NCRV Dokument Veelbelovend: Startup Gidsy

De jonge ondernemende broers Edial en Floris Dekker dromen van een eigen internetbedrijf en vertrekken na hun studie naar Berlijn om hun droom waar te maken. De zogenoemde startup-city is een verzamelplaats van ambitieuze jongeren en broedplaats voor talloze internet startup-bedrijfjes.

De broers beginnen de website Gidsy, waar organisatoren van kleinschalige lokale activiteiten in contact kunnen komen met potentiële deelnemers aan die activiteiten. Of je een rondleiding wilt op de Amsterdamse wallen, oesters zoeken in de Oosterschelde of modeltekenen in Berlijn, je vindt het op Gidsy. Documentairemaker Frans Bromet volgt de ondernemers, vanavond te zien in NCRV Dokument.

Edial en Floris weten al gauw een paar investeerders te interesseren, waaronder de bekende acteur Ashton Kutcher, om $1,2 miljoen dollar in hun beginnend bedrijfje te investeren. Het succes spreekt tot de verbeelding: de jonge ondernemers staan op de covers van business bladen, zitten bij De Wereld Draait Door en lunchen met de koningin in het paleis op de Dam.

De verwachtingen zijn hooggespannen, niet alleen van de investeerders, maar ook van de broers zelf die de ambitie hebben een wereldomspannend bedrijf op te zetten. Maar na ruim een jaar komt de bodem van hun geldkist in zicht en wordt het spannend…

Veelbelovend! is naast een meeslepend jongensboekverhaal een scherpe schets van de wereld van een nieuwe generatie jonge internetondernemers met de bijbehorende codes. Jongeren die hun droom durven te leven met grote risico’s en teleurstellingen. En investeerders die op vele paarden wedden in de hoop één keer raak te schieten.

NCRV Dokument zendt Veelbelovend! in twee delen uit, volgende week is het tweede deel ‘Hobbels op de weg’ te zien.

NCRV Dokument, 22.55 uur, NCRV (NL2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>