Vierde seizoen Orange Is the new Black rauwer en donkerder

Vandaag is het vierde seizoen Orange Is the new Black beschikbaar gekomen op Netflix – en daar is reikhalzend naar uitgekeken. Uit wereldwijd onderzoek van de on demand-zender blijkt dat de serie over de vrouwengevangenis één van de meest teruggekeken series is. Voor het vierde seizoen is de gevangenis van Litchfield veranderd van een non-profit organisatie naar een bedrijf dat erop uit is om winst te maken. Met alle gevolgen van dien…
Zo betekent dit, dat de gevangenis honderd nieuwe gevangenen aanneemt, met strakkere regels en nog meer onderlinge strijd. Het wordt één grote chaos in de gevangenis waar de spanning tussen de dames steeds verder oploopt en beginnende bewakers ze niet in toom kunnen houden.

“Humor blijft een rode draad en we leren tal van nieuwe interessante personages kennen. Maar de serie krijgt wel een donker kantje dat we voordien nog niet hadden gezien”, vertelt hoofdrolspeler Kate ‘Red’ Mulgrew aan Het Laatste Nieuws.

Collega Lea ‘Big Boo’ Delaria vindt het vooral fijn om in een serie te acteren met maatschappelijke relevantie. “Het verhaal behandelt racisme, genderproblematiek en zoveel andere belangrijke thema’s. Wanneer je een serie maakt over holebi’s, is het goed om die te laten produceren en regisseren door holebi’s. Die mensen weten bijvoorbeeld hoe het is om homo te zijn en creëren representatieve personages. Laat je zulke shows volledig maken door hetero’s, dan krijg je een vertekend beeld van de werkelijkheid.”

Bekijk de trailer van seizoen 4:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>