Holland’s Next Topmodel: Fred van Leer woest op model

Dat de begeleiders in Holland’s Next Topmodel hun strenge gedrag dik aanzetten, zal geen geheim zijn. Maar vanavond belooft het er echt heftig aan toe te gaan, laat de persdienst van RTL 5 doorschemeren.  Coach Fred van Leer is namelijk helemaal klaar met de attitude van Riquelle, waarop ze door de jury al meer dan eens is aangesproken. Als de groep in een IJslands restaurant lokale gerechten krijgt voorgeschoteld, reageert de kieskeurige Riquelle op de haar kenmerkende wijze. Fred vindt deze attitude van het jonge model niet meer te handelen en wordt woest.

De overgebleven zes meiden zijn nog steeds in IJsland. Hier krijgen ze een workshop fotografie en dan blijkt opnieuw dat Elise, Riquelle, Tamara, Nancy, Mieke en Michelle geen vriendinnen, maar echte concurrenten zijn. In het nieuwe muziekgebouw van Reykjavik krijgen de meiden te horen dat ze een catwalkshow voor publiek moeten lopen.

De fotoshoot is deze week voor een bekend brillenmerk. De opdracht is extra spannend omdat juryleden Bastiaan van Schaik en Paul Berends er aan mee werken. Bastiaan verzorgt de styling van de modellen, terwijl Paul de plaatjes schiet. De modellen beseffen dat het in dit geval heel belangrijk is om een goede indruk te maken. Aan het eind van de aflevering komen de meiden voor een verrassing te staan…

Bekijk de promo:

Holland’s Next Topmodel, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Meisjes Holland’s Next Topmodel op reis naar IJsland
- Frederique van der Wal gastjurylid in HNTM
- Meisjes Holland’s Next Topmodel verrast door Miss J
- Daphne Deckers overweegt HNTM Plus Size
- Meisjes Holland’s Next Topmodel poseren in molenwiek
- Eerste foto meisjes Holland’s Next Topmodel 2011
- Fred van Leers nieuwe coach in Holland’s Next Topmodel

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Holland’s Next Topmodel: Fred van Leer woest op model

 1. Gk

  Fred van Leer is een ettertje en als ik haar was had ik het gerecht in zijn haren gesmeerd

    /   Reply  / 
  1. Mary

   Belachelijk gewoon die reactie van Fred,net alsof echte modellen alles eten en dit meisje is pas 16.In de echte modellenwereld is snuiven en drinken normaal en dan vallen zij over zoiets.Wat een achterbakse moraal.Trouwens er zijn ook genoeg modellen die vegetarisch zijn moeten die ook alles eten.Achterbaks zijn ze zeker vooral toen Riquelle toch door was die gezichten spraken boekdelen dat was het mooiste gedeelte van de avond zo zijn ze een en al jalouzie.Trouwens Tamara is erg jaloers omdat zij een stukje ouder is dat is duidelijk te zien.

     /   Reply  / 
   1. Tamara

    Helemaal mee eens! Denk zelfs dat Riquelle gaat winnen en daar zijn die andere meiden zo te merken ook heel bang voor. Als die Tamara nu eens gewoon wat vriendelijker was en niet zo afgunstig (chagrijnige blik) zou ze een stuk mooier zijn!

      /   Reply  / 
 2. R

  @GK, Ik wilde precies dezelfde reactie geven hahaha! Wie denkt Fred van leer wel niet dat hij is!?

    /   Reply  / 
 3. pauline

  waarom reageert hij niet op het pestgedrag van anderen op nancy, dat is erger.

    /   Reply  / 
  1. Tamara

   Omdat die Nancy over iedereen loopt te roddelen!

     /   Reply  / 
 4. Anna C

  Ohoho, en dat doen de anderen niet? De anderen zitten ook vuile praatjes achter haar rug om te maken. De buitenkant is misschien mooi, maar van binnen zijn ze zo lelijk! Nancy wordt buiten gesloten en heeft als underdog geen kans. Mijn petje af hoe ze zich staande weet te houden.

