TV Lab dag 1: Paul in Game of Fame, Arie met Ssst

TV Lab gaat zijn vierde editie in met een licht hernieuwd concept. Dit jaar is er een vaste omroeper in de vorm van Eva Jinek, die met deskundige gasten de programma’s duidt. En er is gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. Waren er vorig jaar nog 23 formats die op de kijker werden uitgeprobeerd – waaronder enkele buitenlandse producties – dit jaar gaat het om tien louter Nederlandse formats. Paul de Leeuw bijt het spits af met Game of Fame, gevolgd door Arie Boomsma en Ssst.

Game of Fame is een spelshow waarbij de 96 kandidaten niet in de studio aanwezig zijn, maar thuis achter de computer voor de webcam meespelen. “Want zeg nou zelf”, aldus Paul de Leeuw, “kandidaten in de studio is zo 2011!” Overigens maakte Haye van der Heijden in 2000 al eens een webcamquiz genaamd Webstrijd, toen met telkens drie thuisspelers tegelijk.

De kandidaten in Game of Fame worden getest op hun algemene kennis en vindingrijkheid. Elke ronde vallen er steeds kandidaten af tot dat er uiteindelijk drie over zijn. Tijdens een spannende finale moeten zij bijna letterlijk alles uit te kast halen. Paul: “Maar gaan ze het redden? In een quiz met vragen tussen Britt en 2 voor 12!”

Ssst is volgens de KRO het eerste tv-programma dat bekende Nederlanders het zwijgen oplegt. In een tijd waarin we via social media constant bereikbaar zijn en alles met de hele wereld delen gaan drie BN-ers de uitdaging aan om 36 uur in stilte door te brengen, zonder mobiel of internet. De hoofdrol in dit experiment is weggelegd voor Zarayda Groenhart, Horace Cohen en Sebastiaan Labrie, Arie Boomsma presenteert.

Ssst wordt opgebouwd uit drie blokken van 12 uur. Ieder blok eindigt met een moment dat de BN-ers even mogen praten. De BN-ers zijn het huis ingekomen zonder dat ze iets tegen elkaar hebben kunnen zeggen. Pas na 12 uur komt dat moment; ze krijgen 3 minuten om met elkaar te praten.

Game of Fame, 21.30 uur, Vara (NL3)
Ssst, 22.30 uur, KRO (NL3)

Zie ook:
- Tygo Gernandt gast Art Rooijakkers in pilot Mention
- Eva Jinek omroepster van TV Lab
- Arie Boomsma legt BN’ers het zwijgen op in Ssst!
- Waldemar Torenstra weer actief voor TV Lab
- Art Rooijakkers brengt radioprogramma Virus naar tv
- TV Lab krimpt van 24 naar 10 pilots
- Art Rooijakkers maakt zelfbedacht interviewprogramma
- Ruben Nicolai mag celebrity late night show uitproberen
- Paul de Leeuw waagt zich weer aan TV Lab
- KRO komt met Zwijgen met de Sterren in Sst
- Kim-Lian gaat Angela Groothuizen achterna: liefde-talkshow
- Nieuws voor Dummies in TV Lab 2012
- Rick Engelkes maakt programma voor TV Lab 2012

1 Reacties // Reageer

One thought on “TV Lab dag 1: Paul in Game of Fame, Arie met Ssst

  1. danny

    waarom wordt er zo geschreeuwd zelfs paul de leeuw schreeuwd

      /   Reply  / 
  2. Pingback: TV Lab dag 2: Getemde feeksen en arme studenten | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>