Ananda Lândertine wint oersaaie finale Holland’s Next Topmodel

Ananda Lândertine mag zich Holland's Next Topmodel noemen. In de Lichtfabriek in Haarlem heeft zij zojuist de vierde editie van de modellenjacht gewonnen. Ananda is de grote favoriet van de jury en blijkt ook bij het stemmend publiek in de smaak te vallen, al heeft ze daar veel concurrentie ondervonden van Jennifer. Dat meisje is de runner-up geworden. Groot nadeel is dat de kijker bijna twee uur lang na een oersaaie  en tenenkrommend slechte finaleshow heeft moeten kijken.

Hoe is het toch mogelijk? De makers doen er negen weken lang alles aan om een montage in sneltreinvaart voorbij te laten komen. De wekelijkse afleveringen van Holland's Next Topmodel gaan zo snel en zitten zo vol (bijvoorbeeld met talloze vervelende sponsormomenten) dat de kijker het nauwelijks nog kan bijhouden. En de finale is vervolgens traag als dikke stront en hangt amateuristisch aan elkaar. Niet alleen vanavond, ook al in de vorige drie reeksen.

Daphne flop
Daphne Deckers blijkt een vrouwtje dat misschien leuk voor een bluescreen een anekdote uit de doeken kan doen, als presentatrice slaat ze de plank mis. Spanning opbouwen blijkt onmogelijk en het stellen van een zinnige vraag is ook een heel lastige opgave. Daphne pocht er verder graag mee wat je allemaal als topmodel moet kunnen, zoals het doen van een commercial. Maar de ingestudeerde gesprekjes met coach Bastiaan van Schaik komen nog slechter over dan een toneelstukje op de lagere school.

De kandidaten zelf krijgen zo weinig kans om te schitteren. Want op een domme vraag kun je niet makkelijk een goed antwoord geven. Wel mochten de vier van te voren een pleidooi opnemen, maar verder dan een yell kwamen ze niet. Alleen Jennifer deed een poging: 'Ik was al deze weken de gangmaker. Wil je daar meer van zien, stem op mij'.

Poll
Afijn, vier meisjes in de finale. Als geheime en gemene twist was er een vroegtijdige exit voor één van de kandidaten: degene met de minste stemmen. Weinig verrassend was dat Patricia, die met een imagoprobleem kampt, zoals ook bleek in de poll van Zappen. En ja, als dan één van de twee juryfavorieten afvalt, kun je zelf uittekenen hoe het verder gaat: Ananda krijgt de punten van de jury en het publiek verdeelt het gros van de punten tussen Jennifer en Ananda. Conclusie: Ananda wint. En zo geschiedde nagenoeg; Yvette bleek ook redelijk populair.

Volgende keer graag beter, Holland's Next Topmodel! De kijkcijfers zijn dit seizoen in orde dus RTL 5 zal wel met een vervolg komen. Doe wat aan die finaleshow, ik wil best wat tips geven, maar dit kan dus echt niet.

Oja, gefeliciteerd Ananda. Hopelijk ga je een mooie carrière tegemoet.

Zie ook:
- Alle berichten over Holland's Next Topmodel
- Patricia maandag wel bij finale Holland's Next Topmodel
- Jury durft exit niet aan, finale HNTM met 4 meisjes

39 Reacties // Reageer

39 thoughts on “Ananda Lândertine wint oersaaie finale Holland’s Next Topmodel

 1. Lin

  Blijkt ook bij het stemmende publiek in de smaak te vallen? Ze had maar 10% van de stemmen van het publiek, dus dat valt volgens mij wel mee. Ik vind Ananda een terechte winnaar, want ze is een goed model, maar ze mag volgens mij blij zijn dat Patricia er eerst uitging… zij had nl. wel wat stemmen van de jury bij Ananda afgesnoept en dan is het nog maar de vraag of ze wel had gewonnen.
  Jennifer had volgens mij de meeste stemmen van het publiek (21%), gevolgd door Yvette (19%).

