Michael Jackson (50) overleden, geen extra journaals (update)


Michael Jackson is op 50-jarige leeftijd overleden, melden Amerikaanse media. Eerder vanavond werd al bekend dat de zanger was getroffen door een hartaanval. Onderweg naar het ziekenhuis is hij overleden. Vreemd genoeg zijn de Nederlandse tv-media oorverdovend stil.

Zie ook:
- Donderdag muzikaal memorial Michael Jackson in Paradiso
- Wat doet Nederlandse tv vanavond met Michael Jackson? (Overzicht)
- Nederlandse muzikanten in shock na dood Michael Jackson (update)

Meestal zijn er wel extra journaals als een heel bekende Nederlander of internationale persoon komt te overlijden. Maar niets van dat alles vanavond. Het nieuws is even na middernacht naar buiten gekomen. NOS Teletekst meldt het als klein bericht op pagina 130, maar op de website is alleen nog maar het nieuws van de hartstilstand te lezen. RTL Nieuws heeft nog niets van het nieuws doorgekregen, zo lijkt het.

CNN is ondertussen als een dolle aan het berichten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het tijdsverschil daarbij natuurlijk wel een rol speelt. Al had CNN ongetwijfeld ook na middernacht lokale tijd flink uitgepakt met dit trieste nieuws.

Ikzelf vernam het bij een online rondje voor het slapen gaan. Bizar bericht, het lijkt hier nog niet echt door te dringen. Zeker omdat hij net zijn omvangrijke This Is It-toer heeft aangekondigd; 50 concerten in Londen, als afscheid naar zijn fans. Vrienden van mij zijn dolgelukkig met hun kaartjes, die nu dus waardeloos zijn geworden.

Reken maar dat morgenochtend alle actualiteitenrubrieken volop berichten over het overlijden van Michael Jackson. De showbiz-rubrieken in de avond, zoals Boulevard en Shownieuws, hebben ruim de tijd een heel eigen necrologie te monteren.

Bizar nieuws.

Update 1.00 uur: Inmiddels steeds meer berichten online en op teletekst. RTL Nieuws had ook een extra journaal om half een.

31 Reacties // Reageer

31 thoughts on “Michael Jackson (50) overleden, geen extra journaals (update)

 1. roy van B

  net was er een extra journaal op rtl4

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Ik zag het allemaal voorbijkomen op twitter ja, goed gedaan hoor. Ik las eerder vanavond wel over die hartstilstand maar dacht dat het daarmee ook wel klaar was. Des te groter was de schok net, toen ik het las.

     /   Reply  / 
 2. marijn

  het is nog niet officieel bevestigd dat hij overleden is. dus ik denk dat het daarom zo stil is. ach, het ging al slecht met hem. ik denk alleen dat hij zelf deed alsof zijn NEUS bloedde hihi. wel jammer voor alle fans die een vermogen uitgaven aan kaartjes

    /   Reply  / 
  1. wesleh

   Hou je kankerbek dicht, met je neus-grapjes.

   Er is een man overleden, moet jij je kankerende bek opentrekken met je kanker opmerkingen.

   Ga je kankermoeder neuken

     /   Reply  / 
   1. bart

    als je ook maar een klein beetje serieus was dan heb je dat wel helemaal teniet gedaan door je belachelijke taalgebruik.

      /   Reply  / 
 3. jan jansen

  Is dit nieuws? Goed nieuws voor de kinderen in elk geval.

    /   Reply  / 
  1. Marcel

   Dit is gewoon een zwarte dag van de mensheid,of je nou van hem hield of niet deze man is gewoon een legende.

     /   Reply  / 
 4. Boudewijn

  Om iets voor 23:00 kwam het eerste bericht binnen van de hartstilstand en rond 23:45 het eerste bericht dat hij overleden zou zijn.

  Zie voor meer tijden:
  http://michaeljackson.headliner.nl/

  En bekijk CNN maar eens… NL mag dan stil zijn op tv, in Amerika gaat het alleen maar over Michael Jackson!

    /   Reply  / 
 5. MichaelFan

  Ongelofelijk nieuws…………….

  RIP

    /   Reply  / 
 6. tv fan

  Shownieuws meldde donderdagavond al dat hij naar ziekenhuis was gebracht. En dat meldde ze al rond 23 uur.

    /   Reply  / 
 7. rene

  Nou. volgens mij raak je de spijker op zijn koppie, weer 5 weken naar die leuters van boulevard en consorten kijken en luisteren hoe geliefd hij was enzo, spuug erop.
  Eindeloos geleuter natuurlijk weer, neem dan Jan Smit, misschien mag hij zijn mening ook wel ventileren bij zo’n kansloos kutprogramma.

  Sorry ben een beetje boos. XX en teleurgesteld.

    /   Reply  / 
 8. peggy

  een van de grootste artiesten van deze eeuw oveleden!!!hoe triest,,,michael jackson!!!!you’re the greatest!!!!

