Melissa Baas (18) wint Benelux’ Next Topmodel 2010

De finale van Benelux’ Next Topmodel 2010 kent een verrassende ontknoping. Niet de gedoodverfde winnaar Renée kwam als eerste uit de bus noch publiekslieveling Alix. Nee, het is Melissa Baas (18) uit IJsselstein die de zesde Nederlandse winnaar is van het hitformat.

Melissa presteerde gedurende het tv-programma vrij constant maar leek toch onder te doen voor Renée. Blijkbaar is zij haar rivale in de finale toch voorbijgestreefd.

Renée kreeg naarmate het einde van Benelux’ Next Topmodel vorderde de kritiek dat zij meer een miss was dan een model. Renée presenteerde zich uitstekend en had altijd een scherp weerwoord klaar. Maar daardoor vergat ze wel eens spontaan te zijn.

De finale van Benelux’ Next Topmodel kwam live vanuit Haarlem. De vier laatst overgebleven meisjes werden één voor één geëlimineerd aan de hand van catwalkopdrachten en een van te voren afgewerkte fotoshoot. Dat moest de spanning in de wedstrijd houden, al kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat heel de finale al een gelopen race was.

Toch kwam de eliminatie van Alix als een verrassing. In één van de eerste afleveringen uit dit seizoen met de go-see’s in Parijs was Alix één van de favorieten van de lokale modellenbureaus. En ook bij enkele juryleden was Alix het lieverdje. “Alix, je bent pas 16. Jouw tijd komt nog wel”, aldus een beteuterde presentatrice Daphne Deckers.

De ster van de avond was toch wel Janice Dickinson, ‘s werelds zelfbenoemde eerste topmodel ooit. Met haar ongezouten mening en reacties immer ad rem was ze ook vanavond de smaakmaker. De vier finalistes kwamen eerder al op bezoek bij Janice thuis voor een laatste catwalkles en een spontane fotoshoot. Leuk filmpje, al blijft het gissen in hoeverre Janice het echt iets kan schelen. Of ze echt begaan is met de modellen of alleen maar zo overkomt vanwege de cheque die er klaarligt na de opnames.

De live finale van Benelux’ Next Topmodel blijft altijd een lastig ding. Telkens kort de tijd voor een onderdeel terwijl het eigenlijk meer tijd behoeft. Van alle finales die ik zag, was dit wel de beste, niet in de laatste plaats door de sterke muziekkeuze.

Nu maar hopen dat het Belgisch/Nederlandse programma weer een blijvend (top)model oplevert. Want ik kan me vergissen, maar volgens mij heeft Rosalinde Kikstra (winnares vorig jaar) niet heel veel gedaan.

Zie ook:
- Minder kijkers finale Benelux’ Next Topmodel dan in 2009
- Alle BNTM-berichten
- Live finale Benelux’ Next Topmodel; jury bepaalt winnares
- Janice Dickinson en Nigel Barker bij finale BNTM
- Benelux’ Next Topmodels ontmoeten Nigel Barker
- Finale BNTM met Renée, Marjolein, Melissa en Alix

41 Reacties // Reageer

41 thoughts on “Melissa Baas (18) wint Benelux’ Next Topmodel 2010

 1. Nicky

  TERECHT!!!

    /   Reply  / 
 2. Terry

  Weird.. Hoeso was Renée de gedoodverfde winnaar? Melissa was vanaf het begin al super! Gewoon een echt model, qua gedrag & uiterlijk!

  Iedereen (incl ik) had een GROTE hekel aan Renée omdat ze al dacht dat ze het was. Maar was door iedereen gehaat..

