Geruchten over einde muziekzender TMF in voorjaar 2011

Het ziet er slecht uit voor TMF, de muziekzender die voor velen jeugdnostalgie betekent. Morgen heeft De Pers een groot verhaal dat TMF ‘al zijn veejays en medewerkers gaat ontslaan’.

Pers-journalist Mark Koster meldt op twitter dat TMF in het voorjaar van 2011 van de buis zou worden gehaald. Voor enkele medewerkers zou wel ruimte zijn bij MTV, het grote broertje van TMF, dat ooit stond voor Music Television. Ook zou veejay Tess Milne op 3fm hebben gezegd dat er morgen een persbericht naar buiten komt, maar dat zij zelf ‘niet heel chagrijnig’ is.

Het verhaal wordt dus morgen vervolgd/bewaarheid maar ik wilde jullie dit gerucht niet onthouden.

Updates: TMF van de kabel, vj’s naar MTV, maar kinder-tv + Sascha Visser verlaat TMF in december

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Geruchten over einde muziekzender TMF in voorjaar 2011

 1. B.K.

  Ik zou zelf ook niet chagrijnig zijn als die Tess van de zender verdwijnt.

    /   Reply  / 
  1. tmf

   tess is cool

     /   Reply  / 
 2. bas

  We zullen het merken morgen, ik zou het in iedergeval niet erg vinden, of ze moeten een non stop muziek zender worden, nu is het onzin gelul en wat muziek er doorheen..

    /   Reply  / 
 3. vinn

  Mischien mag Tess dan wel naar MTV..

  Wel echt jammer! Vond TMF echt altijd heel leuk voorar Saar, Nikki en Renate waren toppers.. Aangezien de twee eerst genoemde al bij Rtl5 zitten hoop ik dat Saar daar ook nog komt (Ze is dan al al een tijdje weg bij tmf)
  Mischien kan rtl5 van 12.00 tot 18.00 muziek gaan uitzenden met Saar, Tess en Veronica en dan van 17.00 tot 18.00 een soort van Re;action

    /   Reply  / 
  1. michel

   Nikki en Renatte goed? Je hebt echt TMF niet goed gekend jongen. Je bedoelde waarschijnlijk de laaste 2 in je tekst. En Renatte zit al ruim een jaar bij NET5.

     /   Reply  / 
 4. )Robert(

  Je kan toch gewoon even Veronica bellen Herman? Volgens mij heb je haar nummer.

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Heb contact gezocht hoor. Maar on the record niks te horen gekregen :)

     /   Reply  / 
   1. Marc

    Oei, als journalist een primeurtje achterhouden. Dat moet zwaar zijn en nog is tegen je eigen aard in ook.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

     Als ik goed met mijn mouw schud, liggen er zomaar 6 primeurs op straat. Journalistiek is ook een spel van geven en nemen Marc ;)

       /   Reply  / 
   2. )Robert(

    Wij hebben ook contact met haar gezocht. Ze zou zogenaamd “niets” weten maar tussen de regels door hoorde ik dat ze wel degelijk meer wist!

      /   Reply  / 
 5. noname

  Ik vind dat RTL echt meer moet doen met RTL 5. Ze zijn toch geprofileerd als de jongerenzender van Nederland?? Laat het dan ook zien. Ik denk dat RTL 5 de programma’s als Everybody Loves Raymond en The Nanny beter kunnen vervangen voor meer jongeren gerelateerde dingen. Misschien samenwerking met Radio 538 voor in de middag een uur, en in de nacht 53N8. Misschien ook een jongerenprogramma in de middag??

    /   Reply  / 
 6. Steffan

  Dit heb ik zien aankomen.
  Je zag gewoon dat de programma’s geen succes waren.
  Kijk dit Nou had zo’n klein publiek, en jongeren reageerden ook zo weinig.

    /   Reply  / 
 7. hans

  Ik zal TMF niet missen. Ik kijk al lang niet meer naar deze zender. De nieuwste clips uit de Engelse en Amerikaanse hitparade kijk ik via het YouTube-kanaal. Sneller en actueler bestaat niet. Kortom gauw TMF sluiten. MTV heeft ook helemaal niets meer met muziek te maken. Kan me ook gestolen worden.

    /   Reply  / 
 8. Goes

  TMF is natuurlijk een zender geworden met enorm slechte programma’s en presentatoren sinds MTV het heeft overgenomen. Vroeger werd er nog muziek gedraaid op deze muziekzender, maar nu bijna nooit meer. De kijkcijfers zijn sindsdien ook enorm gedaald en de reclame inkomsten waren al tijden lager dan de kosten van de zender. Gelukkig gaat de zender eindelijk definitief op zwart, dat zat er eigenlijk al jaren aan te komen. Ik denk dat er zeker ruimte is voor een goede muziekzender. Het is gek dat mensen zeggen dat die ruimte er niet is en dat dat te zien is aan de ondergang van TMF, want TMF is geen muziekzender (meer).

    /   Reply  / 
 9. Magnetron

  TMF is echt slecht geworden. De VJ’s van tegenwoordig zijn ook bar slecht. Vooral Tess is gewoon niet geschikt als presentatrice, waar hebben ze haar vandaan gehaald? Bij interviews draait het altijd om haar en haar vragen zijn echt van schoolkrant kwaliteit. Ook irriteer ik me aan slechte zinsbouw en versprekingen.

