Actualiteitenrubrieken gedenken omgekomen cameraman waardig

Al de hele dag bericht RTL Z over het overlijden van cameraman Stan Storimans. Vanavond hebben ook de andere actualiteitenrubrieken uitgebreid stilgestaan bij de gebeurtenis. Hoewel Storimans (foto: RTL) voor velen een onbekende is, krijgt hij nu toch een gezicht. En dan blijkt eens te meer dat er een gruwelijke oorlogsgebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Zelf zag ik het nieuws vanmorgen voorbijkomen, tegelijk met het annuleren van RTL's najaarsprogrammering. Ik had weinig tijd op dat moment en aangezien Storimans relatief onbekend is, koos ik er voor om er even niets mee te doen.

Eenmaal thuis is er geen ontkomen aan. EditieNL, het RTL Nieuws, Hart van Nederland, het NOS Journaal en de andere actualiteitenrubrieken… allemaal openen ze met het overlijden van Stan Storimans. Collega's en bevriende collega's komen aan het woord. Langzaamaan wordt een beeld geschetst van wie er hier nu is ontvallen. Een vakman met passie voor zijn werk. Iemand die al jaren in oorlogsgebieden filmt en dat altijd voortreffelijk heeft gedaan. Bovendien was hij ook uiterst plezierig in de omgang, wat hem een geliefde collega heeft gemaakt.

En nu is Stan Storimans er dus niet meer. Het zet je weer even met beide benen op de grond. Dat een reportage vanuit een oorlogsgebied niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Dat mensen heel ver durven te gaan, ook al was het ongeval vandaag totaal niet te verwachten.

Sterkte aan de nabestaanden van Stan en ook sterkte aan de collega's bij RTL Nieuws en andere bekenden.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Actualiteitenrubrieken gedenken omgekomen cameraman waardig

  1. MASIS

    Ook namens mij sterkte aan de familie van Stan.

    RIP

    er gaan zoveel mensen dood de laatste dagen…bernie mac, isaay hayes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>