    /   Reply  / 
  1. rashida

   IDD

     /   Reply  / 
  2. Ik

   Ik vond renee de beste!:)

     /   Reply  / 
 3. rashida

  TERECHT DAT MELISSA HEEFT GEWONNEN WANT RENEE WAS EEN BITCH EN DACHT DAT DOOR DER GROTE MOND VERDER TE KOMEN DAN DE REST ZE IS AROGAN VINDT IK EN ZE MOEST GEEN EENS 2E WORDEN DAT MOEST ALEX ZIJN OOKAL IS ZE 16 ALLEEN SNAP IK NIET WRM RENEE ZO VERR IS GEKOMEN MAARJAA MELLISSA WENS JE VEEL SUCSESSS EN GELUKKK IN DE MODELLEN WORLD XXX R

    /   Reply  / 
  1. mientje

   wat loop jij dom te praten melissa was vanaf het begin de arrogante bitch!! renee was alles behalve arrogant nja beetje dan maar dat mag ook wel in de modellenwereld maar ze had teminste de looks uitstraling mentaliteit kortom alles wat die lelijke melissa niet heeft

     /   Reply  / 
   1. Anouk

    jij kent Renee zeker persoonlijk, want zij gedroeg zich dus echt wel arrogant en verwaand.
    En Melissa is trouwens een echte beauty, ik dacht dat zij of Alix zou winnen.

      /   Reply  / 
 4. rashida

  IDD RENEE DIE GEDROEG ZICH NIET ALS EEN MODELL ZELF JANICE DIE EEN BITCH IS DOET NIET ZO RENEE BLIJF MAAR FOTOS MAKEN VOOR HYVES PUNT

    /   Reply  / 
 5. mientje

  ONTERECHT!! MELISSA IS EEN ARROGANT LELIJKE DOM WIJF!!! Alix of Marjolein had moeten winnen die waren teminste goed en niet zulke stijve popjes mja je zal wel niet veel van dr horen hoop ik koop geen enkel blad waar die rotkop van melissa in staat

    /   Reply  / 
  1. Gabrielle

   Blijkbaar heb jij naar een totaal ander programma gekeken dan de rest van Nederland en België. Vanaf het begin was renee arrogant, was tegen iedereen aan het liegen en nam alles vanzelfsprekend, terwijl Melissa alles waardeerde wat ze kreeg, heel spontane meid was en duidelijk het enige echte model van deze serie.
   Wat er trouwens in dit artikel staat vind ik ook grote onzin
   ” De finale van Benelux’ Next Topmodel 2010 kent een verrassende ontknoping. Niet de gedoodverfde winnaar Renée kwam als eerste uit de bus noch publiekslieveling Alix.” Niemand, maar dan ook niemand ( naast renee zelf en blijkbaar mientje) zag haar winnen. De twee die het meest kans maakten waren Alix en Melissa. Alix door de koppie en Melissa door haar prachtige lichaam en doordat ze zo fotogeniek is. Renee is nooit de gedoodverfde winnares geweest, dat was ze alleen in haar eigen arrogante ogen.
   Ik vond het totaal geen verassende ontknoping, want het was Melissa all along.

   Trouwens Mientje, als jij zo nodig commentaar moet hebben, doe dat ten eerste dan in normale taal, want met al dat gescheld ziet het er nogal uit alsof je verschrikkelijk jaloers bent. En ten tweede, geef commentaar dat gebaseerd is op argumenten en niet op een of andere argumentloze mening.

     /   Reply  / 
   1. E!

    Geheel mee eens. Melissa al heel lang nr 1. Ik denk bij de jury ook. Anders is het niet unaniem joh.

      /   Reply  / 
  2. K

   Altijd zijn er mensen zoals jij tussen die weer even hun mening hardop moeten uitten. Niks mis mee, maar wel kinderachtig op de manier waarop je het doet. Melissa heeft toch al gewonnen, ben benieuwd wat jij met je leven gaat maken met zo een instelling.. Succes!

   Melissa is een terechte winnares, zelfs met haar ‘rotkop’;)

     /   Reply  / 
  3. Anouk

   Je hebt dus duidelijk geen verstand van de modellenwereld!

     /   Reply  / 
 6. Janna

  Wat cool dat ze Ice Queen van Within Temptation hadden gebruikt, al was de rede een beetje cliché. Het blijft een van mijn favorite nummers ooit. Het heeft me voorgesteld aan ECHTE muziek.

    /   Reply  / 
  1. robert

   en wie weet welke andere muziek werd gebruikt?