  Ben wel met je eens dat Daphne als presentatrice van een live-show geen succes is; ze huppelde continu van het ene been op het andere been en keek continu naar haar kaartjes. En de vraaggesprekjes verdienden ook bepaald niet de schoonheidsprijs.

  Gezien het geld dat RTL met bellen en SMS’en binnenhalen, vrees ik dat we volgende keer wederom op een ‘wervelende’ live-finale worden getrakteerd, maar eigenlijk hoop ik dat ze gewoon het format van de Amerikaanse versie gaan volgen.

  Vroeg me trouwens af waar Cécile was; Cassandra was prominent in beeld achter Rosalie maar de winnares van de vorige editie was in geen velden of wegen te bekennen en werd niet eens genoemd.

    /   Reply  / 
 2. lin

  Ik snap niet dat Ananda heeft gewonnen ze is echt lelijk en heeft een attitude .
  Yvette en Jennifer zijn veel mooier .
  Dat wou ik even kwijt

    /   Reply  / 
 3. Cees

  Van de kijkersstemmen kreeg Jennifer 42% (21 punten), Yvette 38% (19 punten) en Ananda slechts 20% (10 punten). Overduidelijk dus dat ‘t publiek het niet eens is met de keuze van de jury!

    /   Reply  / 
 4. Rickiejj

  Klopt het dat dat donkere meisje uit seizoen 1 (Ovo) in het publiek zat??

    /   Reply  / 
 5. richard

  Ik vond dit keer wel de show 10 x beter dan de eerste. bovendien was het podium en achtergrond erg mooi. Wahaha ik zag patty brard ook nog

    /   Reply  / 
 6. PINHEAD

  Heel veel meisjes van de vorige edities zaten in het publiek hoor,en ik vond de show beter dan vorig jaar,toen hadden ze een live foto-shoot en een soort stripshow dan is het dit jaar toch wel veel beter,en trouwens Ivette was de runner-up hoor ze had 29 punten en Jennifer 20
  Ivette had moeten winnen,Ananda is echt een arrogant wijf maarja

    /   Reply  / 
 7. frank

  Slechter dan de finale van HNTM kan dus. Jouw stukje is zo ongemeen slecht dat het derhalve van moed getuigt dit toch ter lezing aan te bieden. Zelden heb ik dusdanig rammelends mogen lezen. Je wilt zo graag je kritiek kwijt dat alle fundamenten ontbreken. Wat ik er in lees is niets anders dan: zie mij eens stoer zijn. En lukraak zagen is nu eenmaal niet stoer. Tip: oefenen op originele invalshoeken en taalgebruik. En laat recensies vooral aan anderen over.

    /   Reply  / 
  1. iemand

   wat voor een lul ben je om iemands mening niet te respecteren

     /   Reply  / 
 8. Rickiejj

  @ Frank: Liever deze recenties dan dat slappe gezeik van jou. Als je het beter kan .. ga dat dan gewoon zelf doen.

    /   Reply  / 
 9. frank

  En check de feiten ook even voor je tikt.
  Dat was ik nog vergeten.
  pfff

    /   Reply  / 
 10. bas

  Ondanks een waardeloze show een zeer terechte winnares! overall de beste prestaties neergezet gedurende de opnames. Jammer dat Patricia zo afgestrafd werd door het publiek, zij verdiende zeker een tweede plaats! Maar ze kreeg toch niet voor niets veel lof van de jury. Echt knap dat ze toch nog mee heeft gedaan in de finale. Ik snap niet waarom de jury die Jennifer bij de laatste eliminatieronde niet naar huis heeft gestuurd: leuke spontane meid, maar echt GEEN model! laat staan ‘topmodel’ in spe´, ze deed echt maar wat, dooie fotos waren het steeds!
  Ter afwisseling volgend seizoen misschien eens een serie ‘Hollands next male topmodel’? :-)
  Oh en PLEASE, kan RTL Yfke Sturm weer terug laten komen?! Ben echt zo Daphne Deckers-moe!!

