Grimmige misdaadserie The Night Of… in première op HBO

Op HBO begint vandaag een gloednieuwe, ingenieuze whodunit: The Night Of. Het verhaal draait om de student Naz Khan, die wordt beschuldigd van moord. Maar heeft hij het ook gedaan? Als kijker weet je het niet en zoek je voortdurend naar aanwijzingen.

Naz is een aandoenlijke nerd die door een basketbalspeler aan wie hij bijles geeft, wordt uitgenodigd naar een feestje in de New Yorkse Lower East Side. Als blijkt dat niemand hem komt oppikken, besluit Naz zonder te vragen de taxi van zijn vader te nemen en vanuit zijn huis in Jackson Heights, Queens naar Manhattan te rijden. Zijn impulsieve beslissing om onderweg een mooie jonge vrouw op te pikken, gooit niet alleen roet in zijn plannen maar luidt ook de noodlottige avond van de titel in. Naz wordt later immers beschuldigd van een misdaad die hij beweert niet begaan te hebben, en hij ervaart de chaos en manipulatie van het juridische systeem van binnenuit. Zijn benarde situatie wordt nog verder bemoeilijkt door zijn uiterlijk en status als de zoon van Pakistaanse immigranten.

The Night Of is een reeks die alle aspecten van een New Yorkse moordzaak tot op het bot fileert: het politie-onderzoek, de gerechtelijke procedure, het strafrechtelijk systeem en het vagevuur van Rikers Island, waar de verdachte zijn proces afwacht.

Bekijk de trailer:

The Night Of, HBO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>