     /   Reply  / 
 7. PINHEAD

  Melissa was van het begin al het beste, en is het leukst en het knapst!! Terecht dus!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 8. wendy

  de winnaar is bekent en een terechte winnaar ze heeft zich goed staande gehouden tussen al die meiden was lief en oprecht
  een mooie winnares vanaf het begin al

    /   Reply  / 
 9. Hester

  Mooi dat Melissa heeft gewonnen. Zij is er geheel op eigen kracht gekomen. Ze heeft er voor gevochten. Renee is een beetje te verwend en ze is erg gemeen. Een model hoort toch een leuke persoonlijkheid te hebben, ze hoort zeker niet zooo gemeen te zijn

    /   Reply  / 
 10. I.

  Eens dat Melissa gewonnen heeft!
  Lekker nuchter meisie, die niet over zich heen laat lopen.
  Heer-lijk!
  Top meid, je hebt het echt verdiend!

    /   Reply  / 
 11. E!

  Melissa de terechte winnaar. Al heel lang de favoriete gezien haar relaxte en goed meewerkende houding, zeer goede foto’s en verbeterde loopje. Renee bitchy, fake en afnemend zelfvertrouwen. Alix; te jong, korte dartelbeentjes en nog niet mentaal ready, Marjolein, leuk party animal, is ver gekomen maar zeurt te veel bij de shoots.

    /   Reply  / 
 12. Dennis

  Terechte winnaar!
  Ik gunde het haar het meest. Renee had er eerder uit gemoeten vanavond, dat leverde meer drama op. Leuk om te zien dat ze na de bekendmaking als snel 2e rangs werd geduwd.

  En dan de show… wat een amateuristisch zooitje! Een aanfluiting!
  Ze moeten het gewoon aanpakken zoals bij de Amerikaanse versie. Geen liveshow met een paar modeshow (rondes), 100x reclame en opvulling als een René Froger. En Daphne…. sorry hoor, maar je bakte er niet veel van.
  De bekendmaking van de winnares werd daarna snel afgewimpeld en klaar was de show. Had ook allemaal binnen een half uur gekund. Vond het allemaal net niet. Zo’n Janice zal ook wel denken ‘ben ik hier voor gekomen?’ Maar goed dat ze er dik betaal voor kreeg. Haar opmerkingen waren dan nog het enige hoogtepuntje van de avond.

    /   Reply  / 
  1. Kssstt

   Ben het met alles eens wat je zegt!! De show leek inderdaad nergens op en Daphne was een prima model maar presenteren kan ze misschien beter over laten aan Wendy.
   Melissa daarintegen was betoverend mooi!!

     /   Reply  / 
 13. E!

  O ja en Melissa heeft nooit bij de onderste 2 gezeten, als enige.

    /   Reply  / 
 14. robert

  en van wie was de andere muziek die te horen was tijdens het programma? Heeft er niemand op de muziek gelet?

    /   Reply  / 
 15. Richard

  Muziek o.a van rene froger, xander de b. usher, (dj falling in love), within temptation, david guetta en op laatste tune van programma

    /   Reply  / 
  1. vinn

   Je bedoeld Swedish House Maffia (One) ipv Davi Guetta

     /   Reply  / 
 16. vinn

  Unaniem voor Melissa, onbegrijpelijk! Renee was mijn favoriet en vooraf de liveshow stond Marjolijn op 2 maar tijdens de liveshow werd dat Melissa… jammer dat Renee niet heeft gewonnen

    /   Reply  / 
 17. Kim

  Onbegrijpelijk? Renee is arrogant en een bitch. Lekker dat ze niet heeft gewonnen, ook al is ze mooi, zoals ze ook al zeiden heeft een topmodel een personality nodig. Melissa is een lekkere spontane nuchtere meid die op een eerlijke, niet valse manier heeft gewonnen. Echt Super!

