Nu ook op televisie: 3VOOR12

Ooit begonnen als een rebellerende club op internet: 3VOOR12. Een soort alarmbel voor het niveau van muziek op de radio, dat achteruitholde. Aanvankelijk was het project van de VPRO bedoeld voor een week, maar door de positieve reacties besloot de zender door te gaan. Dat is nu ruim 7 jaar geleden. Inmiddels is het multimediale online muziekplatform ook op de radio te horen, maar vandaag wordt voor 3VOOR12 opnieuw geschiedenis geschreven: voor het eerst zendt 3VOOR12 uit op televisie.
In de eerste uitzending zijn beelden te zien van The Arctic Monkeys op Lowlands en wordt een Hollandse Nieuwe-filmpje uitgezonden, een rubriek waarin 3VOOR12 een portret maakt van een beginnend artiest.

Het was de bedoeling om om 23.57 uur live te gaan. Maar De Jeugd van Tegenwoordig – als eerste opgepikt door 3VOOR12 – pikt dat plekje in met de eigen reality-soap. En dus moet de VPRO genoegen nemen met 0.25 uur.

Is dat erg? Het lijkt me niet. 3VOOR12 blijft doelgroeptelevisie, een heel breed publiek zal het nooit aanspreken. Bij het platform hopen ze vooral mensen aan te spreken die anders niet op de website zouden komen, maar nu wel. Juist die doelgroep lijk je op vrijdagnacht aan te spreken. De BBC stopt immers al jarenlang de beste muziekprogramma’s weg in het holst van de nacht, net als de ZDF doet met Rockpalast.

En mocht je toch al onder de lakens kruipen: een video-recorder is een alternatief. Al is het meeste uit de uitzending ook gewoon op http://3voor12.vpro.nl te vinden.

3VOOR12, 0.25 uur, VPRO

Zie ook:
- VPRO’s 3VOOR12 gaat tv voor televisie maken
- Niet in Biddinghuizen en toch genieten van Lowlands
- NLpop: Opgezwolle maakt beste plaat van het jaar
- NLpop: 3VOOR12 slaat nieuwe weg in op ether

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nu ook op televisie: 3VOOR12

  1. Joost

    “Is dat erg? Het lijkt me niet. 3VOOR12 blijft doelgroeptelevisie, een heel breed publiek zal het nooit aanspreken.” Dus dan moet het maar om half één uitgezonden worden? Dan slaapt de doelgroep ook zo onderhand wel hoor.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    dat weet ik zo net nog niet, joost. vroeger op de avond zou het programma wrs niet overleven door sterke concurrentie. en overdag uitzenden is helemaal dodelijk. volgens mij is het een geschikt tijdstip.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>