    /   Reply  / 
 11. Patrick

  Je kunt zeggen wat je wilt maar Ananda is met lang haar op foto’s helemaal niet zo lelijk, en daar gaat het ook om. Jennifer was te standaard en Yvette vond ik geen topmodel. Overigens zijn modellen meestal niet de knapste.

    /   Reply  / 
 12. laura

  Ik vond dat Ananda zou jongensachtig en zo lelijk met die grote oren!!! Ze lijkt Dombo wel!

    /   Reply  / 
 13. jaja

  je hoeft dat programma toch niet uit te blaffen. het was slechter dan vorig jaar dat geef ik toe maar het was nog steeds super!!!!!

    /   Reply  / 
 14. frank

  dat doe ik ook
  vandaar dat ik het me zo aantrek

    /   Reply  / 
 15. Jenny

  Echt een oerstomme zet van het programma om de finale in te gaan met 4 meisjes.
  De jury had gewoon ruggegraad moeten tonen en Jennifer naar huis moeten sturen de voorlaatste aflevering. Zij hoorde echt niet thuis in de finale.
  Alles draait kennelijk om de inkomsten (bellen en SMSen). Laat een vakkundige jury die bekend is met de modellenwereld uitmaken wie het programma wint. Moet er toch niet aan denken dat Jennifer HNTM zou zijn geworden.
  De 2 besten van de hele seizoen waren echt Patricia en Ananda. Die hadden dus ook de nummer 1 en 2 moeten zijn. Heel sneu voor Patricia om op deze manier weggestuurd te worden, maar ik vermoed dat zij wel onder de hoede zal worden genomen van Rosalie van Bremen, net als Cassandra afgelopen jaar…

    /   Reply  / 
 16. Jan10

  Ik ben het helemaal eens met Jenny: Patricia had met stip de beste foto’s en ik vermoed ook dat zij had gewonnen als ze er niet voortijdig uit zou zijn geknikkerd. Ananda is ook niet slecht maar Patricia is beter. Afgaand op het commentaar van de jury voordat zij hun stemmen bekend maakten vonden ze dat ook. Jennifer is een leuke en mooie meid maar geen topmodel en had dus wat mij betreft de finale niet gehaald. Het gaat om het beste topmodel, niet het leukste of grappigste meisje!

    /   Reply  / 
 17. JO.

  en dan nog iets:

  ze zeiden: o patricia heeft gisteravond besloten om er toch voor te gaan.

  Nou ze kon anders die fotoshoot die vorige week was gewoon doen en wat zag ze er ziek uit maar niet heus. Ik zei al dat ze allang wisten dat ze mee ging doen (je kon op der stemmen) en dat het echt niet op het laatste moment werd besloten.

    /   Reply  / 
 18. Pi

  @Cees maar de jury is vakkundig. Dat het publiek massaal voor Jennifer koos, bevestigt maar weer hoe dom het publiek is, door niet op professionele prestaties te letten, maar puur op ‘leuk’. Alles moet ‘leuk’ zijn en niveau mag niet. Bleeggh.

    /   Reply  / 
 19. Lin

  @Pi: ik vermoed ook dat er daarom nog een vakjury is. Tot dusverre is de winnaar van de vakjury ook altijd de uiteindelijke winnaar geweest. Ik vraag me eigenlijk af of degene die van de baas van het modellenbureau de punten krijgt, ook de uiteindelijke winnaar is geweest.

  Om die reden is waarschijnlijk ook besloten om voortijdig Patricia naar huis te sturen; hadden ze dat niet gedaan, dan had zij de stemmen van Philip en Mariana gekregen (20 punten) en dan was de eindstrijd een nek-aan-nek geworden tussen Yvette, Patricia en Ananda waarbij het nog maar de vraag was geweest of Ananda dan ook werkelijk had gewonnen.

  Hoe het ook is, is het (we zullen het nooit weten :-) ), maar als ik Yvette of Patricia was (en in mindere mate Jennifer), zou ik me door de beslissing om vlak voor tijd een van de kandidaten af te laten vallen, toch wel enigszins bekocht voelen… het zou ze namelijk de overwinning hebben kunnen gekost. De stem van het publiek was dan waarschijnlijk doorslaggevend geweest.