    /   Reply  / 
 18. sher

  alix ik vond je super goed
  helaas ben je er uit maar melissa je hebt terecht gewonnen <3

    /   Reply  / 
 19. E-Online

  Ik dacht al dat Melissa zou winnen maar hoopte op Alix. Wat mij opviel was dat Melissa bij alle runs op de catwalk de sierlijkste/grootste jurken kreeg met langste slepen. De finaleshow vond ik erg middelmatig. Eerst 2 runs op de catwalk, een fotosessie en toen ging de eerste finalist pas weg. Daarna ging het heel snel na telkens 1 korte run op de catwalk, gebaseerd op…? En dan de artiesten, vreemd dat die niet live konden zingen.

    /   Reply  / 
 20. Lia

  Grappig dat je er zo van overtuigd was dat Renée zou winnen. Ik had geen seconde verwacht dat Renée zou winnen, ook niet nu de winnares alleen door de jury werd aangewezen (bij een sms-finale was ze bij voorbaat kansloos geweest, want arrogant). Bij de laatste run op de catwalk zag je zo duidelijk het vers

  chil tussen Renée en Melissa. Melissa heeft een geweldige uitstraling en die mist Renée eigenlijk wel. Ze wil het te graag en wanhoop maakt onaantrekkelijk.

  Daarnaast is Renée ook al 22, wat voor modellenbegrippen toch al redelijk antiek is.

    /   Reply  / 
 21. Wat dom zeg

  Volgens mij is dit stukje geschreven door familie van Renee. Zij was echt nooit de gedoodverfde winnaar. Het verbaast me dat ze uberhaupt zo ver gekomen is

    /   Reply  / 
 22. Gieltje

  Super voor Melissa !! Renee was al weken een draak die er van overtuigt was dat ze zou winnen. Al haar lelijke commentaar op alle andere meiden heeft zich nu tegen haar gekeerd.Ik hoop dat ze hiervan heeft geleerd !!

    /   Reply  / 
  1. Saar

   Hehe 100% mee eens ! :D

     /   Reply  / 
 23. Site

  Site
  MelissaBaas.com

    /   Reply  / 
 24. Helena

  Nu ja, los van alle meningen, mijn reactie: ;) Ik persoonlijk vind Melissa verschrikkelijk fotogeniek. Er was altijd alles met haar te ‘doen’. Renée vind ik een supermooie tv-presentatrice. Maar dat is wat anders.

    /   Reply  / 
 25. Saar

  Ik ben echt blij dat Melissa is gewonnen!!! Yhooee :P
  Ik gunde het echt niet voor Renee voes arrogant wijfke !! Ze zij in de afleveringen dat ze ging winnen maar blijkbaar toch niet arrogant wijf !! Benlux Next Top Model was gewoon SUPER <3 en ZEKER om dat Melissa is gewonnen!!

    /   Reply  / 
 26. Melissa

  Het is absoluut terecht dat Melissa heeft gewonnen.
  Mooie en spontane meid dat idd niet alles voor lief nam,
  zoals die verwende, arrogante bitch van een Renée.
  Renée is zkr mooi maar door die te perfecte houding en die arrogantie maakt t haar zeer lelijk!

  En de presentatie van Daphne was ook vrij matig haha

    /   Reply  / 
 27. Leroy

  Was zo blij toen dit bekend werd gemaakt! Melissa heeft terecht gewonnen, maar dat blijkt ook wel uit het unanieme jury oordeel. Ook waren ze in LA erg enthousiast over haar. Daarmee is niet gezegd dat zij het mooist is van iedereen, maar wel het meeste geschikt als model! Daarnaast had ze sowieso het leukste en meest pure persoonlijkheid en gunde ik het haar het meeste! Top gedaan!

    /   Reply  / 
 28. cher

  melissa is 19 hoor is me nicht, haar vader is de broer van myn pa! en die renee is een @#*#(&(@&$(&&! wijf

    /   Reply  / 
 29. Rashida

  WAT mellisa lelijk WHAHAHA LoL
  Blijkbaar was jij gwn een jaloerse Bitch ;)
  En heb jij de zelfde houding als die Renee
  Hahah je laat me echt gwn lachen MIENTJE

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>