NTR portretteert Nederland door overstromingen

Nederland is wereldberoemd door zijn voortdurende gevecht met het water. De deltawerken zijn nog altijd voer voor (landschaps)architecten en Nederlandse baggeraars worden veel ingehuurd om eilanden op te spuiten in rijke oliestaatjes. Maar de uitvindingen om met het water samen te leven ontstonden pas na fikse overstromingen, waarvan die uit januari 1953 het meest bekend is. De NTR werkt nu aan het programma Nederland in 7 Overstromingen, dat in het najaar van 2013 wordt uitgezonden.

Het verleden, heden en toekomst van Nederland worden geschetst aan de hand van zeven historische overstromingen die de loop van de geschiedenis, het landschap en de Nederlandse cultuur hebben beïnvloed.

Wie Nederland in 7 Overstromingen aan elkaar praat, is nog niet bekend.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>