KRO Reporter over Facebook: Privacy versus poenscheppen

Google weet bijna alles van je, Microsoft pikt ook heel wat op en sociale netwerken als Facebook en Hyves zijn een schat aan persoonlijke informatie. Anonimiteit online lijkt bijna niet meer te bestaan. Het KRO-programma Reporter onderzocht de wandelgangen van Facebook, ‘s werelds grootste social network, ook in Nederland bezig aan een flinke opmars.

Vier miljoen Nederlanders delen op deze website lief en leed met hun vrienden en collega’s. Maar ze delen hun hebben en houwen ook met een bedrijf dat een slechte naam heeft als het gaat om privacy. Niet verwonderlijk want Facebook verdient zijn geld met de informatie die de gebruikers er zelf op zetten.

KRO Reporter laat zien dat Facebook zelfs het leven in kaart brengt van mensen die helemaal niet op Facebook zitten. En zet de privacy van de gebruiker af tegen het poenscheppen van het bedrijf.

Reporter, 22.35 uur, KRO (NL2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>