘Ik Hou Van Holland’ altijd wel heb. Zo verschenen er geen songteksten in beeld bij de liedjes die werden meegezongen door de kandidaten. Nu is het dat ik de meeste nummers wel kende, maar echt actief meezingen op de bank zat er niet in. Daarnaast werden de vragen en antwoordmogelijkheden niet in beeld getoond, waardoor het meespelen als kijker mijn inziens niet goed mogelijk was.

Heb jij De Leukste Jaren gezien? Wat vond jij ervan?

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “De Leukste Jaren scoort direct goed

 1. Marco

  Ja wat jij zegt.

  Ik heb ook zitten kijken en dacht meteen aan het gevoel van.
  En die strijd tussen 70″ en 90″?? en dan bij de 70″ewoud… die komt net om de hoek kijken..
  Nee het was opzich leuk om te zien maar als Ik hou van Holland tegelijk zou zijn schakel ik over naar IHVH :D

    /   Reply  / 
 2. Tom

  De echte winnaar vind ik Jack Spijkerman die geen sterke lead in meer nodig heeft en 1,3 miljoen kijkers trekt.

    /   Reply  / 
  1. David

   Dat ben ik met jou eens. Vorige week scoorde hij al hoger dan het programma ervoor, en nu flikt ie het weer. Terwijl ‘boze tongen’ eerder beweerden dat het alleen door de 2 miljoen van IHVH kwam, wat ervoor zat, dat Jack zo goed scoorde.

   Wát je dan ook van Jack vindt, dit kan toch niet anders dan een succesvolle terugkeer worden genoemd.

     /   Reply  / 
 3. Marlies van Bon

  Als groot fan van Anita Witzier hadden wij ons verheugd op dit nieuwe programma.
  Maar helaas, het was een rommelig geheel. Achtergrond muziek tijdens de vraagstelling maakte dat de vraag zeer slecht te verstaan was.
  Het sfeertje dat daar ‘schijnbaar’ was, kwam niet over bij ons.
  Tamelijk teleurgesteld zijn we na 30 minuten (ongeveer) afgehaakt. Als dit zo blijft, gaat het hem voor ons niet worden.
  Jammer….
  Groet, Marlies van Bon

    /   Reply  / 
 4. Jan

  Show viel me erg tegen..
  Ik vond het erg chaotisch en vond het geluid erg slecht.

  Verder zat er inderdaad een lange aanloop bij een bepaalde vraag, en werd het hierdoor erg langdradig.

    /   Reply  / 
 5. Frank

  Een redactionele chaos. Ellenlange inleidingen en daaropvolgend tergend trage informatie om de antwoorden uit te leggen. Verschrikkelijk om naar te kijken. En dat décor moet op de schop. Dit trek je niet zonder lasbril op.

    /   Reply  / 
 6. Anno

  Ik ben het met je eens, Jorn! Je kunt inderdaad ook minder ‘meedoen’ dan bij IHVH. Maar van die songteksten… Ik denk niet dat veel mensen bij IHVH echt gaan meezingen als ze zitten te kijken ;)

    /   Reply  / 
   1. Anno

    Oh wat leuk :D

      /   Reply  / 
    1. Mark

     Wij zitten ook vaak met de hele familie mee te zingen, haha.

       /   Reply  / 
  1. Ron

   Mijn vriendin en ik ook hoor!

     /   Reply  / 
 7. Timon

  Dit format is al jaren lang succesvol in landen als Spanje en België is het volgens mij ook al.

    /   Reply  / 
 8. Sander

  Met je eens Jorn, ik ga geen tweede keer kijken in ieder geval. IHVH is 100x gezelliger en leuker, daarbij irriteerde ik me aan het feit dat Anita meer naar haar kaartjes keek, dan naar haar kandidaten. Dat terwijl ik Anita normaal gesprokern best graag zie, beetje lokale omroep achtig vond ik het.

  Denk dat de kijkcijfers volgende week iets lager uitvallen, ook gezien de reacties hierboven.

  Groetjes, Sander

    /   Reply  / 
 9. B.K.

  Je kan die kaartjes van Anita ook geen kaartjes noemen, leken wel A4′tjes zo groot. Is ook niet zo gek als ze elke keer zo’n lang verhaal ervoor heeft (het leek Twee voor Twaalf wel, wat uiteraard niet hoort bij een familie show als De Leukste Jaren). Daarbij vond ik het erg jammer dat het enkel en alleen maar het beantwoorden van vragen was, en geen afwisselende rondes zoals bij Ik hou van Holland. Dat zorgt juist voor enige afwisseling. En zoals al eerder gezegd: de achtergrond muziek tijdens de vraagstelling is hoogst irritant. Ook probeerde Ernst Daniel Smit teveel Jeroen van Koningsbrugge capriolen uit te halen. Nee, dit gaat hem absoluut niet worden voor de zaterdagavond. Ik blijf gewoon My Name is Michael en Wat Vindt Nederland? kijken (waarvan die laatste overigens steeds leuker wordt!).

    /   Reply  / 
 10. Frank

  Ze moeten binnen Endemol/SNP nodig iemand raadplegen bij Talpa over hoe je dit soort programma’s fatsoenlijk maakt, want dit is niet eens een lokale omroep waardig.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>