Oud-NCRV-presentator Gerard van den Berg overleden

Gerard van den Berg is op 76-jarige leeftijd overleden. De oud-NCRV-presentator deed van 1970 tot 1983 en van 1989 tot 1992 de populaire NCRV-quiz Zo Vader, Zo Zoon. Hij stond ook aan de wieg van het toenmalige Radio 1-programma Wie Weet Waar Willem Wever Woont, dat hij presenteerde samen met Legien Kromkamp.

Van den Berg werd in 1932 geboren in Vlaardingen en kwam in 1963 als programmamaker in dienst bij de NCRV. Na enkele jaren ging hij bij de Gemeente Groningen werken als persvoorlichter. In 1970 keerde hij terug bij de NCRV. Zijn reportage Het herstel van de Nachtwacht, naar aanleiding van de restauratie van de beschadigde Nachtwacht in 1975, kreeg internationale waardering.

Jan van Dalen, voormalig hoofd gevarieerde programma’s radio bij de NCRV: “Gerard is een journalist van de oude stempel: gedegen en afgewogen. Maar hij is ook de man die feilloos wist hoe hij als presentator het familiegevoel in radio- en tv-programma’s kon leggen. Altijd met in het achterhoofd dat het wel wetenswaardig moest zijn.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>