    /   Reply  / 
 9. Ko van Dijk

  Ik pikte het nieuws rond middernacht op tijdens mijn rondje buitenlandse bladen. De Pers was de eerste die het overnam. Daarna volgde zeer snel Nu.nl. De NOS kwam pas om 02.00 uur (radio) met het nieuws. Inderdaad, typisch de NOS die slapen ‘s nachts. Wij bloggers werken gewoon door ;-)

    /   Reply  / 
  1. Thies

   uhm…. de NOS had het in ieder geval al om 23:47 op de radio genoemd… en om middernacht was het al in het nieuwsblok… dus dat jij pas om 2 uur je radio aanzette en het hoorde… jta…

     /   Reply  / 
 10. Chuck

  Ik kan het echt niet geloven.. Hij leek de laatste tijd weer steeds gezonder te worden,, alles voor zijn concerten stond klaar.. en nu dit.. Hij had zo hard geoefend om een comeback te maken,, maar die kans heeft hij nooit gekregen.. RIP Michael :(

    /   Reply  / 
 11. Michel

  Quote: “Het nieuws is even na middernacht naar buiten gekomen.”

  Je zit er een beetje naast, Herman. Zowel de NOS als RTL4 plaatste het bericht over een hartstilstand rond half 12 op teletekst.

  RTL4 heeft er nog aandacht aan besteed in het laatste Nieuws-programma. Dat was net na half 12.

    /   Reply  / 
  1. Hansie

   Dus geen extra journaal voor Michael Jackson, Herman heeft dus gelijk…

     /   Reply  / 
   1. Michel

    Ik plaats eerst een quote van Herman, op dat stukje reageer ik, Hansie. Niet het hele bericht.

      /   Reply  / 
 12. MASIS

  Ik kan dit niet geloven!

  RIP Michael Jackson…

    /   Reply  / 
 13. J.

  Voor geinteresseerde: Nu op TMF non-stop clips van Michael Jackson.

    /   Reply  / 
 14. Ronald

  Mensen doe toch normaal, lijkt wel of jullie allemaal zitten janken ofzo. Dat achtelijke RIP ook altijd als wie dan ook dood is, vreselijk.

  Hij was ooit een geweldige artiest, dat zeker. Maar jammer dan, je kon het van kilometers ver aan zien komen dat die kerel nooit de 60 zou halen.

    /   Reply  / 
  1. MASIS

   Ach donder toch op joh.

     /   Reply  / 
 15. michael love you

  rip michael jackson
  ik heb een half uur gehuild toen ik het hoorde
  nu ben ik weer aan het huilen

    /   Reply  / 
 16. Renate

  Jammer dat hij is overleden. Maar ik denk dat hij nu eindelijk rust heeft gevonden. ‘t is beter zo.

    /   Reply  / 
 17. hans iprenburg

  Hoe je ook over michael Jackson denkt moet ieder voor zich weten maar de opmerking dat het goed voor de kinderen is vind ik een beetje kortzichtig en zielig want ik denk dat hij nog nooit een vinger naar een kind heeft uitgestoken maar dat het allemaal opgeblazen is. Hij was geestelijk zelf nog een kind en zal het best wel prachtig hebben gevonden om op zijn leeftijd nog met kinderen te spelen in zijn eigen park maar dat hij iets heeft gedaan wat niet door de beugel kan dat geloof ik niet, allemaal voer voor de roddelpers en mensen met teveel fantasie of gasten die heimelijk zelf ziek zijn in hun hoofd. IK ben zelf echt geen fan van hem en heb nog nooit en zal dat ook nooit doen een cd of wat dan ook van M.J. gekocht maar dat hij een groot artiest was dat staat vast want anders zouden niet zoveel mensen zijn muziek waarderen en concerten bezoeken. Ik heb eigenlijk altijd een beetje medelijden met hem gehad als er weer eens aan zijn neus geknoeit was of als hij met allemaal gekke doekjes voor zijn gezicht rond liep. Ergens spoorde hij niet helemaal maar toch had ik een zwak voor hem ondanks dat ik geen gillende fan was van hem. Toch denk ik dat er een GROOT artiest is overleden, jammer voor alle fans. Hans

    /   Reply  / 
 18. essa

  jammer dat hij dood is hij wat een goeie zanger maar nu heeft hij rust in de hemel maar hij is nogsteeds in onze hard

    /   Reply  / 
 19. bokkelul

  Ze hadden hem godverdomme helemaal lens moeten slaan met de wapenstok en daarna hup de grens over schoppen. Vieze rifapen. Kankertuig is het. Wacht maar, als de multiculti bom barst dan ga ik de straat op met een honkbalknuppel

    /   Reply  / 
  1. Remi

   VMBO denk ik he?

     /   Reply  / 
 20. rebecca

  ik vind het dat michael jackson is overleden maar ik sauw tog verder moeten gaan ik hou michael jackson zo als die geweest

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>