Ontluikende homoliefde in Zapp Telefilm-Jongens

Met de Olympische Spelen in het Russische Sotsji is er volop aandacht voor de mensenrechten in dat gebied – en in het bijzonder dat van homoseksuelen. Toeval of niet, de NTR schotelt de jeugd van Zapp vanmorgen een Telefilm voor met dat thema: Jongens. Jongens vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht.

Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet hij de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen die twee ontwikkelt lijkt normaal, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is.

De hoofdrolspelers in Jongens zijn Gijs Blom (Sonny Boy) en Ko Zandvliet (Razend). Verder spelen onder anderen Jonas Smulders, Ton Kas, Ferdi Stofmeel, Julia Akkermans en Stijn Taverne. De regisseur is Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas).

Jongens, 9.00 uur, NTR (NL3)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ontluikende homoliefde in Zapp Telefilm-Jongens

  1. nii addo vanderpuye

    komt die op dvd ik wil hem het was een moooi film wil weten hoe het afloopt met die twee jongen en is er ook een boek van

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>