    /   Reply  / 
 5. Aggie

  Ik snap niet waarom ze die griet steeds weer een kans geven. Groot gelijk dat hij uit zijn slof schoot. Wie denkt ze wel niet dat ze is?
  Trouwens…het zijn allemaal achterbakse meiden.
  Echt petje af voor Nancy, want die krijgt heel wat voor haar kiezen.
  Ik neem toch aan dat de jury alles terug kijkt, en snap niet dat die meiden niet aangesproken worden op hun gedrag tegenover Nancy.

    /   Reply  / 
  1. Mary

   Even over het aangesproken worden ik denk dat de jury zelf net zo achterbaks is en dit gedrag normaal aan het vinden is.Daphne als moeder zou beter moeten weten en als zij schrijft is zij wel oke.Maar op de tv is het net een heks zij kan zo meelopen met halloween.Ik denk trouwens dat Tyra Banks de meisjes er wel op zou aanspreken maar dan met humor en dat hebben de juryleden hier niet het lijkt wel alsof zij een stok hebben ingeslikt.

     /   Reply  / 
   1. nedin

    Als je mode wil zijn moet je je manier wel weten te beheersen, een stukje proeven kan geen kwaat want als ik ziek van gaat worden gaan de kosten voor Daphne of Fred.
    Een model moet ook kleding aan die ze niet mooi vindt of in de kouwe sneeuw, regen, hagelbui of warme zon gaan staan met een bikinie gewoon niet onbeleeft doen en blijven lachen.
    Beheersing is wat een model ook moet hebben, dat heeft die Riquelle niet.
    Wie mooi wil zijn …..

      /   Reply  / 
 6. Helder

  Hahahaha. Ik vind die Fred eigenlijk wel geniaal: ‘je pfft in mijn gezicht’ haha. Ik ben echt hélemaal klaar met Nancy en Riquelle, die moeten er echt uit!

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   Vind juist heel goed dat Riquelle niet zo”n meeloper is, jeetje het meisje is 16 jaar, vond het pas onbeschoft hoe die Fred in het bijzijn van iedereen een meisje van 16 zo aanviel..onder het mom als je topmodel wil worden blablabla. volgende keer moet je een nachtje bij de fotograaf slapen want ja,als je topmodel wil worden…Je mening dat Nancy eruit moet deel ik.

     /   Reply  / 
 7. Juize

  Natuurlijk laten ze bij HNTM de hele setting erom heen zien, maar wat uiteindelijk echt gaat tellen zijn de foto’s en de prestaties op de catwalk. Nu wordt Riquelle nog overal heengebracht en staat ze niet alleen, maar straks klaagt ze vast een stuk minder wanneer het veel meer op haar zelf aankomt.

  Alsof Noami Campbell en Doutzen opeens slechte modellen zijn omdat ze niet een stukje geitenhersenen gaan opeten…. Fred en Daphne moeten echt niet zo hoog in hun bol doen, want buiten de camera’s om hadden ze het zelf ook laten staan.

  Please laat Riquelle winnen!

    /   Reply  / 
  1. Mary

   Wat dacht je van een lijntje of een pilletje bij de topmodellen.Waarom ziet Daphne er zo uit.Voor mij mag dat jonge meisje winnen met goede begeleiding.

     /   Reply  / 
 8. dennis

  Laat alsjeblieft die tamara verdwijnen,wat een nare achterbakse meid is dat zeg.Met die wenkbrauwen en lodderige ogen..lelijk van buiten en van binnen nog rotter,meeeeeeen,dat ze dat niet zien daar

    /   Reply  / 
 9. Carina

  Ik ben echt heel kwaad, ik ben ook vegetarsich, het is onbeschoft een vegarische vlees aan te bieden! schaam je diep HNTM! Ik kots echt op jullie, vlees is hardstikke ongezond! Schandalig gewoon.
  Vind het heel erg dat Riquelle zo behandelt wordt.
  Ze is zelf ook een lastige, maar HNTM verlaagt zichzelf nog erger. Daphne en haar tard team.. echt.. ugh.

    /   Reply  / 
  1. Mary

   Mijn dochter is ook vegetarisch en het lijkt mij dat als je aan zo’n programma meedoet iedereen daarvan op de hoogte is.Als zij uit gaat eten wordt daar ook rekening mee gehouden net zoals thuis.Mij maak je niet wijs dat ze dit niet wisten.Het is haast sadistisch en ik weet zeker dat veel vegetarische meisjes dit ook geweigerd hadden.Daarbij is Daphne als moeder nog het beste voorbeeld van leuke verhaaltjes over opvoeding schrijven en hier aan meewerken alleen voor de kijkcijfers walgelijk gewoon.

