Programmering The Box opnieuw op de schop: meer clips a.u.b

Slechts een paar maanden na de vorige restyling ondergaat clipkanaal The Box opnieuw een metamorfose, zo meldt Dutchmedia weblog. Dan Ligtvoet, algemeen directeur van MTV Networks, waar The Box onder valt, verklaarde eerder al dat The Box ‘niet super’ draaide en op te veel gedachten hinkte.

Bij de laatste restyling veranderde The Box vanaf vier uur ‘s middags in Alex FM, een multicultureel radiostation. De geacteerde uitzendingen werden afgewisseld met jeugdseries als Sabrina The Teenage Witch. In het weekend neemt Miriam van ‘t Veer het over die allerlei evenementen in het land bezoekt en dat verslag afwisselt met clipjes.

Inmiddels ligt er een nieuw zenderplan klaar dat de kijkcijfers er bovenop moet helpen. Deze zijn ingezakt na de restyling in april. Over dat nieuwe zenderplan is nog niets bekend, behalve dat het zal worden uitgevoerd door de nieuwe zenderbaas John Olivieira.

MTV Networks heeft de stelligste overtuiging dat series en programma’s de kijker langer doet vasthouden. Dat kan zijn, ik verlang terug naar de tijd dat je gewoon clipjes kon zien op de muziekzenders, al dan niet gecategoriseerd in specialistische uurtjes.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Programmering The Box opnieuw op de schop: meer clips a.u.b

  1. Thomas

    Tja, MTV Networks is een meester in het “verneuken” van een zender. Ooit was TMF een symbool onder jongeren, nu kijkt amper een hond erna. En de enige muziek zender die zonder gedoe nog clips draaide, is nu dus ook veranderd in… Een 2e mtv.. Of een 2e Nickelodeon. Wat je wilt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>