    /   Reply  / 
 20. senna

  Hebben jullie trouwens gezien dat het in het filmpje waarin je gevraagd wordt om te stemmen Patricia er al niet meer bij zat, dit was net voordat Daphne bekend maakte dat Patricia moest vertrekken…Vreemd! Voor mij was Patricia echt veruit de beste!

    /   Reply  / 
 21. Marielle

  De show was echt oersaai, mijn dochtertje van 9 vond Daphne zelfs slecht, ze vond het oneerlijk dat de modellen wel tekst uit hun hoofd moeten leren, terwijl Daphne zelf zo loopt te kloten met haar domme kaartjes.
  Een nieuw seizoen JA, Daphne nog een keer NEE

    /   Reply  / 
 22. Brian

  Wat had jennifer die ene ronde op haar hoofd, echt een belachelijk ding, je zult er maar mee moeten lopen!!

    /   Reply  / 
 23. marina

  patricia was echt THE BEST!!ongelovelijk fotogeniek,en nu ze zo is afgevallen kan zo de hele wereld over!kate moss eat your heart out!!waardeloos dat het publiek mag meebeslissen!amateuristisch gedoe!

    /   Reply  / 
 24. Yolanda

  Terechte winnares alhoewel Patricia ook erg goed was. Jennifer had er van mij al weken terug uit gemogen, dat is toch geen model? Ik begrijp niet dat ze van het publiek zoveel stemmen heeft gekregen.

    /   Reply  / 
 25. Loes

  Ik vond het ook niet alles nee..

  En dan zegt de jury dat ze het zo jammer vinden dat patricia dr uit is, maar dan hadden ze jennifer niet door moeten laten gaan naar de finale,, of ze hadden zelf jennifer er uit moeten sturen halfverwege de show. Maar Patricia maakt wel onwijs mooie foto’s maar ze loopt maar raar met dr knieen de hele tijd krom. Bedoel fotogeniek zijn is niet het enige wat een goed model moet hebben. En @ de maker van deze blog,, het gros werd verdeeld tussen yvette en jennifer en ananda kreeg véél minder stemmen.
  Maargoed Daphne was inderdaad maar irritant, doe de volgende keer een normale finale net als in ANTM, weten ze zeker dat de favoriet van de jury gekozen wordt of laat alsjeblieft iemand anders die finale presenteren. Ananda vond ik eigenlijk ook niet zo geweldig, Yvette was gewoon de beste!!

    /   Reply  / 
 26. Arwen

  De finale was iets beter dan de vorige, maar het blijft een knullige indruk maken. Van RTL mag je toch wel wat meer verwachten, gezien hun ervaring met grote live-shows.
  Het is afwachten hoe de meisjes het gaan doen. Nu gaat het pas echt beginnen. En wat Cecile betreft, ze woont nu in Londen en ze schijnt het fantastisch te doen. Avantgarde (ik dacht tenminste dat zij het waren) spreekt van een droomstart.

    /   Reply  / 
 27. IK

  jennifer is slecht, zij zou nooit mogen winnen.en laat ik maar niks zeggen over patricia want die was echt dom.
  Ananda is goed net als yvette!

    /   Reply  / 
 28. Krissy

  Blijkt maar weer dat het programma er met de keer weer op achteruit gaat.
  jennifer was misschien geen model maar wel de leukste en nuchterste van alle 4.

  Als ze dan nodig iets uit willen zenden doe dan maar weer ANTM want het lijkt er sterk op dan dat ze hier een haffel meisjes pakken en ´kijken of ze er iets van kunnen maken want dan hebben we weer kijkcijfers´.
  Geef het om te beginnen vast een andere naam en geen hollands next TOPMODEL.
  Iedereen kan voortaan wel mee doen zolang je maar een attitude hebt, kijk maar naar ananda.

