Kijkcijfers The Face zakken verder weg

Het nieuwe RTL 5-programma The Face kent geen beste start. De modellenwedstrijd opende vorige week op 396 duizend kijkers – beduidend lager dan geestverwant Holland’s Next Topmodel – en weet die score niet uit te bouwen bij de tweede aflevering. Gisteren telde Stichting Kijkonderzoek 343 duizend kijkers voor het programma met Sylvie van der Vaart, ondanks flinke promotie. Naast het versturen van een persbericht voor de tweede aflevering werden zelfs op RTL 4 spotjes uitgezonden voor het RTL 5-programma, beide tamelijk ongebruikelijk. En dan kwam The Face ook nog in het nieuws door een criminele kandidaat.

RTL Boulevard ontdekte dat deelnemer John zijn moeder heeft mishandeld na computerproblemen. Geen beste publiciteit voor je programma, maar gisteren daardoor wel veel aandacht voor The Face. Maker van het programma RTL heeft aan RTL Boulevard bevestigd dat het inderdaad om John gaat. “Wij schrikken hiervan”, reageren zij. “Het programma is al opgenomen en wij distantiëren ons hiervan.”

In The Face strijden professionele vrouwelijke én mannelijke modellen om de absolute wereldtop de bereiken en een carrière als Doutzen Kroes en Mark Vanderloo te evenaren. Allemaal hebben zij al ervaring in het modellenvak, maar nu gaan zij nog een stapje verder.

Zie ook:
- Spannende avond RTL 5 met première The Face
- Sylvie van der Vaart: Leuk om weer in NL te werken
- RTL haalt Sylvie van der Vaart binnen
- RTL zet nieuwe modellenwedstrijd in de markt: The Face

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kijkcijfers The Face zakken verder weg

 1. Martijn

  Rtl5 moet duidelijk weer even op gang komen. Al verwacht ik ook niet veel van de nieuwe dinsdagavond.

    /   Reply  / 
 2. Martijn

  Ultimate dance battle met 451.000 viel ook wat tegen, en wat te denken van Topchef met 255.000 kijkers.
  Dat is het probleem van rtl5. Doordat ze (December),januari en februari wegens budget uit handen geven, kost het weer behoorlijk wat tijd voordat de mensen de zender weer weten te vinden.

    /   Reply  / 
 3. E-Online

  Ik heb The Face gekeken en ik vind het best wel een leuk programma. Ik vind Sylvie en de jury goed en de opdrachten minder flauw dan HNTM.

  Twee dingen moeten ze veranderen aan The Face, het aantal kandidaten en de ontslagronde. Door met 20 en uiteindelijk 16 kandidaten te beginnen zie je te weinig van de kandidaten. Slechts een paar leer je een beetje kennen. Daarnaast is de ontslagronde erg zwak. De montage (ook door het aantal kandidaten) was erg afgeraffeld. Er werden kandidaten genomineerd voor ontslag die niet eens besproken waren tijdens de ontslagronde. En dat de mannelijke juryleden een vrouwelijk model mogen ontslaan en andersom…dat is raar! Je bent toch concurrenten. Daarom werd gisteren een zwakker meisje gered ten koste van een meisje met zichtbaar meer potentie.

    /   Reply  / 
 4. j

  Ik ben bang dat het geen goed voorjaar word voor RTL5…
  De dinsdag zal ook niet hoog gaan scoren max 400.000!
  The Face, Ultimate Dance Battle scoren tot nu toe ook niet geweldig!
  Het enige programma wat waarschijnlijk wel gaat scoren is Echte Meisjes op zoek naar zichzelf, hoewel ik afvraag of dat zo’n succes gaat worden als vorige jaar. Ik vind het wel dom dat ze ná echte meisjes geen andere nederlandse productie zetten!
  Later dit voorjaar komt op de dinsdag Britt&Ymke en het mysterie van… Dat programma gaat denk ik ook nog wel redelijk scoren!

    /   Reply  / 
 5. Jimmy

  Ik kijk met heel veel plezier naar The Face, en vindt idd het kandidaat aantal wel groot en hoe de onstlagronde gaat is ook een beetje raar omdat ze de ander gaat bepalen wie er door is en wie niet terwijl je dan bijv. ook kan kijken wie er dan het slechtste gepresteerd heeft dan naar huis te laten gaan.

    /   Reply  / 
 6. samantha

  misschien eens proberen bij de avond bij rtl op woensdag ofzo the face

    /   Reply  / 
  1. samantha

   oeps moest rtl 4

     /   Reply  / 
 7. judith

  Ik vind het niet echt een leuk programma helaas, had er meer van verwacht.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>