Van charismatische buurjongen tot drugsdealer in telefilm Silk Road

Op NPO3 is vanavond de telefilm Silk Road te zien, waarin een nieuwe lichting acteurs de hoofdrollen vertolkt. Olivia Lonsdale, Gijs Blom en Jonas Smulders vertellen het verhaal over een gewone jongen, die via internet een heel drugsimperium opbouwt. Totdat het misgaat.

 

Silk Road is een psychologische thriller, geïnspireerd op het levensverhaal van Michael S., een jongen uit Woerden die zich opwerkte tot ’s werelds meest gezochte internetcrimineel. Een meisje van twintig ontpopt zich, via haar charismatische overbuurjongen, tot succesvolle drugsdealer op Silk Road. Gaandeweg raakt ze steeds verder verstrikt in een kat en muis spel tussen de politie, criminelen en haar eigen vriendje. Hoe ver gaat ze? Wie kan ze vertrouwen en wie gebruikt wie?

Gijs Blom vertelt in gesprek met persbureau ANP dat de rol van Raymond zijn meest duistere is tot nu toe. “Maar in wezen is Raymond geen slechte jongen. Dat er in de wereld drugs worden verhandeld, is een feit. Silk Road was een digitaal platform dat de kans op bloedvergieten in de scene verkleinde; de gedachte erachter was zelfs nobel te noemen. Al schiet hij er uiteindelijk wel in door.”

Met de jonge cast richt Silk Road zich ook op een jonge doelgroep. Een gat in de markt, denkt Blom. “Er wordt in Nederland niet veel gemaakt voor de kijkers die te oud zijn voor Carry Slee maar nog niet direct toe zijn aan Tarantino-achtige bloedbaden. Voor die groep is dit een prima ‘instap-thriller’: wel spannend, en vol verraad, drugs, bedrog en moord. Maar zonder dat daar meteen Scarface-achtige taferelen bij komen kijken.”

Telefilm: Silk Road, 20.30 uur, KRO-NCRV (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>