KRO-NCRV geeft vervolg aan Depressie Gala

Het Depressie Gala keert volgende maand terug bij KRO-NCRV op NPO1. Op 23 januari, ‘Blue Monday’ is de show op de latere avond te zien. De makers willen het taboe op depressie wegnemen. Anita Witzier presenteert het gala, bijdragen zijn er van Mike Boddé, René van der Gijp, Martine Sandifort en Laura van Kaam.

 

The Voice Kids-kandidaat Laura had kort geleden haar coming out. Met heel Nederland deelde ze via Facebook haar depressie, een dappere move. Haar coach en ‘tante’ Karin Bloemen – zelf een ervaringsdeskundige – zoekt haar op voor een eerlijk gesprek over hun demonen. Ook Mike Boddé, René van der Gijp en Martine Sandifort vertellen hoe zij uiteindelijk ervoor kozen om hun ziekte te delen met hun omgeving en wat hun ervaringen, positief dan wel negatief, daarmee zijn.

 

“De meeste mensen realiseren zich niet wat een depressie is en hoe het voelt”, zegt Anita Witzier. “Door erover te informeren op televisie kunnen we een groot stuk onwetendheid de wereld uithelpen en kan er meer begrip ontstaan voor deze ziekte.”

1 Reacties // Reageer

One thought on “KRO-NCRV geeft vervolg aan Depressie Gala

  1. Tjeerd de Walle

    Ik vind het uitstekend dat er aandacht komt voor depressies. Heb daar zelf meerdere malen aan geleden en ben opgenomen geweest. Waar ik mij aan stoor is het feit dat de bn’ers weer, zoals zo vaak dr boventoon voeren. Ook het woord ‘coming out’ vind ik in dit verband buiten proportioneel en lijkt op een soort ondescheiding. Omdat mijn moeder haar hele leven psychiatrisch patiënt was ben ik mede erfelijk belast. Recentelijk is een boek over mijn 44 jaar als politieman uitgekomen waarin mojn depressies centraal in staan. Nogmaals goed deze aandacht maar stop met die bn’ers en gebruik gewone mensen die in staat zijn een verhaal te vertellen.
    K

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>