Genezen tot welke prijs? Kijken in de ziel – Artsen

Psychiaters, voetbaltrainers, politici en advocaten. Allemaal zijn ze al eens aan de tand gevoeld door Coen Verbraak. Zijn programma Kijken in de Ziel is bejubeld en gelauwerd en krijgt vanavond een vervolg met artsen. Wat zijn de dilemma’s waar een arts mee te maken krijgt? Moeten we willen genezen tot elke prijs? Is de dood in feite een uit de hand gelopen vorm van ziekte? En is marktwerking in de zorg echt zo slecht?

In de eerste aflevering: We willen allemaal gezond oud worden. En als dat niet vanzelf gaat, dan gaan we naar de dokter. Eerst naar de huisarts, en die kan ons dan weer doorverwijzen naar een specialist. Maar wat kan de dokter werkelijk voor ons doen? Wat mogen we van hem of haar verwachten? Wat zijn de dilemma’s waar een arts mee te maken krijgt? Moeten we willen genezen tot elke prijs, tot de dood erop volgt? Twaalf artsen – waaronder een cardioloog, een oncoloog, een kinderarts, een internist, een traumachirurg en een intensive care-arts – praten met Coen Verbraak over hun vak én over zichzelf.

Kijken in de ziel – Artsen, 21.15 uur, NTR (NL2)

Zie ook:
- Coen Verbraak interviewt artsen in Kijken in de Ziel
- Rita Verdonk en Hans Wiegel in Kijken in de Ziel: Politici

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>