Flinke buzz, lauwe recensies: House of Cards seizoen 5

house of cardsEen nieuw seizoen House of Cards gaat altijd gepaard met veel reuring. Het is voor veel Netflix-abonnees de reden om de on demand-dienst in huis te halen. Voor het vijfde seizoen heeft Netflix eigenlijk nauwelijks promotie hoeven te doen. Door de wisseling van de wacht in het Witte Huis spotten veel mensen ermee dat House of Cards griezelig dichtbij de realiteit komt met Trump, iets waar de acteurs ook grappen over maken.

Netflix kiest dan ook voor de strategie van geheimzinnigheid: nauwelijks iets los laten over de inhoud van seizoen 5, zodat de tamtam op social media zijn werk wel doet. Toch zijn veel journalisten die al wat afleveringen vooruit mogen kijken maar gematigd enthousiast.

Gisteren zijn de eerste recensies verschenen en die zijn veelal lauw. De geloofwaardigheid komt onder druk te staan, te weinig plat spektakel en te lang uitgesponnen verhaallijnen, klinkt door in de kritiek.

Het vierde seizoen (een tweeluik) eindigt met president Frank Underwood en first lady Claire Underwood, die samen vanuit de Situation Room in het Witte Huis een einde maken aan een gijzeling door een terreurorganisatie. “We zwichten niet voor terreur, we maken terreur”, is de oneliner die de cliffhanger inluidt.

In het vijfde seizoen moet duidelijk worden welke gevolgen deze actie heeft, en wat de invloed is op de presidentsverkiezingen. Underwoods opponent Will Conway doet het goed in de peilingen, en hoe lang weet Underwood al zijn vuile was binnen te houden?

De serie komt mondiaal gelijktijdig beschikbaar op Netflix, voor Nederland betekent dit dat om 9.01 uur nieuwe afleveringen te zien zijn. En dus gaat het de komende dagen vooral weer over de Amerikaanse politiek. En dit keer de fictieve variant.

Bekijk de trailer:

House of Cards, vanaf 9.01 uur, Netflix

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>