    /   Reply  / 
 29. Rick

  @Herman: De finaleshow was inderdaad een knullige bedoening en de presentatie van Daphne Deckers opnieuw dramatisch slecht..

  Wie naar de overall prestaties van de modellen heeft gekeken en naar de prestaties van deze finaleshow had moeten concluderen dat Patricia de terechte winnares was van deze serie! Ze is fotogeniek, heeft een karakteristiek gezicht en en unieke persoonlijkheid! Ze is perfect op foto’s en ook de commercial deed ze als 1 van de besten!

  Ananda vond ik in de finale maar zwak.. Haar commercial was slecht en haar foto voor ICI PARIS XL was veruit de lelijkste! Ze trekt heel haar gezicht scheef! Yvette had de mooiste foto tijdens deze shoot!

  Patricia had dus moeten winnen en de jury stond daar volledig achter. Yvette is een goede runner-up en Jennifer hoort niet thuis in de finale; zij is geen potentieel topmodel, laat staan een gewoon model..

  Jennifer is gewoon een heel knap meisje op te zien met een sprankelende persoonlijkheid en een enorme dosis humor waar je thuis hard om kan lachen.. Dat zijn de redenen waarom zij zo populair was bij het publiek.

  Stemmen van het publiek:
  42% voor Jennifer
  38% voor Yvette
  20% voor Ananda

  Hieruit kun je dus opmaken dat Ananda het minst geliefd was bij het publiek. Ananda heeft een moeilijk karakter en oogt vaak wat jongensachtig. Wanneer ze haar omtoveren tot model ziet zij eruit als een standaard barbiepopje zoals er nog 2 miljoen zijn.. Dus geen terechte winnares als je het mij vraagt!

    /   Reply  / 
 30. jan

  Volgens mij komt het wel goed met Patricia.
  Als je kijkt op http://www.mtamodels.com staat Patricia, net als Ananda, tussen de modellen.
  Yvette en Jennifer niet.
  Waarschijnlijk nemen ze Patricia dus ook onder hun hoede.

    /   Reply  / 
 31. Brooke

  Ik vind Ananda niet echt een model. Ja, ze staat wel goed op foto’s, maar qua gedrag niet. Ik vond Jennifer eigelijk mooier, zij had moeten winnen!

    /   Reply  / 
 32. L

  Ananda is zeker een terechte winnares!
  Qua gedrag heeft iedereen zo’n stereotiep beeld van haar, maar ze heeft zich tijdens het programma toch zeker ontwikkeld. Hieruit blijkt juist dat zij een uniek karakter heeft en zeker ook humor heeft. Ze heeft een zeer goed inlevingsvermogen en de beste foto’s. Jammer dat een groot deel van het publiek dit niet ziet.
  Overigens snap ik niet dat een aantal mensen haar lelijk vinden. Die ‘flaporen’ zie je ook terug bij Patricia, of die ‘scheve bek’ bij Jennifer dus dat is echt onzin.
  En dat ze ‘jongensachtig’ is, maakt al helemaal niets uit want dat is toch zeker niet terug te zien tijdens fotoshoots of op de catwalk ? Het maakt haar juist niet zo standaard.

  Jennifer is echt geen topmodel, klaar. Op de foto’s straalt ze vaak niets uit. Ze kan wel grappige opmerkingen maken enzo maar daar heb je hier niets aan.

  Yvette is nog wat te jong in haar gedrag. Ze kan beter eerst een duidelijke beslissing nemen of ze gaat voor het beroep of voor haar sport. Kiest ze voor modellenwerk dan kan ze nog ver komen.

  Patricia deed het ook erg goed, maar had helaas de laagste stemmen. Dit kan te maken hebben met haar ziekte waardoor men niet wist of ze mee zou doen. Met haar komt het zowiezo wel goed.

    /   Reply  / 
 33. Emma

  Jennifer was goed, ze mag dan wel een dosis grappige opmerkingen maken en daarom geliefd zijn bij het publiek maar ze had een terechte winnares kunnen worden en ze is geen standaard barbie pop wat ananda wel weer is. Ananda is als je het mij vraagt echt geen mooie meid, teveel tandvlees en lelijke grote oren met lang haar mag je het dan wel bedekken maar als zij een keer haar haren moet opsteken voor een shoot zal het er niet echt leuk uitzien.

