Gewijzigde programmering door overlijden Harry Mulisch

Harry Mulisch is overleden op 83-jarige leeftijd, zo is vanmorgen bekendgemaakt. Zijn overlijden werd deze week al aangekondigd, redacties hadden zodoende ruim tijd om necrologieën en andere programma’s rondom de schrijver voor te bereiden. De NOS pakt momenteel uit met extra journaals en veel archiefmateriaal. Ook vanavond wijzigt de programmering met uitzendingen rondom Harry Mulisch.

Het acht uur journaal van de NOS staat voor een groot deel in het teken van het overlijden van de schrijver. Verder besteden Kunststof TV van de AVRO om 17.30 en Uur van de Wolf van de NTR om 21.05 op Ned. 2 aandacht aan Mulisch. Nieuwsuur komt met een portret van de schrijver. In de extra lange uitzending komt een aantal gasten over Mulisch praten, onder hen zijn Volkskrantrecensent Arjan Peters en schrijver Abdelkader Benali.

Mulisch overleed zaterdagavond, wat ook meteen op NOS Teletekst werd gemeld. Maar dat bericht verdween al vrij snel weer. De NOS maakt vandaag duidelijk dat dit op verzoek van de familie werd stilgehouden tot zondagochtend 11.00 uur, maar door een miscommunicatie stond dit toch eerder op Teletekst. “Dit alles roept natuurlijk wel de vraag op wat dit voor de toekomst betekent. Daar zullen we op de redactie de komende tijd zeker verder over discussiëren”, aldus de NOS.

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Gewijzigde programmering door overlijden Harry Mulisch

 1. ton van rijn

  schrijf dan in hemelsnaam de NAAM van de man correct: mulisch

  hij gaat maar een keer dood, weet je…

    /   Reply  / 
  1. Hans Stoelpoot

   Harry Mulisch niet.
   Die is al 3 keer dood gegaan.

     /   Reply  / 
  2. Mw Beren-Klouw

   Hé taalpuristje en letterneuker, begin dan eerst eens zelf met je eigen en andermans naam plus de beginletter van een zin in hoofdletters te schrijven!

     /   Reply  / 
 2. Kees

  Harry wie???

    /   Reply  / 
  1. Kleuter

   Kees Onbenul !!!!!

     /   Reply  / 
 3. jo Westervoorde

  het was een geweldig srijver en een fijn iemand

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>