Habbekrats smaakmaker van muziekzenders

Nederlandse urban-muziek is al een tijdje een muziekstroming waar heel serieus rekening mee wordt gehouden, na jarenlang veelbelovend op de achtergrond te hebben meegedraaid. Nu de top 10 wekelijks wordt bezet door meerdere Nederhop-songs, schieten ook de geinige videoclips als paddenstoelen uit de grond. Voorjekijkendoorlopen van De Jeugd Van Tegenwoordig bijvoorbeeld, of Wie Is Ut? van Duvelduvel. Ooit afgevraagd waar die clipjes vandaan komen?Het brein achter al die geslaagde videoclips is Habbekrats, een reclamebureau dat meer dan eens ongevraagd videoclips maakte voor artiesten. Althans, dat is zoals het bureau zich profileert. Zappen.blog.nl durft te wedden dat de jonge reclamemannen onder een hoedje spelen met Topnotch, het label dat veel urban-artiesten onder zich heeft. Al ontkennen beide in alle toonaarden, wat ze misschien wel extra verdacht maakt?

Het begon met een oproep op internet voor een dubbelganger van de Rotterdamse rapper Duvelduvel. Daarmee wilde het reclamebureau Habbekrats een ongeautoriseerde videoclip van het nummer Wie is ut opnemen. Gewoon voor de fun, omdat ze even niks te doen hadden en het nummer zo vet vonden, aldus Habbekrats in De Volkskrant.

Maar platenmaatschappij Topnotch van Duvelduvel was not amused. Het conflict werd nog gesust maar de quasi-illegale Wie is ut?-clip (zonder Duvelduvel maar mét drie meiden in apenpak) werd een hype op internet. En dan is het nog slechts wachten tot de status van meest aangevraagde clip op The Box, zo bewees ook al het succes van Watskeburt van De Jeugd Van Tegenwoordig.

Het spelen met ‘fout’ en ‘oké’ is de basis van de chemie tussen Habbekrats en De Jeugd Van Tegenwoordig, waarmee ze nauw samenwerken. Voor de clip Voor je kijken doorlopen hesen ze het raptrio in voetbalshirts van de Duitse Mannschaft. Momenteel filmen ze een reality-soap van De Jeugd die acht weken lang op de The Box wordt uitgezonden. Daarvoor reisden ze naar Duitsland. ‘Er is ergens een optreden geregeld in een platenwinkel’, vertelt Victor (24) van Habbekrats. ‘Daar komt natuurlijk geen hond op af. Maar dát levert nou juist leuke tv op.’

Ik ben blij dat er naast de vele saaie muziekvideo’s (in het ergste geval live-registraties) ook bureaus zijn als Habbekrats, die proberen een kunstwerkje van een videoclip te maken. Dat maakt het een stuk aangenamer televisie kijken. Maar die geheimzinnigheid, dat mag nou wel eens worden opgeheven, toch?

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Habbekrats smaakmaker van muziekzenders

 1. Henk Rigter

  Ben ik helemaal mee eens! Habbekrats is natuurlijk puur uitgedacht. Ik bedoel, als gesjeesde reclamegozer heb je echt wel een leuke website. kost geen fluit, laat je door een vriend doen. Maar nee; integraal downloaden dus. Wel super origineel enzo! stoerrr

    /   Reply  / 
 2. sandra naomi

  hey iedereen die dit leest en mssn wel degene die ik bedoel.,,
  ik heb echt geen flauw idee wat habbekrats is en ik wil er graag meer over weten.,,
  op internet vond ik een paar foto’s van mannen(jongens)met een trui met een wit habbekrats teken erop nu wil ik weten wie dat zijn..,,
  ook wil ik heel graag weten wie de man(jongen)is die in:wat wil je doen van partysquad speelt met een habbekrats muts op alvast bedankt
  xxxiezz sandraah

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  Wat is dit voor reclameroddelpers?
  Die gasten zijn dus geen gesjeesde reclamegozers maar 2 studenten die een reclamebureau beginnen.
  wat een crap site

    /   Reply  / 
 4. vraagje

  kan iemand mij vertellen hoe die clip heet van het plaatje wat bij deze tekst is gebruikt al vast bedankt

    /   Reply  / 
 5. Herman

  Wie is ut?, uitgevoerd door Duvelduvel.

    /   Reply  / 
 6. Simon P.

  Wat een onzinstukje! Ik ken de beide mannen van Habbekrats goed & kan je verzekeren dat er niks uitgedacht aan is. Het zijn gewoon twee originele studenten met ballen!

    /   Reply  / 
 7. Pludefax

  Ik vond die dierentuinclip wel vijf keer niks. Beetje cheap hoor, zo af en toe.

    /   Reply  / 
 8. Bo

  Jullie denken zo ver naast de waarheid :) … Ik ken Victor al jaren, daarom weet ik dat het bedrijf puur door passie gedreven wordt. Ze verdienen met de videoclips geen klap, dat doen ze uit liefde voor hiphop.
  Voor de echte inkomsten hebben ze b.v. de Hi reclame gemaakt, reclame voor den haag, dance 4 life enz enz enz.

    /   Reply  / 
 9. kees

  Wat nou orgineel, er is een aflevering van jackass waar ze dat al deden (in apenpakken door de stad rennen met brad pitt). Dus of ze hebben het afgekeken of het is heruitgevonden, maar orgineel niet meer dus. Verder vind ik ze wel ok, alleen die hi reclame vond ik ook … maar goed dat is ieder voor zich.

    /   Reply  / 
 10. Truus

  De clip van ‘Duvelduvel – wie is t’ is zonder toestemming van Duvelduvel zelf gemaakt! Dat noem ik toch wel lef hebbe. Om gewoon een clip bij hun muziek te maken, en die op internet te zette zonder dat zij daar toestemming voor hebben gegeven. De clip was zo’n succes op internet dat ze m maar op de buis hebben gezet.. Dat zegt toch wel wat over de prestaties van habbekrats. T-o-p!

  En dat ze de clip van dance4life van DJ Tiesto hebbe gemaakt is ook niet nix! Als zo’n topdj moet je n goede clip hebbe, daar hebben ze ze juiste mensen bij gevonden en t is ze nog gelukt ook!

  Dus.. kijk aan.. :)

    /   Reply  / 
 11. Jordy

  @Bo,
  dance4life is NON-PROFIT!!! En jij beweert dat ze daar hun centen meer verdienen?! Of jij bent op je achterhoofd gestuiterd, of die kerels zijn gewoon necropooiers. Wat zal het zijn?!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>