‘Eva Jinek mogelijk toch niet in Nieuwsuur’

In De Telegraaf is vanmorgen te lezen dat Eva Jinek moet vrezen voor haar positie bij het nieuwe Nieuwsuur, dat in september van start gaat. Ze neemt daar een deel van de presentatie op zich, al is dat ‘volgens ingewijden’ in gevaar gekomen door haar relatie met advocaat mr. A. Moszkowicz. In een notendop komt het er op neer dat de leiding bang zou zijn dat ze door die relatie niet meer onafhankelijk kan berichten over zaken waar Moszkowicz bij betrokken is.

Carel Kuyl, hoofdredacteur van Nieuwsuur/Nova: “Ik ga nu voor mezelf vaststellen of dit een probleem is. Daar heb ik het dan met de betrokkenen over.” Hans Laroes, hoofdredacteur van het NOS Journaal, zegt Eva Jinek veel geluk te wensen. “Verder doe ik geen mededelingen over privé-aangelegenheden.”

Onafhankelijkheid is natuurlijk een groot goed voor een rubriek als Nieuwsuur, maar professionaliteit ook. Het lijkt mij dat Eva prima weet hoe ze daar mee moet omgaan. Toch?

Zie ook:
- Eva Jinek en Twan Huys doen Nieuwsuur
- NOS en NPS werken aan nieuw Nova
- Clairy Polak blijft op late avond met Nieuwsuur
- Clairy Polak was interviewer die voor presentator speelde

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “‘Eva Jinek mogelijk toch niet in Nieuwsuur’

 1. Bradley

  Wat een kolder om opeens aan haar integriteit te gaan twijfelen. Juist doordat iedereen weet dat Bram haar tuintje onkruid vrij houdt zal ze iedere schijn van belangenverstengeling wel vermijden.
  Maar ja, de veroordelende linksche menschen weten van zichzelf dat ze niet objectief bezig zijn door iedere keer Job Cohen positief en kritiekloos te benaderen. Iets met een pot die een ketel wat verwijt.

    /   Reply  / 
 2. Eddie

  Hartstikke goed, Bram en zn clienten zijn nu eenmaal zeer vaak onderdeel van het nieuws dus lastig als zo’n onderwerp langskomt in het nieuwsuur. Daarbij een arts opereert ook nooit relatives.

    /   Reply  / 
 3. Sinterklaas

  @Leon: *Proest*

  Ik eis evengoed Jinek in dat programma!

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Eva Jinek niet langer welkom bij Nieuwsuur | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>