  Yvette had opzich van mij wel mogen winnen, ze had dan een gespierd lichaam maarja als zij geen tijd meer heeft om te sporten gaat dat ook wel veranderen hoor. Ze heeft een mooi en apart gezicht. Ananda was geliefd bij deze jury. Maar als je ananda op de cover hebt zou ik t niet snel willen kopen.

  Publiek heeft dan wel stemmen mogen uitbrengen maar de stemmen van de jury overheersde toch veel meer!

    /   Reply  / 
 34. Corina

  Voor mij is die laatse aflevering een afgang geweest. Ja daar zit je dan met een finale met 4 personen. Daar heeft de jury voor gekozen. Plotseling moet er 1 dan iemand vertrekken omdat zij de laagste stemming heeft van het publiek (geef je het publiek ook weer het gevoel dat ze iets in te brengen hebben, maar nee) Uiteindelijk wordt iemand winnaar omdat de jury haar al 40 stemmen heeft gegeven. Waar blijft nu de mening van het publiek?

  Particia was niet mijn favoriet, maar om halverwege de finale door zo’n stomme ingevening te moeten verdwijen, dat had ik niemand gewenst. Was dan als jury zo flink geweest om in de week ervoor de 3 echte finalisten te kiezen.
  Als een voetbalteam in de finale zit zeg je toch ook niet na de 1e helft dat er van een team de helft nu afvalt. Wat een onzin.
  Een finale is een finale en daar mag je tot in het eind meedoen. Dan was er ook een heel andere stemming uit naar voren gekomen en hadden we een andere winnares gehad. Ik geef niet af op Annanda, maar vind de gang van zaken vreemd. Mijn favoriet was Jennifer en blijkbaar waren veel van het publiek het hiermee eens, want zij heeft wel de meeste puiblieksstemmen gehad.
  ik wens al de dames veel succes en hoop voor het programma dat ze in de toekomst iets beter nadenken voor ze van die rare fratsen uithalen.

    /   Reply  / 
 35. Corina

  Dat je Daphne moe bent kan misschien best kloppen, maar Yfke was 1000 keer slechter.
  Misschien een man voor de dames zetten?

    /   Reply  / 
 36. Arwen

  mocht je nieuwsgierig zijn hoe het de nummers 1 en 2 van de eerste drie seizoenen vergaat, Grazia van deze week, praat je helemaal bij. Kim zit bij IMG (het modellenbureau die oa, Yfke Sturm, Gisele Bundchen en Heide Klum onder contract heeft staan) Sylvia is vanaf december te zien in de Guess-campagnes en aast nu op Victoria’s Secret. Christa (seizoen 2) is gescout door Select, een bekend modellenbureau in Londen, ook wel bekend van het programma Model Behaviour, wat ooit door SBS werd uitgezonden. Bouwt aan een internationale carriere. Kassandra zit bij House of Orange en bouwt aan het portofolio, Cecile gaat uitstekend. Sanne zit bij Wilma Wakker, al het succes werd haar teveel, ze wil haar carriere rustig opbouwen. Bij Wilma Wakker is ze in goede handen, zij zit achter het succes van oa Kim Noorda en Bette Franke. Volgens Mariana Verkerk zouden we binnekort wel eens veel van Sanne kunnen gaan horen.

    /   Reply  / 
 37. Daphne

  en weer een terechte winnaar :) ananda was na patricia duidelijk t knapste meisje uit dit seizoen die de finale hebben gehaald jeniffer is super arrogant en yvette is super lelijk!!! snap zowiezo niet dat die 2 de finale hebben gehaald!

    /   Reply  / 
 38. mij

  Ik ben echt moe van daphne deckers. Yfke presenteerde slecht, maar wel natuurlijk. Dapne presenteert super gemaakt waardoor het saai wordt om naar te kijken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>