Eén op één met Eva Jinek en Sven Kockelmann géén talkshow

Sinds het stoppen van Netwerk in 2010 is er door de publieke omroep naarstig gezocht naar een vervanger. Eerst mochten de verschillende omroepen hun eigen opiniërende programma maken, daarna kwamen nog wat debatshows en documentaires om half negen. Maar nu is het de beurt aan Eva Jinek en Sven Kockelmann en het interviewprogramma Eén op één.

Het is beslist geen talkshow, benadrukken de presentatoren, die om en om een aflevering voor hun rekening nemen. “Het is zonder publiek en zonder andere gasten. Ook gezien de duur is het anders dan een talkshow”, vertelt Eva in De Wereld Draait Door. “Het is ook geen show. Het is een interviewprogramma.”

In Eén op één ontvangt Eva of Sven een gast uit de actualiteit. Dat hoeft niet per se dè gast van die dag te zijn, maar elke dag moet de gast wel enige urgentie hebben om aan te mogen schuiven voor een pittig interview. Twintig minuten lang vindt er een gesprek plaats, niet onderbroken door instartjes of filmpjes.

Eén op één wordt uitgezonden meteen na het NOS Journaal – maar op Nederland 2 – en dat brengt verwachtingen met zich mee. Al willen Eva en Sven zich niet wagen aan een kijkcijfervoorspelling. “Een hoop, hoop ik, daar geef ik geen kwalificaties aan”, aldus Eva. En Sven: “Het is de bedoeling dat er veel mensen gaan kijken. Ik hoop honderdduizenden kijkers.”

Eén op één, 20.25 uur, KRO/NCRV (NL2)

Zie ook:
- Eva en Sven maken Eén op één op Nederland 2
- KRO offert Debat op 2 voor talkshow Eva Jinek

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Eén op één met Eva Jinek en Sven Kockelmann géén talkshow

 1. Van loon

  Kockelmann, laat nou eindelijk eens de mensen uitpraten zonder te interrumperen.

    /   Reply  / 
 2. Pieter

  Tja, Verbruggen is een door de wolgeverfde machtige en slimme bestuurder, dus volkomen onteressant, die heeft zich echt, als er al wat aan de hand is, volkomen ingedekt, maar waarschijnlijk gewoon het slachtoffer van een zwaar gefrusteerde amerikaan, die wereldwijd te kijk is gezet door vooral zichzelf, maar dat weten we allemaal al, aan juist dat verhaal valt niets toe te voegen.

  en dan Jinek met haar CEO kledingmagnaat. Jammer dat ze niet tot de kern doordringt, het mag veel harder. De man zijn concern behoort tot de prijsvechters en hij is een grote jongen. Zijn megaconcern streeft naar winstmaximalisatie en hij is de prijvechter. Uiteraard zoekt zijn bedrijf haar heil bij de allergoedkoopste leveranciers en dus weet je donders goed dat juist daar meestal heel wat mis is met de arbeidsomstandigheden. En als je dan al echt meent dat het zo’n prioriteit heeft binnen je concern, waarom heb je dan met slechts 6 fabrieken niet gewoon borden in de fabriek gehangen met een heel makkelijk tel nr waarmee mensen 100% veilig en anoniem kunnen bellen als er iets mis gaat met de arbeidsomstandigheden. Nee, ze zullen niet gauw klagen in zulke landen zegt de ondernemer. Nee en dat zorgt voor hele lage prijzen. Dat kun je zo zelf heel makkelijk maken en waarom heb je dat niet gedaan. En als je vraagt hoeveel geld er dan omgaat in de goede doelen van de club, dan krijg je geen antwoord en daar neem je genoegen mee?? Nee dan maak je aan de kijker en aan hem (hij weet nu ok dat de kijker het ook snapt) duidelijk waarom je dat wilt weten. Als het namelijk niet in enige verhouding staat tot de enorme winsten die uw concern maakt (dat getal hoor je trouwens gewoon paraat te hebben) dan gaan we het daar zeker niet over hebben, want dan hoort u daar niet mee te koop te lopen. dat soort vragen had ik verwacht. En het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn geweest als jullie een cameraploegje naar de fabrieken hadden gestuurd, want dan heb je het echt ergens over.
  Deze man had een makkie en dat had hij niet horen te hebben.

