Medicijnmannen en ode aan het leven in Break Free op NPO3

Valeriaan tegen slaapproblemen, producten tegen haaruitval of intieme zeep voor vrouwen. Het zijn middeltjes die vrij verkrijgbaar zijn en een medische werking hebben. Of zouden moeten hebben. Want hoe goed werkt het nou echt? In het nieuwe programma De Medicijnmannen gaan Sofie van den Enk, Marlijn Weerdenburg en Daan Nieber op onderzoek uit.

In de eerste aflevering onderzoeken De Medicijnmannen intieme zeep voor vrouwen. Sofie test of je er inderdaad frisser van gaat ruiken. Ook kijken ze naar remedies voor deze kwaal in andere landen. Marlijn gaat langs bij de Surinaamse Fred die de populaire vaginale stoombaden verkoopt. Daan gaat langs bij een sekswerker om te vragen hoe zij eigenlijk haar vagina verzorgt.

Omroepbaas Michel Nillesen: “De Medicijnmannen is een nieuwsgierig, verbazend en onthullend programma dat goed past in onze journalistieke traditie op NPO 3. Het is een prachtige aanvulling op De Keuringsdienst van Waarde en De Rekenkamer, titels die hun waarde al ruimschoots hebben bewezen.”

Op NPO3 begint vanavond ook het tweede seizoen Break Free, waarin Chris Zegers verhalen vertelt van jonge mensen die tijdens hun vakantie om het leven zijn gekomen. Natuurlijk is daar verdriet, maar de nabestaanden willen in de portretreeks vooral laten zien dat de reizigers vol levenslust zaten.

Documentairemaker Geertjan Lassche: “De jongeren uit Break Free zaten middenin het ultieme ‘vier het leven’. En dat is plotsklaps geëindigd. Dat is het allermoeilijkste voor de familie. Zeker als je op de plek komt waar dat einde plaatsvond. Maar aan de andere kant: het is ook de plek waar je kind, broer, zus of vriend de tijd van zijn of haar leven heeft gehad. En dat realiseren familieleden zich ook als ze daar zijn.”

De eerste aflevering op 16 maart gaat over Rianne Brouwer (18) uit Bakkum, die in 2012 samen met haar Australische vakantieliefde Alexander dood werd aangetroffen in een hostel in de binnenlanden van Laos. Ze lagen innig verstrengeld op bed. De oorzaak van hun overlijden is een raadsel. Rianne’s moeder en zus gaan vijf jaar later terug naar waar het is gebeurd en brengen een mooi eerbetoon.

Break Free, 21.00 uur, BNN/Vara (NPO3)
De Medicijnmannen, 21.50 uur, KRO-NCRV (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>