Ali rapt around the world

Je kon vorig jaar geen tijdschrift openslaan of geen televisie aanzetten zonder Neerlands knuffelmarokkaan Ali B te zien. Inmiddels is het met de over-exposure rondom zijn persoontje wel gedaan, al is de Almeerse rapper niet helemaal naar de achtergrond verdrongen.

Voor MTV reisde Ali B langs zeven ontwikkelingslanden om te zien hoe het daar met straatjongeren, slachtoffers van kinderprostitutie, kinderhandel en kinderarbeid is. Uiteraard kijkt er een camera over zijn schouder mee, wat de zevendelige serie Rap Around The World heeft opgeleverd. Vanavond is op MTV het eerste deel hiervan te zien.

Hartstikke goed natuurlijk dat Ali zich hiervoor inzet. Aan de serie is een lespakket verbonden voor scholen op Nederland. Daarnaast schrijft Ali Bouali (zoals hij eigenlijk heet) een boek over zijn ervaringen, en zal de hele serie op dvd worden uitgebracht.

Rap Around The World, 21.30 uur, MTV

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ali rapt around the world

 1. Rob Olgers

  Kan iemand mij vertellen waar de dvd Rap around the world van Ali B. uitgekomen is of te verkrijgen is?

  Dank

    /   Reply  / 
 2. Herman

  Hoi Rob, dit is wat ik er van kan vinden. Hopelijk heb je daar wat aan.

  In oktober verschijnt van Ali B het boek en de dvd Rap Around The World bij Rothschild en Bach/Spunk Boeken, een van de uitgeverijen van FMG.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>