Penoza-remake Red Widow stopt na één seizoen

Penoza is geen lang leven beschoren in de Verenigde Staten. De remake Red Widow krijgt namelijk geen vervolg, ABC stopt er na één seizoen mee. De zender hoopte met de dramaserie een kijkcijferknaller te hebben, al weken voor de première van Red Widow werd er volop geadverteerd. Maar de 5 miljoen kijkers per aflevering zijn onvoldoende om een vervolg te krijgen.

Bij de lancering van Red Widow lieten de Nederlandse makers van Penoza nog weten verguld te zijn dat veel dingen 1-op-1 waren doorgevoerd. Maar nu zijn er toch wel wat geluiden van kritiek te horen. “Het plot werd behoorlijk gehaast verteld, waardoor er iets verloren ging van het verhaal”, laat Penoza-schrijver Pieter Bart Korthuis aan Volkskrant weten.

Daar heeft Korthuis overigens wel begrip voor. “Het werkt toch heel anders als je show door drie of vier commercial breaks wordt onderbroken. Volgens mij zou een aflevering van The Sopranos dat ook niet overleven. Die heeft een andere, tragere verteltrant. En dat kun je dus niet ongestraft zomaar onderbreken.”

Overigens gaat ABC wel verder met Betrayal, een eigen versie van Vara-serie Overspel. Daarvoor was al een pilot opgenomen, nu mag er een heel seizoen worden gemaakt.

Zie ook:
- Penoza-remake Red Widow matig van start in Amerika
- Video: Trailer van Amerikaanse versie KRO-serie Penoza
- Nu al derde seizoen Penoza in de maak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>