Drugsprobleem en kanker in tweede Over de Streep

Arie Boomsma brengt vanavond een nieuwe aflevering van Over de Streep. Hierin bezoekt hij Mavo de Zee in Den Helder. Den Helder is een ‘groot dorp’ te noemen waar iedereen alles van elkaar denkt te weten en roddels snel worden verspreid. Dit is ook duidelijk te merken op school want de leerlingen uit Den Helder gaan niet goed samen met de leerlingen uit Julianadorp, die ook bij hen op school zitten. Dit zorgt voor de nodige spanningen op school. Tijdens de Challenge Day gaan de leerlingen uit Den Helder aan de slag met hun vooroordelen en het oplossen hiervan.

Twee verhalen worden uitgelicht: die van Ian en Kelly.

Kelly woont alleen met haar moeder in Den Helder. Haar ouders zijn gescheiden en haar vader ziet ze niet veel. Hij was drugskoerier en heeft de afgelopen zes jaar vastgezeten in Engeland. Hij is al een paar maanden vrij en probeert leuke dingen met Kelly te doen en het goed te maken met veel cadeautjes. Volgens Kelly heeft hij nog heel veel in te halen, want ze voelde zich erg in de steek gelaten door haar vader. Na de Challenge Day vertelt Kelly aan Arie dat het haar heeft verbaasd dat er meer kinderen uit haar klas zijn die om wat voor reden dan ook een vader missen. “Dat heeft me wel steun gegeven. Ik vond het een supermooie dag.”

In deze aflevering is er ook aandacht voor Ian, hij heeft een moeilijke tijd achter de rug. Zijn vader heeft een aantal jaren geleden een hersenbloeding gehad. Hij heeft een tijd in coma gelegen en in deze periode heeft Ian het heel zwaar gehad, want hij wist niet of zijn vader ooit nog wakker ging worden. Toen zijn vader weer beter was, kreeg zijn moeder borstkanker. Door al deze gebeurtenissen heeft Ian last van veel angsten. Hij is bang dat er steeds weer iemand wegvalt in zijn leven en maakt zich continu zorgen om de gezondheid van zijn familie.

Challenge Day heeft ervoor gezorgd dat Ian iets opener is geworden, zo vertelt zijn moeder aan Arie: “Ian laat nu bijvoorbeeld weten hoe zijn dag is geweest. Voorheen zei hij dan gewoon niets.” Ian: “Het was een leuke, maar ook wel moeilijke dag. Ik ben heel blij dat ik hem heb meegemaakt, dit kan ik weer van mijn lijstje afstrepen!”

Bekijk de promo:

Over de Streep, 20.30 uur, KRO (NL3)

Zie ook:
- Arie Boomsma zeker van kijkersverlies Over de Streep
- Arie Boomsma met zesdelige reeks Over de Streep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>