  Groetjes

    /   Reply  / 
 3. Henk

  Jinek gezien vanavond met mijnheer Kahn, maar beste EVA: je mag wel iets vriendelijker zijn . Vanavond was je een echte bitch tegen een erg goed voorbereide gast die perfect wist waarover hij sprak. De dingen die hij niet vertellen wilde kon hij goed beschermen maar gaf wel de indruk dat je welkom was voor de informatie maar dat die niet wereldwijd hoefde te gaan. Klasse van die man. Dus: sta open voor die dingen en reageer dan wat vriendelijker.

    /   Reply  / 
 4. Lenie Kiewiet

  U wilt grenzen op zoeken in uw praatprogramma. Welnu, ik heb een item voor U. Misschien kan ik ons horror verhaal bij u vertellen. Onlangs trof ik premier Rutte in Den Haag nabij het Binnenhof en had hem helemaal voor mijn dochter en mij alleen. Ik vertelde hem over de politie en overhandigde hem enige documenten. Maar vorig jaar ontving ik een bericht dat Ivo Opstelten en Mark Rutte onze schrifturen ter kennisgeving aannemen en niet meer reageren. Dit is het toppunt, daar hier in Groningen niet alleen de aardgas kwestie speelt maar nog een jarenlange roep uit het noorden. De Staat moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Ze verdoezelen/ maskeren alles. Eigenlijk zou de Staat een dagvaarding moeten hebben. De beerput moet open. Wilt u hieraan meewerken?
  We hebben inmiddels 7800 handtekeningen verzameld van face to face. Ook het buitenland tekent. Het zou goed zijn een Stichting op te richten die de belangen beter behartigd voor slachtoffers op de werkplaats Novatec te Tolbert alsmede in geheel Nederland. Ik hoop spoedig van u te vernemen en mijn verhaal te doen. Met vr.gr. Lenie Kiewiet uit Groningen.petities24.com(verkeerde prioriteiten zedenpolitie Groningen) en metrocolumn.nl/view/d24n.Tel. 050-5771772/ 06-51186674

    /   Reply  / 
  1. Lenie Kiewiet

   Inmiddels hebben we 8000 handtekeningen binnen van face to face.
   Zondag 23 febr. 2014 KRO Brandpunt gezien. Het onderwerp Knuffelen met de korpschef over zinloze opleidingen bij de politie omtrent hun macho bedrijf vond ik vreselijk en het verbaasd me niet. Even Euro 30.0000 voor verblijfskosten. Ze laten je 4,5 maanden wachten eer je een zedenaangifte mag doen en bedenken ook nog eens een MELDNG PLUS. De dader komt hierbij niet voor het gerecht. Geen wonder dat je de zaak nooit wint en daders maar vrij blijven rondlopen. Kortom seponeren. Leren ze dit allemaal op de politieschool in Apeldoorn en dat de politie zo maar iets mag bedenken?

     /   Reply  / 
 5. leonard joosten

  de knappe sven kokkelmann vanavond eerste vraag aan knoops:
  bent u paranoia?
  foei!
  bent u ziekte?

    /   Reply  / 
 6. Mathi

  Wat een botte manier van vragen stellen heer Kockelman….

    /   Reply  / 
 7. Mathi

  Wat een botte manier van een gesprek leiden heer Kockelman….

    /   Reply  / 
 8. Huub

  Gisteren ‘één op één’ met de HEER de Winter en BOER Kockelmann gezien en ben er nog steeds niet goed van. Ja, inderdaad, meneer de Winter gedroeg zich als een heer, maar Kockelmann daarentegen als een botte boer. Sorry, maar met dat laatste doe ik een echte boer (agrariër)natuurlijk tekort, want zo grof onfatsoenlijk als de “heer” Kockelmann zal deze zich niet gedragen. Dat in het algemeen.
  Het doet er niet toe of ik al dan niet sympathiseer met een persoon of diens ideeën, doelstellingen of visie, maar als ik hem een vraag stel, laat ik hem uitpraten en luister naar zijn antwoord. Anders dan bij de “heer” Kockelmann, want hij is kennelijk helemáál niet geïnteresseerd in enig antwoord op zijn vragen. Omdat hij het kennelijk al “wéét”!(?)En het oordeel (lees: veroordeling) daarover steekt hij niet onder stoelen of banken en dat op een misselijk makende super arrogante toon. Wie wil je imponeren hiermee Kockelmann? Mij in ieder geval niet!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>