  Daarnaast ben ik ook van mening dat de kwaliteit van de programma’s ook beneden peil. Voorbeeld: ‘Kijk Dit Nou!?’ wordt gefilmd vanuit webcam camera’s vanaf 2 verschillende statische standpunten, het decor is knip en plak werk, belichting in de studio (nouja, studio is een groot woord. Inplaats ze ‘Kijk Dit Nou!?’ opnemen vanuit de oude Reaction studio met uitkijk op NDSM-werf) is slecht, de items zijn kinderachtig, de leader is cheap in elkaar gezet en de tune is een standaard loop uit Garageband (programma meegeleverd met een Mac)…

  Ze moeten alles compleet omgooien en echte talenten binnenhalen. Een nieuwe huisstyle is ook geen slecht idee. Het is jammer wanneer TMF uit de lucht gaat, maar misschien is het maar beter zo.

    /   Reply  / 
  1. MIchael

   Je hebt echt helemaal gelijk !!!!

     /   Reply  / 
  2. michel

   Tess is typisch zo’n meisje dat niks kan maar, wel slim is om de juiste mensen op zich heen te verzamelen. Zo komt ze op televisie. Ze heeft niets met televisie. Nooit gehad ook. Graag haar er maar niks over want, ze zal je ect geen antwoord kunnen geven. Dit geld ook voor vragen over actualiteiten en muziek. Helaas als dit allemaal waar is zullen we haar toch wel weer ergens anders zien.

     /   Reply  / 
 10. Danny van Zeggelaar

  Ik zal er niet rouwig om zijn. Natuurlijk is het een unieke zender uit de Nederlandse tv-geschiedenis, maar als je ziet wat er de afgelopen jaren voor pulp werd uitgezonden en ook het muziekformat ernstig werd gewijzigd. Bovendien zijn de kijkcijfers ook nog ‘s extreem laag. Jammer voor de medewerkers, maar je kunt als commercieel bedrijf niet blijven doorgaan met verlieslatende onderdelen.

    /   Reply  / 
 11. Lobstar

  Het viel te verwachten. In 2008 stopte TMF in het Verenigd Koninkrijk en eerder dit jaar werd de stekker uit de Australische TMF getrokken. Dus dan zou vanaf voorjaar 2011 alleen de Vlaamse nog over zijn. Ergens toch een beetje jammer want het was toch voor een paar jaar een echt Nederlands succesverhaal.

  Ach. Aan alles komt een eind.

    /   Reply  / 
 12. C

  Zat eraan te komen. Er worden op dit moment alleen nog herhalingen en muziek uitgezonden.. zelfs kijk dit nou trekt maar 20.000 kijkers. Voor iedereen beter als ComedyC 24u gaat uitzenden.

    /   Reply  / 
 13. Chuck Bass

  Alsof we die zender zullen missen op digitale TV heb je zoveel non stop videoclipzenders dat dat de normale TMF nogal overbodig is geworden.

  Zowel MTV en TMF zijn ruk geworden.

  Ik mis gewoon het oude MTV Europe!

    /   Reply  / 
 14. Urwin

  laten ze bij rtl5 ipv tell sell clips uitzenden en laten ze saar en veronica aantrekken om rond 3/4 uur een live show van 2 uur presenteren ofzow zijn de twee leukste die er te zien waren/zijn de laatste tijd

    /   Reply  / 
  1. michel

   RTL5 zou niks anders willen maar, het zit zo. Die clips van jou moeten in parketten worden aangekocht en kost dus geld. Tell sell betaald RTL (koopt zendtijd)om te mogen uitzenden op de zenders. Dat zal niet snel gebeuren dus. Of er moet een externe partij zich er mee bemoeien en de kosten pzich nemen. Zoals De Efteling doet bij Telekids op RTL8

     /   Reply  / 
 15. michel

  Ja update net op 3FM TMF word een digitaal kanaal. Met muziek tot 3 uur s’middags en daarna Comedy Central

    /   Reply  / 
 16. Pingback: TMF van de kabel, vj’s naar MTV, meer kinder-tv | Zappen

 17. Jan

  Vj Tess zit nu een half jaar op de buis en ik vind haar een echt persoon, die goed blijft hangen. Dat ze in KDN nog niet helemaal haar draai heeft gevonden is logisch aangezien het een kut programma is. Ik denk dat we haar gaan zien opbloeien bij MTV. mark my words.

    /   Reply  / 
 18. Bart

  @Jan: Mee eens, zij weet tenminste nog wat over echte muziek. Hoorde haar laatst over de band ‘the dead man’s bones’ ze weet waar ze over praat.

    /   Reply  / 
 19. tillss

  @HERMAN, spreek jij Veronica nog weleens? Ik heb al lang geen blog meer van haar gezien en ik zie weinig nieuws over haar op je site, misschien dat jij ook wel gewoon express niets post omdat je beloofd hebt niets te zeggen, maar ik denk dat Veronica weg gaat bij tmf want ik heb haar al een aantal keren bij Talpa zien rond huppelen…
  Kan je niet even uitzoeken wat ze aan het doen is? Ben benieuwd!

  Tills

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>