Jury Holland’s Next Topmodel bekend, 2de in de maak

Het was een doldwaze dag afgelopen zaterdag, toen honderden meisjes zich richting Olympisch Stadion begaven voor de selectie van Holland’s Next Topmodel. In totaal gaven 7.000 potentiële topmodellen zich af, maar na een selectie op basis van foto’s en inschrijfformulier bleven er slechts 500 over die naar Amsterdam-Zuid mochten komen. Van hen mochten er slechts 25 opgemaakt over de catwalk lopen, en weer tien daarvan nemen deze week hun intrek in het Holland’s Next Topmodel-huis. Een ware veldslag, maar er is een troost: de jury is niet van plan om de meisjes af te zeiken zoals in Idols.
Samenstelling jury
In tegenstelling tot eerdere berichten heeft Fiona Hering geen zitting genomen in die jury. Wel present: presentator en juryvoorzitter Yfke Sturm, Rosalie van Breemen (ex-model, onder andere Miss World University), Karin Swerink (hoofdredacteur Glamour) en Carli Hermès (fotografe). Tijmen Bos, directeur van organisator Modelmasters in Het Parool: "We zullen geen vrouwen afzeiken. Het wordt al zwaar genoeg."

Roken
Het lijkt er overigens op dat de meisjes zich op het inschrijfformulier beter hebben voorgedaan dan in werkelijkheid. Want bijna alle 7.000 meisjes zouden niet roken. "Prima hoor, dan kunnen we misschien een rookster en een niet-rookster samen in het huis zetten", aldus een producent in Het Parool van afgelopen weekend.

Geen bekendheden
Modelmasters Holland’s Next Topmodel is vanaf september te zien op RTL 5. Opvallend is dat er geen enkele bekende figuur meedoet aan het programma. In de modewereld is Yfke Sturm ongetwijfeld heel bekend, het grote publiek kijkt je met grote, vragende ogen aan wanneer je het over haar hebt. Ook in de jury dus geen heel bekende mensen.

Een gedurfde zet van RTL, die het na Herken de Homo opnieuw aandurft om een Amerikaanse productie te regionaliseren. Dat programma met Telegraaf-journaliste en Boulevard-deskundige Fiona Hering flopte immers met vaak nog geen 300.000 kijkers. Ook daar werkte geen echt bekende Nederlander of een ervaren televisiepersoonlijkheid voor de camera mee.

Tweede serie
De zender lijkt er in elk geval alle vertrouwen in te hebben, getuige de afsluitende woorden van Tijmen Bos in Het Parool. Daaruit blijkt dat er volgend jaar opnieuw een Holland’s Next Topmodel komt, waarin ook mannen deel mogen uitmaken van de selectie. Nu al zouden zich duizend mannen hebben aangemeld.

Ik schreef het al vaker: nog geen minuut van uitgezonden, en nu al één van de meest spraakmakende programma’s van dit jaar.

Zie ook:
- Holland’s Next Topmodel nu al zien?
- RTL komt er ook achter: Yfke gaat modellen spotten
- Fiona Hering gaat aanstaande Nederlandse topmodellen keuren

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jury Holland’s Next Topmodel bekend, 2de in de maak

 1. Henk

  Niemand afzeiken? Wat een flutprogramma!

    /   Reply  / 
 2. Michael

  Niemand afzeiken? Saai.

  Ik mis trouwens ook Janice Dickenson in de nieuwe reeks America’s Next Topmodel.

  Hopelijk word het geen saai flutprogramma zoals de Britse versie.

    /   Reply  / 
 3. Geweldigerrrd

  Maargoed, wat we nou allemaal willen weten. Wie doen er mee?:’)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>