Adoptieverleden André van der Toorn in Mijn Naam Was Kostas

André van der Toorn kennen we allemaal als presentator van Wegmisbruikers. Maar wat niet iedereen weet, is dat André kort na zijn geboorte in Griekenland is weggehaald voor adoptie. In de documentaire Mijn Naam Was Kostas gaat André op zoek naar zijn biologische moeder.

Het resultaat is een confronterende film over de impact van adoptie in het leven van André van der Toorn. Een leven lang het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn, er niet bij te horen en altijd onzeker te zijn. Door intieme interviews met André en een aantal van zijn dierbaren, wordt het effect van adoptie op een mensenleven pijnlijk voelbaar.

André is zijn biologische moeder gaan zoeken, maar veel rust gaf hem dat niet. Om definitief af te rekenen met de worstelingen in zijn leven, besloot hij deze documentaire te maken.In de film komen de Nederlandse adoptiemoeder van André, zijn Griekse moeder en kinderen uit het Griekse tehuis aan het woord. Allemaal worstelen ze op hun eigen manier met de adoptie en vertellen daar buitengewoon openhartig over.

Mijn Naam Was Kostas, 21.35 uur, KRO-NCRV (NPO2)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Adoptieverleden André van der Toorn in Mijn Naam Was Kostas

 1. Mieke

  Mijn complimenten voor de documentaire. Wat een emotioneel reportage maar ook heel mooi.
  Ben niet geadopteerd maar het greep me erg aan. Wat een lieve moeder.

  Hartelijke groeten,
  Mieke can Eerden

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>