Als je pak maar goed zit: HBO-docu Suited in première

Op HBO is vanaf vandaag een nieuwe documentaire te zien van Girls-bedenkers Lena Dunham en Jeni Konner: Suited. Hierin volgen ze de eigenaren van Bindle & Keep, een kleermakersbedrijf in New York dat maatpakken maakt voor mensen uit de lesbische, homoseksuele of transgender-gemeenschap.

Oprichters Ray Tutera en Daniel Friedman hanteren hierbij een holistische aanpak waarbij de persoonlijke wensen en drijfveren van de cliënt het uitgangspunt vormen voor het perfecte maatpak. Aan de hand van de levensverhalen van uiteenlopende cliënten toont Suited op een moderne en verhelderende wijze de zoektocht naar geluk en erkenning met als belangrijke boodschap dat niemand gelijk is.

Zo volgt de documentaire een 12-jarige transgender jongen die zich verheugt op zijn Bar Mitzvah, een New Yorkse taxichauffeur die op het punt staat om 40 te worden, een jonge rechtenstudent uit het zuiden van Amerika die maar moeilijk een baan kan vinden en een transgender man die zijn huwelijk voorbereidt. De film belicht de intieme reis naar een nieuwe identiteit, de zoektocht naar acceptatie maar toont vooral hoe belangrijk het is om goed in je vel te zitten.

Suited, vanaf vandaag, HBO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>