NPS, RVU en Teleac presenteren donderdag fusieplannen

De eerste omroepfusie lijkt een feit. Donderdag geven de NPS, RVU en Teleac een persconferentie over hun samengaan. Dan zal de naam van de nieuwe omroep bekend worden gemaakt, alsmede de vormgeving en missie. Joost Karhof presenteert de plannen.

Bekende programma’s van de drie omroepen zijn Knoop in je Zakdoek, Keuringsdienst van Waarde, Raymann Is Laat, Sesamstraat, Het Klokhuis en de Nova College Tour.

Binnen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is het streven om via fusies het aantal omroepen terug te dringen tot 15. Dat moet de NPO slagvaardiger en kostenbesparender maken. De NPS, Teleac en RVU nemen hierin nu het voortouw.

Zie ook:
- Charmeoffensief: De Publieke Omroep vertelt uw verhaal
- Hagoort wil toe naar maximaal 15 publieke omroepen
- Plan alternatieve publieke omroep: nieuws- en cultuurzender
- Banenverlies Hilversum: Acties bij KRO, onrust bij Teleac

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>