MTV Networks strijdt voor behoud The Box

Het gaat niet goed met The Box. De politiek strijdt voor behoud van de zender in het kabelpakket van Haarlem ten koste van 3VOOR12 TV, maar in andere plaatsen is de zender al van de kabel gehaald. Op MTV en TMF draaien dan nu ook spotjes waarin kijkers worden aangemaand een petitie te ondertekenen. MTV Networks hoopt met deze petitie de programmaraden van de desbetreffende gemeenten te overtuigen om The Box weer aan te bieden via de kabel.
Op zich lijkt het raar dat concurrerende muziekzenders als TMF en MTV opkomen voor hun kleine rivaal The Box. Maar vorig jaar werd die laatste muziekzender toegevoegd aan de stal van MTV Networks. De leiding is van mening dat de drie muziekzenders complementair aan elkaar zijn. In veel gemeenten zijn alledrie de zenders te ontvangen, maar in Almere, Dronten, Lelystad en Zeewolde is The Box onlangs verwijderd.

Datzelfde staat nu in Haarlem te gebeuren, waar de kabelexploitant 3VOOR12 TV wil uitzenden, een kanaal dat nu nog uitsluitend via internet of digitale televisie is te zien. De Tweede Kamer wil dat Nederlanders straks overstappen op digitale televisie, en de VVD vindt het raar dat het analoge kabelpakket in Haarlem aantrekkelijk wordt gemaakt met 3VOOR12TV.

MTV Networks zal ongetwijfeld blij zijn met de VVD-steun, zij het om andere motivaties. Ik ben benieuwd hoeveel invloed een petitie zal hebben op de Haarlemse programmaraad.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “MTV Networks strijdt voor behoud The Box

 1. KOKSTRA

  3VOOR12 voegt meer toe aan het pakket dan The Box denk ik. Daar zal zo’n programmaraad ook naar kijken.

    /   Reply  / 
 2. Joost

  Even een bericht voor de Programmaraad voor Tilburg: ik heb er geen problemen mee (lees: zou graag willen) dat 3VOOR12 hier The Box gaat vervangen.

    /   Reply  / 
 3. Boris

  ik kijk juist veel naar The Box de laatste tijd en is het beste wat er op tv te zien is. Eindelijk wat goeie muziek. Moccah rulezzz. 3voor12 is mij te alternatief!

    /   Reply  / 
 4. Danny

  nog nooit van 3voor12 gehoord… doe mij the box maar, kan ik als almeerder tenminste South Park weer kijken

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>