NPS staat stil bij overlijden componist Willem Breuker

De NPS breekt in op zijn eigen programmering dit weekend. In Het Uur van de Wolf wordt stilgestaan bij het overlijden van Willem Breuker (65) vandaag door een oude documentaire over de componist opnieuw uit te zenden.

Voor de documentaire Willem Breuker – Time is an empty bottle of wine reisde Netty van Hoorn met het Willem Breuker Kollektief mee door de Verenigde Staten, zaal in, zaal uit. Ook volgde ze de musicus terwijl de bus van het Kollektief kriskras door Europa jakkerde.

De componist en bandleider bleef volgens de NPS omstreden, maar was wel internationaal succesvol. ”Als een van de grondleggers van de ‘Dutch Polderswing’ wist hij over de hele wereld een groot publiek van gepassioneerde aanhangers op te bouwen.”

Het Uur van de Wolf is om 22.40 uur te zien.

1 Reacties // Reageer

One thought on “NPS staat stil bij overlijden componist Willem Breuker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>