Penoza-remake Red Widow matig van start in Amerika

De Amerikaanse zender ABC heeft hoog ingezet op Red Widow, zijn remake van de Nederlandse misdaadserie Penoza. Al weken hangen er billboards door heel Amerika en is de twee uur durende openingsaflevering groots aangekondigd. Maar de kijkcijfers vallen volgens veel Amerikaanse media vies tegen. Red Widow heeft zondagavond 6,9 miljoen kijkers getrokken en scoorde niet al te best in de doelgroep 18-49. De resultaten van de zogeheten mid-season premiere stellen daarmee teleur.

Red Widow staat op ABC geprogrammeerd achter Once upon a Time, wat een flink aantal maanden erg goed heeft gescoord. Maar in die fantasyserie, in Nederland te volgen via Net 5, is de klad gekomen. Zondagavond keken er nog 7,2 miljoen mensen naar Once upon a Time.

De Amerikaanse remake van Penoza beleefde een debuut vergelijkbaar aan de serie Zero Hour, dat na drie afleveringen al werd gecanceld. Amerikaanse media vergelijken de 6,9 miljoen kijkers ook met de score van Good Christian Bitches. Die serie trok in de eerste aflevering meer kijkers, maar is inmiddels ook ter ziele.

De makers van Penoza herkennen veel van hun werk in Red Widow, sommige dialogen zijn vrijwel letterlijk vertaalt – en dat wordt gezien als compliment. In Nederland is Penoza uitstekend ontvangen door pers en kijker, een derde seizoen is inmiddels in de maak.

Zie ook:
- Video: Trailer van Amerikaanse versie KRO-serie Penoza
- Nu al derde seizoen Penoza in de maak

1 Reacties // Reageer

One thought on “Penoza-remake Red Widow matig van start in Amerika

  1. Maikel

    Het kon beter inderdaad, maar het scoorde alsnog beter dan de premiere van All-Star Celebrity Apprentice.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>