     /   Reply  / 
 10. Bill

  Het gaat om de manier waarop zij het niet wilt proeven. Wanneer zij vegetariër (vegetarisch = een plantje!) is, moest zij dit op een andere manier duidelijk maken. Ik snap de reactie van Fred. Ipv pfff te zeggen en zo een gezicht te trekken, had zij zich professioneler op moeten stellen.

    /   Reply  / 
  1. Linda

   Ik wist niet dat dat meisje vegetarisch was maar dan vind ik het dus nog veel gekker van de ‘gastvrouw’. Die Fred is totaal gestoord om zo tekeer te gaan. Hij kan er best wat van zeggen, maar beweren dat het de IJslandse cultuur is slaat nergens op. Ook met etiquette heeft het niks te maken, want je zet een gast NOOIT schapenkop voor en al helemaal als bekend is dat die gast vegetarisch is. Die vrouw was beledigd? Wat dacht je van dat meisje? Ik heb die Fred gemaild en die ‘man’ is zo verschrikkelijk lomp en vindt zichzelf zo interessant, je wordt er naar van. Daarbij zitten zijn mails vol met taalfouten en als hij zo op de ‘opvoeding’ zit, mag hij daar zelf wel eens mee beginnen. Hij beledigde mijn ouders door te beweren dat ik blijkbaar geen opvoeding heb gehad (heel wat beter dat dat hij heeft) en ging ook een ‘collum’ schrijven. Collum schrijf je niet zo, je schrijft column en het is dus wel heel raar dat zo’n ventje die zichzelf zo bijzonder vindt dat niet eens weet. Daarbij heeft hij blijkbaar mijn mailtjes nodig om een column te schrijven en dat maakt hem nog triester. Een domme vent voor een dom programma. Hij vindt blijkbaar dat zijn opvoeding heel goed is. Vervolgens wil hij meiden die gewoon een opleiding zouden moeten tot model bombarderen, gaat hij tekeer tegen ze terwijl hij zelf fout zit, zet hij (met zijn zg. gastvrouw) mensen schapenkop voor (gastvrouw wilde zelfs niet zeggen wat ze voorschotelde, over slechte opvoeding gesproken) en vervolgens is die vrouw beledigd omdat dat meisje zowat over haar nek ging ivm die schapenkop. Die vrouw beledigd? Wat dacht je van dat meisje die iets smerigs voorgeschoteld krijgt terwijl iedereen weet dat ze vegetarisch is? Ik weet dus wel wie hier geen opvoeding heeft genoten.

     /   Reply  / 
 11. Pepijn

  Ik kijk nooit naar dit programma en weet dus ook niet wat er aan vooraf gegaan is, maar het lijkt me (op zijn zachtst gezegd) nogal overdreven om zo op een wat pruilerige 16/17 jarige te reageren. Gewoon weer zo’n omhoog gevallen mode-nitwit die denkt dat alles in dat gebakken lucht wereldje heilig en het allerbelangrijkste is. Dus als je niet eet wat anderen je letterlijk door de strot willen duwen, ben je onprofessioneel en word je geen goed model?:). Als dat meisje van tevoren al heeft aangegeven dat zij vegetariër is, had het team achter dit programma daar uiteraard rekening mee moeten houden en had die arrogante zak al helemaal zijn mond moeten houden. Als ik die Riquelle was geweest, had ik hem een suggestie gedaan wat hij zou kunnen doen met datgene wat ze haar wilde laten eten…

    /   Reply  / 
  1. Linda

   En dat is dus precies waar het om gaat. Van Leer geeft zo hoog op over opvoeding maar zet dan zelf een meisje waarvan hij weet dat ze vegetarisch is, vlees voor. En dan niet gewoon vlees, nee, een schapenkop. En dat is zijn voorbeeld van goede opvoeding? Ik zag hem trouwens net bij Carlo en Irene. Z’n overdreven en enge gedrag zegt mij genoeg. Die man vindt zichzelf gigantisch interessant.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>