Laura van Kaam beleeft ‘coming out’ op Depressiegala

Op NPO1 is vanavond de tweede editie van het Depressiegala te zien, een ietwat feestelijke bijeenkomst van bekende en onbekende mensen die kampen of kampten met een depressie. Ze hopen met het gala het taboe op depressie weg te nemen, zodat mensen er over durven te praten. “Praten is de belangrijkste stap”, benadrukt presentatrice Anita Witzier. “Want pas dan kunnen we de signalen van een depressie op tijd herkennen en er wat aan doen.” Tijdens het Depressiegala zal The Voice Kids-winnaar Laura van Kaam haar ‘coming out’ beleven.

“In september knapte ik. Het was mijn eerste nacht op kamers in Den Haag. Ik belandde bij de politie en uiteindelijk op de crisisdienst. Daarna kreeg ik de diagnose: een zware depressie. Ik heb het mijn ouders in een brief verteld”, vertelt Laura alvast. “In december zette ik het op Facebook. Ik wil er niet langer over liegen. Jarenlang ben ik een acteur geweest in mijn eigen leven. Nu sta ik hier voor het eerst op het podium als mezelf. Ik laat de schaamte los. Het taboe moet eraf.”

Laura’s coach en ‘tante’ Karin Bloemen – zelf een ervaringsdeskundige – zoekt haar op voor een eerlijk gesprek over hun demonen. Ook Mike Boddé, René van der Gijp en Martine Sandifort vertellen hoe zij uiteindelijk ervoor kozen om hun ziekte te delen met hun omgeving en wat hun ervaringen, positief dan wel negatief, daarmee zijn.

Depressiegala, 22.05 uur, KRO-NCRV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>